Forumul Blogurilor Culinare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Mincarurile mele Flags_1
Ultimele subiecte
» vesti triste
Mincarurile mele EmptySam Feb 09, 2019 6:12 pm Scris de Geta

» POEZII SI POETI
Mincarurile mele EmptySam Feb 03, 2018 8:53 pm Scris de Geta

» Sa ne amuzam
Mincarurile mele EmptySam Dec 09, 2017 4:32 pm Scris de Geta

» GLUME, BANCURI
Mincarurile mele EmptyMier Dec 06, 2017 3:42 pm Scris de Geta

» cutiuta cu pozele mele
Mincarurile mele EmptyVin Noi 03, 2017 6:51 pm Scris de Geta

»  La o altfel de cafea 2
Mincarurile mele EmptyVin Noi 03, 2017 3:20 pm Scris de Geta

» CUGETARI......
Mincarurile mele EmptyVin Oct 06, 2017 10:24 pm Scris de Geta

» La multi ani "Fete si baieti in bucatarie " !
Mincarurile mele EmptyDum Dec 25, 2016 6:35 pm Scris de Geta

» curiozitati
Mincarurile mele EmptyJoi Sept 29, 2016 6:09 pm Scris de Geta

» Ce muzica ascultam
Mincarurile mele EmptyMier Iul 13, 2016 8:29 pm Scris de Geta

» Ce citim ...
Mincarurile mele EmptyMar Iul 12, 2016 9:14 pm Scris de Geta

» Lulu - La multi ani !
Mincarurile mele EmptyVin Mai 13, 2016 2:40 pm Scris de Geta

» Rugaciune pentru omenire
Mincarurile mele EmptyDum Apr 24, 2016 5:50 pm Scris de Geta

» La o altfel de cafea 2
Mincarurile mele EmptyDum Apr 17, 2016 3:51 pm Scris de Geta

» La multi ani Diana!
Mincarurile mele EmptyMier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» La multi ani Doina Ghidu!
Mincarurile mele EmptyMier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» Paste fericit!
Mincarurile mele EmptySam Mar 26, 2016 10:58 pm Scris de Geta

» Gabi -La multi ani !
Mincarurile mele EmptyVin Mar 18, 2016 10:55 pm Scris de Geta

» ARTA SI ARTISTI
Mincarurile mele EmptyDum Feb 14, 2016 10:41 pm Scris de Geta

» Colinde, colinde...
Mincarurile mele EmptyMar Dec 22, 2015 2:01 pm Scris de Geta

» La multi ani Delia
Mincarurile mele EmptyDum Dec 06, 2015 3:46 pm Scris de martagabriela

» La o altfel de cafea 2
Mincarurile mele EmptyVin Noi 20, 2015 8:15 am Scris de iuli

» Donare de sange
Mincarurile mele EmptyMar Noi 03, 2015 11:04 am Scris de Doina Ghidu

» LA MULTI ANI DOINITA VARGA!
Mincarurile mele EmptyLun Oct 05, 2015 11:07 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Nico- 15 septembrie
Mincarurile mele EmptyMier Sept 16, 2015 6:03 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Daniela- 9 sept
Mincarurile mele EmptyMier Sept 09, 2015 6:13 pm Scris de Daniela

» Noi si nepotii
Mincarurile mele EmptyDum Sept 06, 2015 7:41 am Scris de Sidy

» CASATORIE aniversari
Mincarurile mele EmptyMier Sept 02, 2015 11:02 pm Scris de martagabriela

» LA MULTI ANI ,MONE-OOOOOOOOKKKKKKKKKEEEEEEYYYYYYYYYY
Mincarurile mele EmptyJoi Aug 27, 2015 7:15 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Anena !
Mincarurile mele EmptyVin Aug 14, 2015 10:57 pm Scris de maria mihalache

Martie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
ImageShack
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Mincarurile mele

3 participanți

In jos

Mincarurile mele Empty Mincarurile mele

Mesaj  anena Joi Noi 08, 2012 9:39 pm

Placinta cu brinza, urda, cartofi, mere, etc... ca in Ardeal.


Reteta este a mamai mele, dar din pacate nu am poze.Prima data cind va face placinte, voi pune poze.Promit.
Ingrediente:
faina(cca 1 kg)
drojdie proaspata
apa calduta
100ml ulei

Intr-un castron mare , se pune faina, in care se face un locsor ,chiar in mijloc.Acolo se pune drojdiuta care s-a desfacut in apa calda cu putina sare.Se amesteca treptat cu faina si se completeaza cu apa calduta, nu fierbinte,pina se obtine un aluat elastic nici prea moale, dar nici virtos.Se adauga uleiul si se mai framinta ca sa se incorporeze.Se lasa la dospit, dupa care se ia cu lingura portii cam cit un mar si se dau prin faina si se lasa pe planseta inca putin sa mai creasca.Dupa asta , se intind cu sucitorul, forme rotunde de placinta, care se umplu cu tot ceea ce vreti.La noi, in Ardeal cel mai des se fac cu brinza de vaci sau cu urda si cu marar.La cele cu mere , intii se calesc merele si apoi se umplu,iar la cele cu cartofi, se face un piure mai consistent , cu ceapa.
Pofta buna!
Se coc in tigaie , in ulei incins.Atentie!!! Cind intindeti placinta cu sucitorul , este bine se fie cit se poate de subtire aluatul.
Mincarurile mele P8115962-1
Mincarurile mele P8115961-1

_________________________________________________________________________________________


Pui cu cartofi la cuptor.


Ingrediente:
-pulpe de pui
-rosii in bulion cca 400gr.
-2-3 linguri parmezan
-o capatina de usturoi
-busuioc
-ulei de masline
-patrunjel verde
-sare, piper

Carnea de pui se spala si se condimenteaza cu sare si piper.Cartofii se curata si se taie in patru.Se aseaza intr-un vas termorezistent, carnea si cartofii amestecate.Se pune usturoiul curatat dar nu tocat, apoi parmezanul si rosiile in bulion, care au fost tocate in prealabil si busuiocul.Se ameteca toate si deasupra se toarna 2-3 linguri de ulei de masline.Se da la cuptor, pina se rumenesc putin cartofii, iar cind este gata , deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.
Este foarte gustoasa papica.
Pofta buna!

___________Mincarurile mele P8075960
Mincarurile mele P6205561______________________________________________________________________________




Humus

ingrediente
-2 cani de naut fiert si decojit.
-sucul de la o lamiie
-1-2 linguri de tahina(pasta de susan)
-usturoi, 2-3 catei
-3-4 linguri ulei de masline
-apa in care a fiert nautul.
-iaurt
-sare.

Nautul se pune la inmuiat cu 24-48 de ore inainte de a fi pus la fiert.Dupa ce fierbe, se raceste si , eu il decjesc.Alte gospodine il lasa cu coaja.Ee pune in blender si se mixeaza bine, se adauga toate ingredientele pe rind si daca este nevoie se ma adauga putina apa in care a fiert nautul.Cam asa trebuie sa arate.
Pofta buna1

Mincarurile mele P3205134
Mincarurile mele P3205135

_________________________________________________________________________________________



Oua pane


Ingrediente
-oua fierte tare
-faina
-1-2 oua crude(in functie de cite oua fierte vreti sa faceti pane)
-cascaval ras
-pesmet
-susan seminte sau macinat

Mai intii se fac urmatoarele amestecuri, in doua farfuri: pesmet cu cascaval ras si pesmet cu susan.
Ouale crude se bat bine si se dilueaza putin de tot cu apa sau lapte.
Ouale fierte se tavalesc prin faina, ou crud,faina, din nou ou crud, apoi amestecul cu cascaval ,iarasi ou crud si la urma prin amestecul cu susan.Doar asa va avea aceea crusta groasa.Trebuie putina atentie, ca atunci cind tavalim oul prin toate ingredientele, sa ramina cit mai mult pe ou din acele ingrediente. Se prajeste in tigaie , cu ulei ceva mai mult ca sa-l cuprinda peste tot.Il intoarcem usor de pe o parte pe alta, avind de grija sa nu se arda susanul ...Nu este greu de loc, este extrem de aspectuos pe masa si se poate servi cu diferite sosuri.
Daca nu va place susanul, puteti folosi doar amestecul cu cascaval, sau se mai poate si cu un amestec facut din cascaval ras si fulgi de porumb zdrobiti.
Eu de obicei fac urmatorul sos: maioneza, usturoi pisat,iaurt, vegeta, piper..
Se amesteca toate dupa gust si se papa cu outul pane si e ff bun si gustos.
Mincarurile mele PC318012

_________________________________________________________________________________________



Dobos de cascaval si sunca

Ingrediente
-300gr cascaval
-300gr sunca
-brinza cu verdeturi, la cutie,2-3 cutii
sau , la alegere, brinza la cutie, in care adugati ce verdeturi va plac, patrunjel, marar, telina, tarhon, etc,

Pentru ca mie mi se pare ca e mai usor asa, am cumparat brinzele la cutie gata aromate cu ierburi si am montat dobosul astfel: o felie de cascaval, o felie de sunca, apoi crema de brinza cu verdeturi, iar o felie de cascaval, brinza cu verdeata, sunca, brinza cu verdeata, si se repeta operatia cit doriti dobosul de inalt, atita doar ca jos si sus sa fie o felie de cascavalsi una de sunca, fara brinza intre ele, ca sa dea tinuta produsului finit.Se da la rece , macar o oar si inainte de aservi, se atie in diferite forme, cu un cutit cu lala subtire si bine ascutit.
Pofta buna!
Din pacate nu se vede ff bine produsul, este in partea stinga a mesei, in dreptul monitorului.
Mincarurile mele PC318023

_________________________________________________________________________________________




Rulada cu brinza sau alte umpluturi

Ingrediente
-100gr faina
-100ml ulei
-500ml lapte
-5 oua
-sare

Umplutura cu brinza
parti egale de cascaval ras si telemea de oaie sau vaca
Ex:250 gr cascaval + 250 gr telemea.

Intr-o cratita se icinge uleiul si se pune faina, peste care se adauga laptele clocotit,avind grija sa nu se faca cocoloase.Se amesteca pina cind aluatul se desprinde de pe vas si se aduna in mijloc ca o bila.Se lasa sa se racoreasca 10 minute. Ouale se separa, albusul se bate tare , iar galbenusul se adauga la aluat, impreuna cu sarea.La urma se adauga si albusul batut spuma,amestecind cu grija de jos in sus ca sa nu se lase.
Se coace in tava mare de la aragaz, pe care am uns-o si am infainat-o in prealabil.Dupa 15 minute se verifica daca este coapta si se scoate pe un servet curat, pe care l-am udat si la-m stors bine, bine de tot.Atentie!! Foaia trebuie pusa pe servet cu dosul(partea de jos), altminteri se prinde de servet si va arata urit cind se ruleaza.
Pina se raceste , se pregateste umplutura pe care o doriti, in cazul de fata, brinza cu cascaval, in proportiile de mai sus, sau cit vreti de brinzoasa.Dupa ce s-a racit bine si in acelasi timp foaia se mai si inmoaie, se unge cu smintina pe toata suprafata ei si se intinde amestecul de brinza cu cascaval.Se ruleaza cu prosopul si se lasa asa rulata in prosop si se pune la rece.Inainte de a se servi, rulada se pune la cuptor pentru aprox15 minute.Se scoate din servetul ud si se pune in tava unsa cu smintina grasa, doar in locul in care va fi pusa rulada.Se unge bine si pe deasupra cu smintina si se serveste calda , sau se lasa sa se raceasca si apoi se serveste ca atare.
Eu am facut si cu umplutura de ciuperci.Indiferent daca aveti ciuperci proaspete, in conserva sau in congelator, procedeul este acelasi: se caleste o ceapa mica, sa adauga ciupercile si se lasa sa fiarba, atit cit este necesar ca sa scada apa de pe ele.La sfirsit se adauga un ou batut bine, si se condimenrteaza dupa gust cu sarae si piper .Se poate adauga si patrunjel vrede sau marar.
Mincarurile mele P1018049
Mincarurile mele P1018050
Mincarurile mele P1018051
Se pot face si alte umpluturi cu carne, dupa acelasi procedeu ca si la ciuperci.
Aluatul de la aceasta rulada se poate folosi si la deserturi, dupa ce este coapta, se poate umple cu dulceata, creme si tot ceea ce va ofera frigiderul, sau imaginatia voastra.
Pofta buna!!

_________________________________________________________________________________________





Ultima editare efectuata de catre anena in Joi Noi 08, 2012 10:42 pm, editata de 1 ori
anena
anena

Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  anena Joi Noi 08, 2012 9:48 pm

File din piept de pui cu brocoli


Ingrediente
-file din piept de pui(se poate folosi pieptul de pui , taiat julien)
-ceapa
-praf de curcuma(sofran indian)
-usturoi
-sos de soya
-vin alb(eu nu am avut decit rosu)
-sare,piper( eu am pus un strop de nucsoara)
-ulei de masline
-brocoli

-Se toaca usturoiul si ceapa si se calesc in ulei, dupa care se adauga fileul de piept de pui, la foc mai repede, sa prinda crusta, dupa care se adauga toate condimentele si vinul si se fierbe totul, pina scade putin lichidul, si incepe sa se faca un sos, se mai adauga putin vin si se mai fierbe , astfel se face un sos subtire si ff gustos.
Separat se opareste brocoli in apa cu sare,indiferent daca este crud sau congelat, si se trece la un jet de apa rece.
Se amesteca cu fileul de pui si se serveste ca atare, cald.Si ar trebui sa arate cam asa.
Nu e foarte aranjat pe farfurie, pt ca mirosea de ne lua nasul pe sus si nu am mai avut rabdare.
Totul dureaza 15-20 minute.
Mincarurile mele P1318151-1


_________________________________________________________________________________________




Ciorba de chimen cu oua

Ingrediente
-ulei
-chimen seminte(3-4 linguri)
-ceapa
-2-4 oua
-vegeta
-smintina
-patrunjel verde
-piine prajita

Este o ciorba ff usor de facut, gustoasa si hranitoare si sanatoasa.
Se toaca marunt ceapa si se pune in uleiul incins, impreuna cu chimenul. Se lasa putin atit cit ceapa sa devina lucioasa, apoi se adauga 2 linguri de faina si se stinge cu apa, fara a lasa faina sa se rumeneasca.Se adauga sare si se fierbe pina se inmoaie ceapa si se fierbe bine,bine faina.Este o ciorba alba, dar daca va place colorata, puteti pune un virf de lingurita de boia dulce.
Dupa ce a fiert, se strecoara prin sita de supa, ceapa si semintele de chimen se arunca, iar supa se pune din nou pe foc la fiert si se adauga 2 oua batute bine, ca sa se faca zdrente.Celelalte doua oua, se pun intregi in supa, eventual pentru fiecare membru al familiei cite un ou, iar daca nu se doreste asta, se poate renunta de tot la ouale intregi, folosind doar cele doua pentru a drege ciorba.Se potriveste gustul cu vegeta si sare, se adauga smintina , se mai da un clocot si la sfirsit se pune patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste cu piine prajita, taiata cubulete.
Pofta buna!

Mincarurile mele P1308149
Mincarurile mele P1308150


_________________________________________________________________________________________




Mancare arabeasca sau supa de pui arabeasca

Ingrediente
-carne de pui
-2cepe mai mari
-praf de kurry
-numi basra (limete uscate)
-ulei de masline
-orez
-stafide
-patrunjel verde tocat
-salata verde, muraturi, sfecla, sau ce va doriti


Se portioneaza carnea de pui, in functie de preferinte, adica ce carne va place cel mai mult.Se incinge uleiul si se prajeste carnea doar atit cit sa se albeasca ca sa adune toti nutrientii in bucata de carne.Apoi se scoate din cratita si se lasa pe o farfurie.In uleiul ramas se aduga ceapa taiata mai mare si se caleste putin , se adauga, kurry, sare si o bucata numi basra(lamiie verde uscata)dupa ce a fost gaurita usor cu un virf de cutit la doua capete(ca sa circule lichidul prin ea si sa scoata aromele), precum si sare ca sa inmoaie putin ceapa.Se adauga carnea si se toarna apa cit sa ajunga la nivelul la care este si carnea. Se lasa la fiert pina ce puiul s-a facut.
Intre timp se incinge ulei de masline intr-o craticioara si se adauga cantitatea necesara de orez, respectind proportia de 1/2, adica la o cana de orez, doau cani de apa.Orezul trebuie sa fie spalat si bine scurs de apa.Se caleste putin orezul, apoi se toarna apa si se adauga putina sare si se lasa la fiert, abia clocortind, la foc mic, mic, acoperit cu capac.Timpul de firbere este de 1/2 ora, timp in care este bine sa nu se ridice capacul de loc.Cind este gata, se adauga o mina de stafide si se mai lasa cu capacul cca 15 minute, fara a amesteca compozitia.Dupa minutele necesare, se ridica capacul si se smesteca si se mai lasa putin , pret de citeva minute sa se amesteca aromele.Orezul astfel preparat, trebuie sa fie bob cu bob, adica sa curga din lingura, nu sa stea lipit unul de altul.
Se pune orez intr-o farfurie adinca si peste el se adanga supa de pui, cu patrunjel verde tocat. Se poate minca cu orice muratura , dar de preferat este sa se serveasca cu salata verde taiata marunt si rosii la fel taiate marunt.Noi l-ammincat cu salata de sfecla cu hrean si chimen.
Este extrem de gustoasa si de usor de facut.Toata chestia este sa aveti lamiile verzi uscate.eu am chair multe, ma aprovizioneaza sora mea de la magazinele arabesti din Danemarca.Nu am facut de mult acest fel de mincare si acuma ca mi-am amintit de el, l-am facut de doua ori intr-o sapatamina.
Pofta buna!
Mincarurile mele P2278211
Mincarurile mele P2278213
...ceea ce vedeti rotund si negru,este asa zisa numi basra...
Mincarurile mele P2288214


_________________________________________________________________________________________



Snitele motesti

Ingrediente:
-piept de pui
-morcov fiert
-castravete murat sau gogosar murat
-cascaval.
-ou
-sare, piper, vegeta
-faina alba

Se bate bine carnea de pui, in punga, sa nu se rupa fibra.Se portioneaza in asa fel ca in fiecare bucata de carne batuta si condimentata cu sare, piper si vegeta(optional), sa se puna cite o felie de morcov, una de cascaval si una de castravete sau gogosar, in asa fel, incit snitelul sa nu iasa ff gros, ca sa se patrunda bine la prajit.Se ruleaza bine si se da prin faina, ou, faina si iar ou, ca sa se formeze o crusta mai groasa.Oul trebuie bine batut in prealabil si condimentat cu sare si piper.Se prajeste in ulei incins , la foc mic, intorcindu-se mereu, ca sa se patrunda bine si sa se rumeneasca frumos pe toate partile. Bucatile de morcav, castravete si cascaval, se taie subtiri si pe lung, atit cit este de lunga si bucata de carne.Se scaote pe servetel de hirtie ca sa se scurga de ulie.Se paote servi ca atare, cald sau rece sau se pot face linga el, tot felul de garnituri sau sosuri , dupa preferinta.Eu am facut un sos de leurda , de data asta.
Pofta buna!!!
Mincarurile mele P4208457
Mincarurile mele P4208458
Mincarurile mele PB069999


_________________________________________________________________________________________




File din piept de pui, marinat, la tigaie

-file din piept de pui
Marinata
-sos de soia
-usturoi
-ceapa, (nu multa)
-vin rosu sec
-putina zeama de lamiie
-condimente arabesti
-ierburi aromate(busuioc, oregano, cimbru, rozmarin, etc)
-sare
-piper
-patrunjel verde.
Ulei pentru prajit.
Fileul din piept de pui se spala, si se pune intr-o marinata facuta din ingredientele de mai sus.Se tine la rece citeva ore, minimum trei.
Se prajeste in ulei incins , la foc tare, pentru ca in citeva minute este gata.
Se poate sevi cu tot felul de garnituri si salate.Este delicios, se topeste in gura , pur si simplu...
Eu l-am facut astazi cu cartofi aurii.
Cartofii se fierb in coaja, dar nu foarte tare, sa nu se zdrobeasca.Eventrtual, putem pune putina sare in apa in care fierb.
Cind se racesc , se curata de coaja, se taie in diferite forme si marimi, si se sareaza, sa pipereaza, se dau prin boia dulce si se prajesc la foc iute in ulei de masline, in care am pus citeva fire de rozmarin verde.
Daca vrem sa ramina crocante atit carnea , cit si cartofi, dupa prajire nu se acopera niciodata, ci se tin aproape de sursa de caldura...
Pofta buna.

Nota.Cantitatile pentru ingredientele de la marinata, sunt in functie de cantitatea de carne si in general, fiecare gospodina stie cam ce gust doreste sa regaseasca in micarea pe care o gateste. Asa ca, aveti mina libera...


________________________________________________________________________________________






Ultima editare efectuata de catre anena in Joi Noi 08, 2012 10:26 pm, editata de 1 ori
anena
anena

Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  Geta Joi Noi 08, 2012 9:52 pm

--- AICI ERA CITATUL DIN MESAJUL ANTERIOR SCRIS DE ANENA ---
VA ROG SA FITI MAI ATENTA CAND SCRIETI MESAJE !
CITATI INUTIL UN MESAJ INTREG FARA SA SCRIETI/COMENTATI NIMIC ALTCEVA


Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Noi 09, 2012 12:03 pm, editata de 1 ori (Motiv : CITAT MESAJ - NICI UN COMENTARIU !)
Geta
Geta

Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 66
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  anena Joi Noi 08, 2012 10:05 pm

Chiftelute din dovlecel

Ingrediente

-2 dovleci potriviti
-brinza telemea sau cascaval,cca 100gr
-2-3 oua,in functie de citi dovlecei avem si cit sunt de mari
-o lingura plina de faina
-usturoi , 3-4 catei
-marar, patrunjel
-sare, piper
-ulei pentru prajit

Se curata dovleceii si se dau pe razatoare cu gauri mari, sa amesteca cu toate ingredientele enumerate mai sus si se prajesc la foc usor , punind in tigaie cite o lingura din compozitie. Se scot pe sevetel, ca sa se scurga putin grasimea.se pot servi ca atare, sau ca garnitura...
Pofta buna!!!!
Pozelel le pun ceva mai tirziu Very Happy

Acum agat si poza

Mincarurile mele PA203907_zpsc97b77c7
Mincarurile mele PA203905_zpse21e5cb8


_________________________________________________________________________________________



Musaca de macaroane cu ciuperci


Este o reteta foarte gustoasa si se poate prepara si de post si de dulce

Ingrediente
500 g macaroane fierte sau taietei lati, sau orice alte paste.
100 ml ulei,
200 g mazare congelata
2 morcovi potriviti,
500 g ciuperci,proaspete sau din conserva
1 ceapa mare,
5 catei de usturoi,
500 g rosii in bulion
busuioc tocat marunt, se poate si uscat
cimbru,
9 linguri de margarina,
11 linguri de faina,
8-9 cesti de apa, iar daca nu postiti, se pune lapte
8-10 masline fara samburi,
marar,
patrumjel,
sare,
piper.

Preparare:
Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg.Mazarea se dezgheata din timp. Separat se calesc in putin ulei morcovul ras, ciupercile si ceapa taiata marunt si usturoiul maruntit.

Se adauga rosiile, cimbrul si busuiocul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, si se lasa sa fiarba totul pana iese uleiul la suprafata.

Intr-o cratita se topeste margarina, se caleste in ea faina, amestecandu-se permanent. Se adauga treptat apa, amestecand cu telul ca sa nu se faca cocoloase si se fierbe cateva minute. Daca nu se prepara pentru post, in loc de apa se poate folosi lapte si se pot aduaga, pentru gust mai bun, citeva feli de cascaval. Cand este gata se ia de pe foc, se adauga sare, piper, mararul si patrunjel tocat, eventual putina vegeta…

Intr-o forma unsa cu margarina si tapetata cu pesmet, se pune un strat de sos, apoi in straturi alternative, macaroane si sosul de ciuperci. De fiecare data peste ciuperci se adauga mazare, apoi , din nou sos. Deasupra trebuie sa fie macaroane acoperite cu sos. Se pun maslinele.

Se lasa la cuptor pina se incheaga bine sosul.
Pofta buna!!!!
Mincarurile mele P4110421
Mincarurile mele P4110423
anena
anena

Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  anena Joi Noi 08, 2012 10:12 pm

Geta draga, te rog eu mult de tot, nu mai copia toata pologhia, ca nu se mai intelege nimic din ce postam.Te rooog mult nu te supara. Daca vrei sa raspunzi la un comentariu, fa clik pe Quote si copiaza doar fraza la care vrei sa comentezi si restul sterge.
Pentru ca, eu, de exemplu, postez mai multe retete intr-o singura postare si atunci daca dam quote la toata postarea , o sa iasa varza topicul.
anena
anena

Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  Geta Joi Noi 08, 2012 10:20 pm

anena a scris:Geta draga, te rog eu mult de tot, nu mai copia toata pologhia, ca nu se mai intelege nimic din ce postam.Te rooog mult nu te supara. Daca vrei sa raspunzi la un comentariu, fa clik pe Quote si copiaza doar fraza la care vrei sa comentezi si restul sterge.
Pentru ca, eu, de exemplu, postez mai multe retete intr-o singura postare si atunci daca dam quote la toata postarea , o sa iasa varza topicul.

Ok.Smile
Geta
Geta

Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 66
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  anena Joi Noi 08, 2012 10:28 pm

Multumesc pentru ca nu te-ai suparat.Uite, de acum incolo, o sa postez doar cite o reteta .
anena
anena

Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  Geta Joi Noi 08, 2012 10:39 pm

Anena,eu nu sunt suparacioasa,posteaza draga mea cite vrei sau poti si te lasa inima si mai ales timpul,ma bucur ca un copil sa vad asemenea bunatati I love you I love you I love you
Geta
Geta

Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 66
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  anena Joi Noi 08, 2012 10:47 pm

Cartofi aurii

O reteta foarte usoara dar foarte gustoasa, foarte bine venita ca si garnitura la orice friptura sau ca atare, in post, de exemplu.

-1 kg de cartofi (sau cit este nevoie);
-ulei de masline, 100ml;
-boia de ardei, dulce si(sau)picanta;
-sare;
-piper;
-rozmarin(optional)
-un praf mic de usturoi(optional)

Cartofii se curata de coaja , se taie bucati mai mari si se pun la fiert cu vegeta, sau doar cu sare.exacat din momentul in care au inceput sa fiarba, se lasa maximum 10 minute. Nu trebuie sa fie fierti de tot, doar inmuiati putin. Se scurg de apa, ca sa poata fi pregatiti in continuare, sa trag la un jet de apa rece, acolo, in sita in care au fost strecurati.Se lasa sa se scurga bine , dupa care se scot ,unul cite unul si se invirtesc bine intr-un dresing facut din toate ingredientele de mai sus.
Intr-o tava mare , ca si cea de aragaz, se pune hirtie de copt (altminteri sosul de pe cartofi se va prinde de tava si se va arde)si se aseaza cartofii unul cite unul , in asa fel incit sa nu se suprapuna unii peste altii.Se da la cuptorul incins in prealabil, pina devin aurii.
Mincarurile mele 90d798a3
Mincarurile mele B4392fd0
Mincarurile mele 459dc55c
anena
anena

Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  anena Joi Noi 08, 2012 10:50 pm

Tocana de cartofi


Ingrediente

-1gk de cartofi
-ulei,
-1 ardei (de preferinta , rosu)
-1 morcov
-o ceapa
-un virf de lingurita de boia(optional)
In general boiaua da un gust foarte bun cartofilor.Se impaca tare bine...
-sare, piper, vegeta.
-patrunjel verde, sau tarhon(verde sau la borcan , cu otet)
-o lingura de faina alba

Preparare
Se pune uleiul la incins intr-o cratita suficient de mare ca sa se poata manevra cartofii.Se adauga ceapa taiata marunt, ardeiul taiat si el la fel si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga cartofii taiati in lungime, sau cum va plac, se adauga putina boia si se amesteca bine.Se pune sarea, piperul si apa , cit sa fie la niveleul cartofilor. Se la sa la fier la foc potrivit, pina se inmoaie bine cartofii.Cind este gata, se face o maia din faina si apa, amestecind cu grija sa nu se faca cocoloase si se adauga in tocana. Se potriveste de sare si se poate adauga putina vegeta. Cui ii place un pic acrisoara, se pot adauga citeva linguri de suc de rosii. Dupa ce s-a luat de pe foc, adaugam patrunjelul tocat marunt sau tarhonul, in functie de preferinte.Este la fel de buna.mai puteti adauga, tot pentru a-i da un gust si mai bun, citeva linguri de smintina. Asta daca nu este post.
Linga tocana de cartofi, am facut o salata esbjerg cu rosii cherry, cu putin ulei de masline, acrita cu lamiie si asezonata cu patrunjel verde.
Pofta buna!!!
Mincarurile mele B8938fe9
Mincarurile mele 76b5982e
Mincarurile mele C782b6ed
anena
anena

Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  Geta Joi Noi 08, 2012 11:10 pm

Anena ,la voi se face paturata pe crumpi?
Ceva special,am mincat aici in Banat undeva la tara,cred ca era un fel de tocanita de cartofi iar deasupra tocanitei se pune o foaie de taitei facuta in casa ,apoi rulata ca si cum am taia-o pt. taiteii de supa,si se fierbe deasupra tocantei,o bunaciune,e ceva din batrini dar crede-ma ca habar nu am cum se prepara,se serveste impreuna,o parte din tocanita cu o felie din patura aia,,foarte bun,aici in loc de salata se serveste compot de prune sau de alte fructe.
Mie imi plac doar muraturile,puup:) I love you I love you I love you
Geta
Geta

Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 66
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  anena Joi Noi 08, 2012 11:27 pm

Nu Geta, nu stiu despre ce e vorba...nu am auzit de asa ceva.Sunt sigura ca e buna.


Mincare de mazare cu morcovi(de post)


2-3 buc. morcovi
50 ml ulei
o ceapa
400 gr mazare congelata
200 gr rosii in suc propriu taite
2 buc. ardei capia rosu
o sare, piper
o legatura de marar
o lingura rasa cu faina alba
Instructiuni pentru Mincare de mazare cu morcovi:
Se taie ceapa marunt si se caleste in uleiul incins.Se adauga ardeiul taiat marunt , dupa care se se pune morcovul curatat si taiat rondele, impreuna cu mazarea congelata, fara a o decongela. Lasam sa fiarba pina cind morcovul se inmoaie bine, dupa care aduagam rosiile in suc propriu si mai lasam sa dea citeva clocote. Daca vream sa avem un sos usor, putem freca putina faina, cca o lingura rasa, cu putina apa si o turnam in cratita. Lasam sa dea citeva clocota ca faina sa se fiarba bine si la urma potrivim de sare si piper si asezonam cu marar tocat fin.Este delicioasa si foarte usor de preparat.
Pofta buna!
Mincarurile mele 23336_41051_210x176_zpscb9b4358
anena
anena

Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  Geta Joi Noi 08, 2012 11:30 pm

Multumesc,am de toate si o sa fac:)
Geta
Geta

Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 66
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  Admin Vin Noi 09, 2012 12:08 pm

Buna Anena,
nu vrei sa treci toate retetele tale pe blogul http://gustoasele.blogspot.com ?
ai cont deja acolo, user: anena, conectare cu adresa ta de yahoo
ar fi mult mai bine
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 201
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 68
Localizare : bucuresti

http://blogdesignstudio.blogspot.com

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  anena Vin Noi 09, 2012 10:00 pm

Ba da Adrian, am spus si dincolo ca le trec, dar nu am avut timp astazi.ok?
anena
anena

Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  Admin Sam Noi 10, 2012 9:53 am

Buna dimineata Anena, ok, eu am raspuns ieri la ambele postari, ok, cand ai timp, si daca nu te descurci cu postarile pe blog te ajut, o zi placuta
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 201
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 68
Localizare : bucuresti

http://blogdesignstudio.blogspot.com

Sus In jos

Mincarurile mele Empty Re: Mincarurile mele

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum