Ultimele subiecte
» cutiuta cu pozele mele
Joi Feb 16, 2017 3:02 pm Scris de Geta

» GLUME, BANCURI
Mier Ian 04, 2017 2:27 pm Scris de Geta

» La multi ani "Fete si baieti in bucatarie " !
Dum Dec 25, 2016 6:35 pm Scris de Geta

» POEZII SI POETI
Dum Dec 04, 2016 9:49 pm Scris de Geta

» curiozitati
Joi Sept 29, 2016 6:09 pm Scris de Geta

» Ce muzica ascultam
Mier Iul 13, 2016 8:29 pm Scris de Geta

» Ce citim ...
Mar Iul 12, 2016 9:14 pm Scris de Geta

» Lulu - La multi ani !
Vin Mai 13, 2016 2:40 pm Scris de Geta

» Rugaciune pentru omenire
Dum Apr 24, 2016 5:50 pm Scris de Geta

» La o altfel de cafea 2
Dum Apr 17, 2016 3:51 pm Scris de Geta

» La multi ani Diana!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» La multi ani Doina Ghidu!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» Paste fericit!
Sam Mar 26, 2016 10:58 pm Scris de Geta

» Gabi -La multi ani !
Vin Mar 18, 2016 10:55 pm Scris de Geta

»  La o altfel de cafea 2
Joi Mar 17, 2016 7:29 am Scris de Sidy

» ARTA SI ARTISTI
Dum Feb 14, 2016 10:41 pm Scris de Geta

» Colinde, colinde...
Mar Dec 22, 2015 2:01 pm Scris de Geta

» La multi ani Delia
Dum Dec 06, 2015 3:46 pm Scris de martagabriela

» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 20, 2015 8:15 am Scris de iuli

» Donare de sange
Mar Noi 03, 2015 11:04 am Scris de Doina Ghidu

» LA MULTI ANI DOINITA VARGA!
Lun Oct 05, 2015 11:07 pm Scris de martagabriela

» Sa ne amuzam
Dum Sept 27, 2015 1:44 pm Scris de Geta

» La multi ani Nico- 15 septembrie
Mier Sept 16, 2015 6:03 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Daniela- 9 sept
Mier Sept 09, 2015 6:13 pm Scris de Daniela

» Noi si nepotii
Dum Sept 06, 2015 7:41 am Scris de Sidy

» CASATORIE aniversari
Mier Sept 02, 2015 11:02 pm Scris de martagabriela

» CUGETARI......
Vin Aug 28, 2015 2:56 pm Scris de Geta

» LA MULTI ANI ,MONE-OOOOOOOOKKKKKKKKKEEEEEEYYYYYYYYYY
Joi Aug 27, 2015 7:15 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Anena !
Vin Aug 14, 2015 10:57 pm Scris de maria mihalache

» 2015- a VII-a intalnire a "Gustoaselor" la BRAN
Vin Aug 14, 2015 8:46 am Scris de Sidy

August 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
ImageShack
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Dulciurile Anenei

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Dulciurile Anenei

Mesaj  anena la data de Joi Noi 08, 2012 8:20 pm

Am deschis acest topic, pentru ca eu nu am blog, si s-ar putea ca forumul de pe Gustos.ro sa se inchida din lipsa de activitate si as putea pierde retetele, care sunt si cu imagini.
Asa ca, incepem....


Tiramisu.


Ingrediente;
-6-7 oua
-o cutie de mascarpone de 500gr
-cam 800gr piscoturi
-frisca naturala( doar atit cit sa fie crema mai pufoasa)
-200gr zahar
-putin coniac sau whisky
-cafea tare cam 500gr

In primul rind frec galbenusele cu zaharul pina se face o pasta , apoi le pun pe bain marie si adaug putin lapte.Dupa ce s-a ingrosat suficient, las crema sa se raceasca si dupa aceea adaug mascarponele, frisca batuta si putin alcool, tot in crema.Uneori, cind nu am frisca la indemina, mai folosesc smintina de la Napoca, aceea este mai groasa.Apoi se procedeaza asa cum se stie, se inmoaie usor piscoturile si se cladeste prajitura, care ar trebui sa arate cam asa.

_________________________________________________________________________________________


Pandispan rapid si o reteta sigura.

Ingrediente:
Numarul de oua trebuie sa fie egal cu numarul de linguri de faina si de zahar.
Eu fac din :
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina.
Amestec ouale intregi cu zaharul pudra si le mixez la viteza maxima,pina cind se tripleaza cantitatea din castron si se formeaza o pasta spumoasa.Apoi adaug faina si gata, pregatit de copt.
Cu reteta asta nu poti da gres, sa se lase spuma sau mai stiu eu ce.
_________________________________________________________________________________________


Prajitura ardeleneasca cu visine.


Aluatul: 250gr faina,140gr unt,1 ou, 70gr zahar pudra,3linguri pesmet.
Blatul:5 oua,210gr zahar, 110gr faina, 90gr unt topit.

Se prepara un aluat din primele ingrediente, fara pesmet. Se pune intr-o tava unsa si se coace pe jumatate.
Se scoate din cuptor, se presara cu pesmet si se pun deasupra visinele curatate de simburi si amestecate cu zahar dupa gust si scortisoara.
Peste visine se toarna urmatorul blat:albusurile de la cele 5 oua se bat cu zahar, se adauga galbenusurile, untul topit, dar nu fierbinte si faina.Se intinde uniform peste visine si se mai coace cca 20-25 min.
In final,cam asta ar trebui sa rezulte.



_________________________________________________________________________________________



Prajitura cu nuci si ness.

Blat.Ingrediente. 6 oua, 6 linguri de zahar, 150 gr nuci prajite si macinate, 2 linguri de faina, praf de copt , praf de vanilie.

Se bat spuma albusele, api se adauga zaharul si pe urma galbenusurile, impreuna cu faina, praful de vanilie, cel de copt si nuca, si se amesteca usor ca sa nu se lasa albusul.
Se tapeteaza cu unt si faina o tava si se toarna compozitia, dupa care se da la copt, ca orice blat.
Se lasa sa se raceasca.

Crema.Ingrediente: unt, 200gr zahar, 150 gr nuca prajita si macinata, 2 linguri de ness, 2 galbenusuri.

Un pachet de unt se freaca bine cu zaharul, pina nu se mai simte zaharul in crema, se adauga pe rind galbenusurile, nesul si la urma nucile.

Daca blatul a crescut suficient, atunci se taie in doua pe orizontal, rezultind doua foi, care se umplu cu crema de mai sus.Daca nu acrescut destul, atunci crema se pune peste blat.
Eu de obicei o pun peste blat,pentru ca fac prajiturile in tava mare , sa nu creasca prea mult, caci nu-mi plac cele mult prea inalte.
Peste crema se face o glazura rece de cacao.Eu am facut cam asa:
150 gr zahar pudra, se amesteca cu doua,trei linguri de cacao si cu doua trei lumguri de apa fierbinte,(sau mai multe, in functie de consistenta compozitie, iar la urma se pun doua linguri de ulei, care o face mai elastica si ii da luciu.

Atunci cind frecati unt cu zahar, puteti pune citeva picaturi de apa fierbinte, face crema mai pufoasa si mai lucioasa, iar zaharul se topeste mai repede.
Si iata ce a iesit.
Eu nu am avut in casa destule nuci si am completat cu alune americane, crude, adica neprajite, a iesit super buna.

avatar
anena

Mesaje : 567
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 59
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  anena la data de Joi Noi 08, 2012 8:44 pm

Papanasi cu smintina si dulceata


Ingrediente:
1kg.brinza de vaci mai grasa
400gr.faina alba de buna calitate
6-7 oua
100gr. zahar
o lingurita bicarbonat stins cu lamiie
coaja rasa de la o lamiie mare
150 gr. gris
putina sare
Mod de preparare: Se amesteca brinza cu faina,ouale batute in prealabil,zaharul, bicarbonatul.coaja de lamiie,grisul si sarea.Se omogenizeaza bine compozitia, trebuie sa fie un aluat cu aspect moale.
IMPORTANT:Se prajesc in cratita mai inalta, nu in tigaie, pt. ca au nevoie de mult ulei ca sa creasca, sa se umfle.
Uleiul trebuie sa fie foarte incins, dar inainte de a pune papanasii la prajit in el, trebuie sa reduci focul.Sunt amanunte importante pt. reusita retetei.
Deci se incinge uleiul, se iau cu lingura cantitatii nu prea mari de aluat(cam cit un ou nu prea mare) si se fac in mina gogoloate pe care le gauresti in mijloc.Trebuie sa ai miinile in permanenta ude cu apa, in nici un caz sa nu faci papanasii in faina.Se vor arde.S-ar putea sa ai impresia ca aluatul e prea moale, nu te speria asa trebuie sa fie, vei vedea ca in momentul in care ajung in uleiul incins se umfla si vor avea consistenta cea mai pufoasa.
Dupa ce i-ai pus la prajit, trebuie sa-i intorci de pe o parte pe alta de citeva ori, pina se rumenesc.Se scot cu lingura de scos pe un servet de bucatarie din hirtie, ca sa se scurga surplusul de ulei.
Pe linga papanasii propriu-zisi, se mai pun la prajit , gogoloatele care se pun deasupra, cum vedeti in poza de mai jos.
Dupa ce s-au prajit toti, se pune smintina, gogoloata de deasupra si apoi dulceata si iar smintina.Cine vrea, poate sa puna si zahar pudra, dar eu cred ca e destul de dulce totul.
POFTA BUNA !!!


...si iata cine a fost cel mai fericit ca eu am facut papanasi.


_________________________________________________________________________________________


Prajitura cu fructe.

Ingrediente:
-4 oua
-10 linguri lapte
-100gr zahar
-100 gr ulei
-1 praf de copt
-200 gr faina.

Se amesteca ingredientele in ordinea enumerarii lor, astfel:se separa galbenusele si se amesteca cu zaharul, apoi se adauga uleiul, in suvoi subtire, batind cu mixerul la viteza maxima, pina devine ca o spuma, apoi se aduga laptele batind in continuare , pina se incorporeaza tot, dupa care se adauga faina, in care s-a amestecat praful de copt.Va rezultat un aluat care nu este nici tare, dar nici nu curge, este mai moale, dar ff elastic.
Se tapeteaza cu margarina, in strat gros, o tava si se pune pesmet.La prajiturile cu fructe este recomandat sa se puna in tava tapetata, pesmet si nu faina.Se ia cu lingura din aluat si se pune din loc in loc in tava, dupa care se niveleaza cu un cutit cu lama lata, trecut prin apa rece.Se presara putin pesmet, (se poate si fara)dupa care se aseaza fructele ( caise, piersici, prune, mere, etc) si se da la copt, la foc potrivit, iar cind s-a copt de jumatate, se scoate din cuptor si se pune deasupra spuma obtinuta din cele 4 albuse, batute cu 150 gr zahar.Se mai coace pina cind spuma devine usor aurie.se lasa sa se raceasca si se taie.
Pofta buna!
Se spune despre aceasta prajitura, ca atunci este reusita, cind , dupa racire , deasupra pe spuma, ies broboane mici si maronii de zahar topit.
Eu o fac in tava mare de la aragaz si atunci folosesc o portie si jumatate.Simbata am facut doua tavi cu prajitura, una cu prune si una cu piersici.
Si iata si procesul tehnologic.









Ca sa vedeti diferenta, prima am facut-o cu oua de la supermarket si cea cu piersici cu oua de casa.

_________________________________________________________________________________________

Tiramisu cu fructe de padure

Ingrediente:
-400 grame piscoturi
-un plic de crema pentru prajituri de la Dr.Oetker, cu vanilie
-o cutie de mascarpone
-peltea, sirop sau dulceata de fruncte de padure
-sirop de visine
-250 gr laptevrece pentru crema de vanilie.

Am facut crema de vanilie asa cum scrie pe prospect, dupa care am amestecat-o cu mascarpone si am pus in crema, fructe de padure(afine, zmeura si mure, pe care le-am amestecat cu putin zahar si le-am dat un clocot pe foc, dupa care le-am racit si apoi le-am adaugat la crema).Am inmuiat piscoturile in sirop natural de visine, pe care l-am diluat putin cu apa, si am construit tortul dupa metoda clasica a retetei de tiramisu, adica, un strat de piscoturi, unul de crema si tot asa...Pe deasupra, am asezat gramajoare mici de fructe de padure, din care am pus si in crema. si iata ce a iesit.A fost fff bun si ff aromat.
Pofta buna!!



_________________________________________________________________________________________



Prajitura Palermo


Este o prajitura ff usor de facut si ff gustoasa.

Ingrediente
-250 gr faina
-un pachet de unt sau margarina
-100 gr zahar
-3 oua
-un praf de copt
-coaja de lamiie

Mai intii se separa albusurile de galbenuse.Albusurile se pun separat , iar galbenusele impreuna cu toate ingredientele enumerate mai sus se amesteca timp de 15 minute cu mixerul.Apoi se tapeteaza o tava de marime potrivita, se aseaza aluatul in tava si se unge cu o dulceata acrisoara, peste care se aseaza urmatoarea compzitie:
-cele trei albusuri batute cu 100gr de zahar in care se adauga 200gr nuca macinata.Se da la cuptor la foc potrivit.
Pofta buna!




_________________________________________________________________________________________



Baclava

Pentru ca eu sunt fan baclava, va arat cam cum o fac eu.
Este nevioe de un pachet de foi de placinta greceasca.
-250gr nuca macinata si 100 gr pistacios(fistic)
-250gr zahar
-esenta de rom
-scortisoara
-200ml apa
-150gr miere de albine
-putina apa de trandafiri, cam o lingurita, daca avem

Se unge fiecare foaie cu unt topit si la aproximativ trei foi se pune un strat de nuca amestecata cu alune, si scortisoara, sau nucsoara sau si un si alta.Apoi se repeta operatia asta pina se termina foile, in asa fel ca ultimele sa fie foi.Se da la rece pentru aprox 30-40 de minute, dupa care se taiae cu un cutit cu lama subtire si bine ascutit si se da la copt.Dupa ce se scoate din cuptor, asa fierbinte, se toarna pweste ea siropul facut din apa , zahar si miere, in care se pune si apa de trandafiri si esenta de rom.Cu acest sirop se insiropeaza bine de tot prajitura, se lasa sa se raceasca si se serveste ca atare.

avatar
anena

Mesaje : 567
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 59
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  anena la data de Joi Noi 08, 2012 8:54 pm

Prajitura de biscuiti cu crema caramel

Ingrediente

-200gr zahar
-un pachet de unt
-1/2 l lapte
-4 linguri de faina, nu prea pline.
-500 gr biscuiti simpli
-lapte in plus pentru inmuiat biscuitii

Crema
Se arde zaharul care se stinge cu untul, apoi se adauga laptele , din care se opreste 100gr.Cu lapte;e oprit se amenteca cele 4 lg de faina, fara sa se faca cocoloase si se toarna in suvoi subtire , in crema, amestecind tot timpul.Cind crema este fiarta, ea face niste bule de aer deasupra.Se ia de pe foc si se da la racit.
Pe un platou dreptunghiular sau o tava de servit, se aseaza un rind de biscuitii inmuiati in lapte cu vanilie si peste ei se pune crema racita.se repeta operatia, cam de patru ori.Eu am facut doar trei rinduri de biscuiti pt ca atit mi-au ajuns biscuiti.Deasupra va veni un strat de crema peste care punem ce dorim, bombonele, ciocolata rasa, etc.
Pofta buna!




_________________________________________________________________________________________



Placinta cu dovleac

Ingrediente pentru foi
7 linguri lapte
7 linguri ulei
7 linguri zahar

Se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc si se fierb putin .
Dupa ce s-a racit se adauga un ou, 1 lingurita bicarbonat stins in 1 lingurita otet ,aproximativ 300-400g faina si se face un aluat potrivit placut la maini sa nu lipeasca tare. se fac doua foi.

Umplutura:
1.5 kg umplutura dovleac, 1pahar mare de zahar, 2 pliculete zahar vanilat
Dovleacul se taie, se curata de coaja si dupa aceea se rade.Se caleste pe foc si se adauga 1 pahar mare de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat (am gustat sa nu fie excesiv de dulce). Se tine pe foc, amestecand mai tot timpul , pana se inmoaie dovleacul.
Se lasa la racit.Intre timp am pregatit foile.tapetam o tava potrivita si punem prima foaie, peste care asezam o parte de dovleac, si deasupra se aseaza cea de-a doua foaie.Se inteapa cub furculita din loc in loc. Se coace la foc potrivit.
E delicioasa.
Pofta buna!



_________________________________________________________________________________________



Prajitura Inghetata

Blat
-6 oua
-150gr zahar
-2 linguri cacao cernuta
-70gr zahar
-un virf cutit bicarbonat stins in 2 linguri de otet.

Se feaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao,faina, bicarbonatul stins cu otet si la urma sa adauga albusele batute spuma tare.Se amesteca cu grija si se coace in tava bine tapetata, sau pe hirtie de copt.Dupa ce s-a copt , blatul se lasa la racit la temperatura camerei.

Crema
-4 oua
-o lingura de faina
-doua vanilii
-200ml lapte
-100gr zahar+200gr pentru glazura.
-un pachet de unt
Galbenusele se freaca cu zaharul , pina devin cremoase, se adauga faina, vanilia si laptele ,mixind bine, dupa care se pune pe bain marie pina se ingroasa.Dupa care se da la racit.
Untul sa freaca spuma si cind este crema rece se amesteca.Atentie, trebuie amestecat cu grija pentru ca exista pericolul sa se taie crema.
Se intinde crema pe blat si deasupra se pune o glazura facuta din cele 4 albusuri batute pe abur cu 200gr zahar.Deasupra se mai poate pune in loc de albusuri , frisca.
Peste glazura se rade ciocolata.

Pofta buna!!






Este preferabil sa se serveasca direct din frigider...adica rece.
avatar
anena

Mesaje : 567
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 59
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  anena la data de Joi Noi 08, 2012 9:16 pm

si inca o reteta la care nu am poze, dar am facut-o ff des cu ani in urma.

Prajitura cu mere.

Ingrediente
-biscuiti simpli
-7-8 linguri de zahar
-doua linguri de cacao
-un pahar si jumatate de apa
-budinca de vanilie 2 plicuri
-i kg de mere calite
-frisca


Pe o tava intinsa, se aseaza doau straturi de biscuiti simpli, peste care se toarna un sirop fierbinte facut din apa, zahar si cacao.
Se face si budinca dupa reteta de pe plic, dupa care se toarna tot calda peste biscuiti.Merele , calite cu zahar si scortisoara si racite , se aseaza si ele in stat uniform peste budinca, iar deasupra se pune frisca si se rade ciocolata.Se da la rece unde este bine sa stea citeva ore.

Pofta buna!!

_________________________________________________________________________________________



Tort Carioca
L-am facut de Revelion

Ingrediete
Blat 1
-4 galbenuse
-4 linguri de zahar
-3 linguri ciocolata rasa sau cacao
-4 albuse

Blat 2
-4 galbenuse
-4 linguri de zahar
-4 linguri nuca macinata sau alune
-1 lingura faina
-4 albuse

Crema
-6 galbenuse+2 albuse
-250gr zahar
-200ml lapte
-250gr unt
-vanilie
-2 linguri rom
-2 batoane de ciocolata
-2 linguri dulceata de fragute sau capsuni

Preparare
Blaturile.
Ambele blaturi se pregatesc in felul urmator:galbenusele sa freaca cu zaharul pina devin cremoase, dupa care se adauga ingredientele in ordinea enumerarii lor, pentru fiecare blat in parte.
Se coc la foc potrivit, in tava unsa si infainata si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema.
Galbenusele si albusurile sa freaca bine (cu mixerul la viteza mare) cu zaharul, vanilia si apoi se adauga laptele.Se pun in bain marie si se freaca in continuare pina se ingroasa.Eu am pus direct pe foc, dar trebuie avut mare grja , pt ca este o crema extrem de delicata si se poate taia imediat.Nu trebuie fiarta mai mult decit este nevoie.In momentul in care ati vazut ca se ingroasa,imediat o luati de pe foc.
Se lasa la racit si se adauga, la fel , cu mare grija si treptat, untul frecat spuma.
Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti egale.In una se pune ciocolata topita si racita usor, iar in cealalata se pune dulceata de fragute sau capsuni si romul.Este mult mai aromat tortul daca puneti dulceata de fragute.
Apoi se trece la montarea tortului.Blaturile nu se insiropeaza, se folosesc asa cum sunt.
Blaturile se taie pe lungime si se umplu alternativ ,in felul urmator:pe blatul ci nuca se pune crema cu fragi, iar pe blatul cu ciocolata(cacao), se pune crema cu ciocolata.Se imbraca in crema si se orneaza cu ce vreti...
La fel de bine se pot coace blaturile in forma rotunda , daca asa va place.
Este o reteta foarte veche si un desert ff gustos.
Pofta buna!




_________________________________________________________________________________________



Prajitura Regina Maria

Blat 1
6 albuse se bat spuma cu 7 linguri de zahar, 2 linguri apa, apoi se adauga 6 galbenuse si 7 linguri de faina.Se coace in tava unsa si infainata.Tava trebuie sa fie mai mare, a mea este de 36/24.

Blat 2
6 albuse se bat spuma cu 250gr zahar, apoi se adauga 150 gr nuca de cocos si 2 linguri de faina.Se coace la fel ca primul blat,in tava mare.
Blaturile se lasa la racit la temperatura camerei.

Crema.
Ingrediente
-6 galbenuse
-8 linguri de zahar pudra+ inca 4 linguri
-300gr unt
-esenta de vanilie

Cele 6 galbenuse ramase de la al doilea blat, se fierb pe abur impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, pina se ingroasa.Se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu cele 4 linguri de zahar pudra.Daca ne place sa fie mai dulce, se pun 100gr zahar pudra in unt.Eu fac cu 100gr zahar pudra.Se adauga esenta de vanilie, atit cit ne place la gust si se trece la montarea prajiturii.
Crema se pune peste primul blat, peste care se aseaza al doilea si deasupra se face o glazura cu cacao si se presara fulgi de nuca de cocos.
Cea mai simpla retea de glazura de cacao, pe care eu o fac, este urmatoarea.
Se amesteca pe foc, 150gr zahar pudra, cu doua linguri cu caco, 3 linguri de apa si doua-trei linguri de ulei.In functie de cit de elastica o vreti.Uleiul sa pune in glazura, doar dupa ce se ia de pe foc.Se lasa doar un pic sa se racoreasca, ca sa nu se ingroase si sa se poata intinde.
Eu fac glazurile in functie de materialul pe care il am de glazurat, daca este crema, nu o sa pun glazura fierbinte, daca este blat , sau foaie, se poate pune fierbinte.
Pofta buna!








_________________________________________________________________________________________



Prajitura cu nuca de post.



Ingrediente
1/2 cana de ulei, 1/2 cana zahar, 2 cani apa, 3 cani faina, 1/2 cana nuca macinata(se pot pune si aluna sau migdale pisate), 3 linguri cacao, 1 lingurita bicarbonat stins, 1 praf de copt, 2 zahar vanilat, esente...

Glazura
5 linguri zahar pudra, 2 linguri apa, 2 linguri ulei, 2 lingura cacao, zahar vanilia, esente.Toate aceste ingrediente se fierb pina se topeste zaharul...

Preparare
Se ameteca toate ingredientele pina se formeaza o pasta omogena, care curge. Se tapeteaza o tava cu margarina si se infaineaza , apoi se coace la foc potrivit. Cind este gata se lasa la racit, si apoi se toarna peste prajitura glazura fierbinte.

Pofta buna!





_________________________________________________________________________________________



Prajitura din albusuri.

Cantitatile sunt in functie de ce cantitate de albusuri aveti.Eu am la o cana normala de albusuri.
-o cana de albusuri
-o cana de zahar
-o cana de faina
-coaja de lamiie si portocala
-zeama de la o lamiie
-50 gr unt topit sau ulei
-o cana de fructe confiate, sau fructe date prin faina, sau nuci maruntite, stafide, nuca de cocos, sau ceaveti prin camara sau frigider.

Se bat bine albusurile, se adauga zharul si la urma zeama de lamiie.Se adauga faina, coaja de lamiie, fructele confiate, si grasimea si se amesteca incet ca sa nu se lasa albusul.Se tapeteaza cu multa margarina si cu faina, o tava si se coace la foc mai mic.Deasupra am presarat niste migdale macinate anestecate cu alune macinate.
Pofta buna



-_________________________________________________________________________________________



Cea mai usoara prajitura cu mere.


ngrediente
-3-4 mere mai mari
-3 oua
-100gr unt
-200gr zahar
-150gr faina alba
-20-30 gr pesmet
-un praf de copt
-scortisoara

Se unge o tava de dimensiuni mai mici cu tot untul si se presara pesmetul. Merele se curata si se taie felii sau se rad sau cubulete, cum va place (eu le tai felii) si se aseaza in tava astfel tapetata.Peste mere se pune scortisoara si se mai presara un strat subtire de pesmet.Ouale si zaharul se freaca cu mixerul la viteza maxima, pina devin ca o spuma, se adauga faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza bine si se toarna peste mere.Chiar daca merele se vad pe ici pe colo , nu este nimic, blatul va creste frumos peste ele si le va acoperi in totalitate.
se coace la foc potrivit, cca 20-30 minute. Sepoate minca asa, sau se poate pudra cu zahar.
Pofta buna!!!

Si cam asa trebuie sa arate, doar atit ca eu nu am avut rabdare sa se raceasca si cutitul meu mai mult a rupt-o decit a taiat-o.Dar este delicioasa.



deasupra faca o crusta crocanta, parca ar fi bezea.
Pofta buna!!!!

_________________________________________________________________________________________



Negrii in camasi albe
Cea mai iubita prajitura a familiei mele


Ingrediente
-10 oua
-30 linguri zahar pudra
-5 linguri de cacao
-5 linguri de faina
-o jumatate de pachet de unt
-citeva linguri de apa pt glazura
-un praf de copt
-un praf de vanilie
Se separa cele zece oua , albusul de galbenus, pastrind impreuna galbenusurilel si impartind in doua albusurile, adica cinci si cinci.
Galbenusurile se fraca bine cu mixerul impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, se adauga faina, praful de copt si cinci dintre cele zece albuse batute spuma tare.
Se amesteca usor de sus in jos, pina se omogenizeaza putin si se pune la copt in tava unsa bine, bine de tot cu margarina si infainata. Se coace aproape de tot, adica circa 20,30 minute, in functie de aragaz, dupa care se scoate din cuptor,in usa aragazului si se intinde repede cu o spatula, spuma de la celelalte cinci albuse batute bine cu 12 linguri de zahar pudra si un praf de vanilie. Se mai lasa in cuptor atit cit este nevoie ca spuma de ou sa se inchege bine, fara a se rumeni deasupra. cind este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine la temperatura camerei.
Cind este rece se face o glazura din urmatoarele ingrediente.
-10 linguri de zahar
-3 linguri de cacao
-3,4 linguri de apa
-o lumatate de pachet de unt

Se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc, daca nu este suficient lichid, mai puteti adauga o lingura, se fierbe putin pe foc, ca sa nu se simta foarte tare zaharul, se racoreste bine daca este mai subtire si apoi se intinde repede peste spuma, iar daca este mai groasa se toarna imediat peste prajitura si se intinde repede cu un cutit lat....si ar trebui sa arate cam asa


avatar
anena

Mesaje : 567
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 59
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  Geta la data de Joi Noi 08, 2012 9:44 pm

Cel mai mult mi-au placut negrii,apoi la soacra mea e o praji buna petre roman si inca una tort la metru,bine acolo se fac atitea feluri ca poti sa mori gustind din ele,foarte bune,cu foi ,creme,blaturi ,minuni si bunatati,felicitari Anena si tuturor care faceti cu atita daruire bunatati si mincaruri,mi-a ramas gindul la rata lui Lulu si piinea lui Cristina,bine toate faceti niste mincaruri extraordinare,va puuuuuuuuup:) I love you I love you I love you
avatar
Geta

Mesaje : 2473
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 60
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  anena la data de Joi Noi 08, 2012 10:53 pm

Rulada cu mere


Ingrediente

-un pachet de aluat frantuzesc(Alpin)de 800 gr.
-2 kg mere
-zahar dupa gust
-scortisoara
-pesmet, citeva linguri.
-hirtie de copt pt tava.


Aluatul se dezgheata atita doar cit sa poata fi lucrat sa nu se rupa.
Cureti si pregatesti merele exact ca pentru orice alta placinta. Adica calite cu zahar , la urma pui scortisoara din belsug si cu aceasta compozitie racita, pe foia dezghetata, o umpli si o rulezi lasind la celalalt capat in sensul in care se ruleaza, cca 2 cm foaie goala, fara umplutura, ca sa se lipeasca aluatul, prin rulare.



Faci o rulada o pui in tava asa cum este si o crestezi cu un cutit bine ascutit si cu tais subtire, la cca 1,5-2cm distanta,fara sa duci operatia pina jos pe fundul tavii.Asa cum zic , doar crestata, ca atunci cind este coapta sa o poti taia pina jos pe fundul tavii.


Se lasa la copt in functie de cuptor si pina se face crocanta deasupra. Nu trebuie sa se rumeneasca.
Gata coapta


Se scoate din cuptor si dupa ce se racoreste putin , dar nu de tot, se taie si se da prin zahar pudra din belsug.

Asta este tot.
Pofta buna!!!
avatar
anena

Mesaje : 567
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 59
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  mari la data de Joi Noi 08, 2012 11:13 pm

Cred ca eu am copiat toate prajiturile tale de mult. Dar parca au alt farmec atunci cand au si poze. N-as putea sa-ti spun pe care am incercat-o ca nu mai tin minte dar sigur am facut ceva. Imi plac prajiturile tale!
Tu ai mai putut intra pe forum la gustos? Eu nu-l mai gasesc.
avatar
mari

Mesaje : 1110
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 67
Localizare : bucuresti

http://mamaluialex.blogspot.com

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  anena la data de Joi Noi 08, 2012 11:34 pm

Mari draga, uite aici linkul...se poate intra de pe partea dreapta a paginii, undeva in josul paginii gustos home
http://www.gustos.ro/forum/

Eu mi-am adus toate retetele de peste tot unde le am postate, ca sa nu le pierd si pentru ca vreau sa-mi fac o carte de bucate, la inceput in format electronic si cind voi avea posibilaitatea , o sa fac si una la o tipografie, sa ramina in urma mea ceva.
avatar
anena

Mesaje : 567
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 59
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  Geta la data de Joi Noi 08, 2012 11:44 pm

Felicitari tuturor de pe acest forum , sunteti deosebite si va apreciez mult:) I love you I love you I love you
avatar
Geta

Mesaje : 2473
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 60
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  anena la data de Sam Ian 26, 2013 6:41 pm

Galuste cu brinza sau turos gomboc

Ingrediente
500gr brinza dulce
2-3 oua
1-2 linguri de smintina.
2 linguri de zahar
un praf de sare
150gr gris
putina coaja de lamiie.
o nuca de unt
200gr pesmet
o lingurita de scortisoara(optional)


Se freaca brinza cu smintina, ca sa fie mai cremoasa.Se adauga ouale, zaharul si sarea, coaja de lamiie si grisul.Se amesteca ca sa se omogenizeze, apoi se lasa cca o jumatate de ora sa se umfle grisul.Acesta este secretul acestor galuste sa iasa moi.
Se pune la fiert cca 2 litri de apa si se fac galuste cu mina umeda si se pun la fiert in apa cu putina sare, in momentul in care apa clocoteste. Se scot cu spumiera si se dau prin pesmetul aurit putin in unt si imbunatatit cu scortisoara.Cine doreste poate pune zahar dupa gust , direct in pesmet. Eu il pun peste galuste dupa ce le-am dat in pesmet.




avatar
anena

Mesaje : 567
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 59
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  irina la data de Sam Ian 26, 2013 10:11 pm

yammmmmmmmmmmmmmy ce bunatati ai facut Anena.Minunate
avatar
irina

Mesaje : 38
Data de inscriere : 19/09/2011
Varsta : 39
Localizare : Israel

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  Doina Ghidu la data de Lun Ian 28, 2013 9:48 am

Chiar ca o nebunie!...Galustile le voi face si eu cu siguranta, dupa data de 30, cand iau leafa. Si foietajul cu mere. Ca am si foietaj la congelator si mere in balcon!
avatar
Doina Ghidu

Mesaje : 1322
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 61
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Dulciurile Anenei

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum