Ultimele subiecte
» cutiuta cu pozele mele
Joi Feb 16, 2017 3:02 pm Scris de Geta

» GLUME, BANCURI
Mier Ian 04, 2017 2:27 pm Scris de Geta

» La multi ani "Fete si baieti in bucatarie " !
Dum Dec 25, 2016 6:35 pm Scris de Geta

» POEZII SI POETI
Dum Dec 04, 2016 9:49 pm Scris de Geta

» curiozitati
Joi Sept 29, 2016 6:09 pm Scris de Geta

» Ce muzica ascultam
Mier Iul 13, 2016 8:29 pm Scris de Geta

» Ce citim ...
Mar Iul 12, 2016 9:14 pm Scris de Geta

» Lulu - La multi ani !
Vin Mai 13, 2016 2:40 pm Scris de Geta

» Rugaciune pentru omenire
Dum Apr 24, 2016 5:50 pm Scris de Geta

» La o altfel de cafea 2
Dum Apr 17, 2016 3:51 pm Scris de Geta

» La multi ani Diana!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» La multi ani Doina Ghidu!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» Paste fericit!
Sam Mar 26, 2016 10:58 pm Scris de Geta

» Gabi -La multi ani !
Vin Mar 18, 2016 10:55 pm Scris de Geta

»  La o altfel de cafea 2
Joi Mar 17, 2016 7:29 am Scris de Sidy

» ARTA SI ARTISTI
Dum Feb 14, 2016 10:41 pm Scris de Geta

» Colinde, colinde...
Mar Dec 22, 2015 2:01 pm Scris de Geta

» La multi ani Delia
Dum Dec 06, 2015 3:46 pm Scris de martagabriela

» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 20, 2015 8:15 am Scris de iuli

» Donare de sange
Mar Noi 03, 2015 11:04 am Scris de Doina Ghidu

» LA MULTI ANI DOINITA VARGA!
Lun Oct 05, 2015 11:07 pm Scris de martagabriela

» Sa ne amuzam
Dum Sept 27, 2015 1:44 pm Scris de Geta

» La multi ani Nico- 15 septembrie
Mier Sept 16, 2015 6:03 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Daniela- 9 sept
Mier Sept 09, 2015 6:13 pm Scris de Daniela

» Noi si nepotii
Dum Sept 06, 2015 7:41 am Scris de Sidy

» CASATORIE aniversari
Mier Sept 02, 2015 11:02 pm Scris de martagabriela

» CUGETARI......
Vin Aug 28, 2015 2:56 pm Scris de Geta

» LA MULTI ANI ,MONE-OOOOOOOOKKKKKKKKKEEEEEEYYYYYYYYYY
Joi Aug 27, 2015 7:15 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Anena !
Vin Aug 14, 2015 10:57 pm Scris de maria mihalache

» 2015- a VII-a intalnire a "Gustoaselor" la BRAN
Vin Aug 14, 2015 8:46 am Scris de Sidy

Iunie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Calendar Calendar

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
ImageShack
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


De retinut

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: De retinut

Mesaj  Sidy la data de Sam Mai 26, 2012 3:52 pm

Poate va intereseaza:

Cum pot fi folosite altfel alimentele din camara

Piper: Daca vreti ca hainele pe care intentionati sa le spalati la masina
sa-si pastreze culoarea, adaugati o lingurita de piper. Culorile nu vor iesi si evitati astfel ca unele rufe sa-si imprumute culoarea altora.

Zahar: Daca nu vreti sa cheltuiti bani pe tabletele antitantari, puteti face acasa un amestec la fel de eficient. Aveti nevoie de doua cesti de lapte,putin peste 100 de grame de zahar si circa 50 de grame de piper.
Fierbeti acest amestec timp de 10 minute, amestecand ocazional. Puneti mixtura in boluri si asezati-le strategic in casa sau chiar pe langa casa. Acestea vor atrage nu doar tantarii, ci si alte insecte deranjante.

Sare: Petele de grasime sunt intr-adevar o pacoste, dar pot fi indepartate,inainte de a spala rufele, daca se presara generos sare peste pata. Apoi, pot fi spalate in mod normal.

Cartofi: Daca ati avut o noapte grea si ati cam exagerat cu alcoolul, iar ochii va tradeaza activitatile nocturne, aplicati peste ei cate o felie subtire de cartof si asteptati timp de cinci minute.
Clatiti apoi cu apa rece, aplicati o creama hidratanta si abia apoi
machiati-va, daca simtiti ca mai e cazul. In afara de machiaj, restul e valabil si pentru barbati.

Portocale: Daca sunteti in natura si, intamplator, aveti portocale la voi,puteti uita de grija hartiei pentru aprins focul.. Cojiti-le, lasati cojile sa se usuce si folositi-le pentru aprinderea focului, deoarece contin uleiuri inflamabile care ard pentru multa vreme. Mirosul proaspat e din partea casei!

Ulei de masline: Daca aveti senzatia ca produsul potrivit pentru piele pur si simplu nu exista, incercati sa combinati 4 lingurite de ulei de masline cu 3 lingurite de sare. Pasta creata se asaza pe fata, timp de 2 minute si se indeparteaza apoi cu apa calduta.
Folositi aceasta mixtura in fiecare zi, timp de o saptamana, dupa care rariti aplicarea acestui tratament, reducand zilele de infrumusetare la 3 pe saptamana. Rezultatele vor fi vizibile.

Mustar: Poate ca veti avea senzatia ca mirositi ca un hot-dog, dar mustarul aplicat intr-un strat subtire pe piept, peste care se asaza un prosop fierbinte, va va elibera capul si pieptul, ajutandu-va sa respirati mai usor..

Maioneza: E grav cand copiii deseneaza cu carioci pe pereti. Dar parca doare si mai tare cand, in loc de pereti, folosesc ca si panza mobila cea noua.
Exista insa o rezolvare: asezati maioneza pe urmele de carioca de pe mobila,lasati sa actioneze timp de 10 minute si apoi stergeti cu o carpa curata. Maioneza se va lua cu tot cu pata de culoare.

Lamaie: Matreata este o problema de sanatate adesea stanjenitoare si, din pacate, produsele de ingrijire care promit sa rezolve aceasta problema miros destul de urat. In frigider gasiti insa remediul, care consta in lamaie.
Masati-va scalpul cu doua lingurite de zeama de lamaie si clatiti cu apa calduta. Dizolvati apoi o lingurita de zeama de lamaie intr-un pahar cu apa calda si aplicati pe pielea capului, fara a mai clati.. Repetati tratamentul pana ce problema dispare.

Oua: Daca nu mai aveti timp sa treceti pe la coafor pentru o masca pentru podoaba capilara, folositi galbenusul a doua oua pentru a va masa parul. Porniti cu scalpul si apoi inaintati pe lungimea firului de par, pas cu pas.
Cand simtiti ca toate firele de par au intrat in contact cu galbenusul,
asezati-va pe cap o casca si apoi un prosop cald. Stati asa 30 de minute, apoi spalati-va pe cap ca de obicei.

Unt: O cutie de bijuterii va poate ajuta sa va organizati podoabele. Doar ca, uneori, toate acele lanturi subtiri se incalcesc si nu puteti face mare lucru sa opriti asta. Cateodata va enervati atat de tare, incat mai ca ati trage de ele, cu riscul ca nu multe lantisoare sa ramana intregi.
Sfatul nostru este sa puneti niste unt peste nod si sa asezati ghemotocul pretios pe o suprafata plata. Ajutandu-va de un ac de cusut, veti reusi sa rezolvati dilema.
La final, nu trebuie decat sa indepartati untul sub un jet de apa calda.

Paine: Data viitoare cand scapati pe jos un pahar sau o farfurie care se face tandari pe podea, luati o felie de paine si, dupa ce ati adunat cioburile mari, vizibile, treceti felia de paine peste locul care ar mai putea avea cioburi greu de vazut cu ochiul liber.
Painea este buna si pentru indepartarea urmelor de degete
(eventual murdare) de pe pereti si tapet.

Banane: Data viitoare cand vreti sa aruncati la gunoi cojile de banana,amintiti-va ca acestea inca mai pot fi utile. Indepartati eventualele "ate" sau fasii din pulpa fructului si treceti cojile de banana peste argintarie sau pantofii din piele. Stergeti apoi cu o carpa moale.

Mere: Daca ati cumparat rosii care nu sunt prea rosii, nu disperati.
In loc sa le lasati la copt pe pervaz mult si bine, infasurati cinci rosii verzi intr-o punga maro in care se afla si un mar copt, sigilati si lasati-le asa pentru cateva zile. Procesul de coacere va fi grabit in acest fel.

Idei de retinut

Furnicilor nu le plac castravetii. Inconjurati ascunzisurile acestora cu coji de castravete.
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: De retinut

Mesaj  Sidy la data de Joi Iun 14, 2012 2:38 pm

8 moduri ingenioase de a folosi obiectele din bucatarie

http://www.foodstory.ro/cum-sa-guides/opt-idei-ingenioase-de-a-folosi-obiectele-din-bucatarie

Secretele bucatarilor profesionisti. Uite ce trucuri folosesc pentru a face minuni culinare

http://www.foodstory.ro/cum-sa-guides/secretele-bucatarilor-profesionisti-uite-ce-trucuri-folosesc-pentru-a-face-minuni-culinare

Cum sa depozitezi corect fructele si legumele. 6 trucuri utile care nu dau niciodata gres

http://www.foodstory.ro/cum-sa-guides/cum-sa-depozitezi-corect-fructele-si-legumele-6-trucuri-utile-care-nu-dau-niciodata-gres
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: De retinut

Mesaj  Sidy la data de Mier Iul 04, 2012 2:12 pm

B E R E A




Beneficii:

1) Consumul de bere ajuta, intr-adevar, inima, datorita in principal sarurilor minerale (berea contine potasiu si magneziu in concentratii ridicate), dar si datorita vitaminelor din complexul B si carbohidratilor continuti.
2) Riscul unor dereglari ale functionarii glandei tiroide scade daca bei bere. In plus, aceasta bautura stimuleaza productia de estrogeni, cu efecte benefice in cazul femeilor afectate de un deficit al acestor hormone.
3) Berea actioneaza prompt si eficient impotriva stresului, datorita vitaminelor din complexul B, glucidelor si a alcoolului in proportie redusa.
4) Prin magneziul pe care il contine, berea reduce riscul formarii de calculi renali.
5) Fiind un excelent diuretic, berea accelereaza puternic eliminarea toxinelor prin urina.

Dezavantaje

1) Conform cercetatorilor de la Universitatea McGill din Montreal, consumul de bere creste riscul de cancer. Concluzia a fost stabilita in urma monitorizarii de lunga durata a unui numar de 3.600 de barbati cu varste intre 35 si 70 de ani.
2) Berea nu hidrateaza ci, dimpotriva, deshidrateaza (fiind un puternic diuretic), deoarece contine magneziu si potasiu in concentratii importante, alcool, si este saraca in sodiu. Berea nu este o alegere prea buna in perioadele toride si, pe canicula, devine contraindicata in cantitati mai mari de 0,6-0,8 litri pe zi.
3) In functie de tehnologia de filtrare, berea poate contine aluminiu. Un aport suplimentar de aluminiu este periculos, deoarece aluminiul in exces are efect neurotoxic puternic (pare a fi unul dintre factorii principali de declansare a Alzheimer-ului si Parkinson-ului), iar poluarea aerului (si aditivii folositi in unele alimente, dar intr-o masura mult mai mica) ne supune deja unui aport de aluminiu destul de ridicat.
4) Cu 42-50 de calorii la 100 de grame (in functie de tipul ei), berea pare un produs “dietetic”. Totusi, consumata zi de zi ea aduce un plus constant de calorii. Mai mult, consumul de bere stimuleaza pofta de mancare. Verdict: consumul regulat de bere contribuie simtitor la acumularea kilogramelor nedorite.

Deoarece nu putem obtine informatii despre tehnologia de filtrare atunci cand o cumparam, si fiindca berea are si neajunsuri certe (pe langa riscul “contaminarii” cu aluminiu), recomandarea noastra este sa consumati bere doar ocazional si in cantitati moderate.

Vinul (in special cel rosu) reprezinta o alternativa mai sanatoasa, cu conditia sa fie 100% natural.
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: De retinut

Mesaj  Sidy la data de Mier Iul 11, 2012 3:19 pm

Căpusa înfiptă în pielea noastră poate fi îndepărtată cu usurintă cu ajutorul unui singur băt de chibrit.
Umeziti capul unui băt de chibrit, si descrieti cercuri cu el, în jurul locului, unde este înfiptă căpusa.
După câteva secunde căpusa îsi va extrage singur capul, si se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura mirosul de fosfor !
Innebunită după aroma fosforului umed, căpusa este dispusă să părăsească inclusiv corpul nostru, dacă simte acest miros prin apropiere.
Cu totii ne ferim copii de întepătura căpuselor, care după cum se cunoaste, răspândesc boala Lyme (Borrelioza)
Această metodă de îndepărtare a căpușelor s-a dovedit a fi cea mai sigură si cea mai eficientă.
Nu trebuie să purtăm grija riscului, ca prin apucarea corpului căpusei saliva acesteia să fie injectată în corpul nostru, si nici să se rupă capul insectei înfipte în piele.
Această metodă este răspândită numai prin calea directă, de la om la om, si nu se găseste nici o explicatie pentru faptul, că media nu-o răspândeste deloc !
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: De retinut

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum