Ultimele subiecte
» cutiuta cu pozele mele
Joi Feb 16, 2017 3:02 pm Scris de Geta

» GLUME, BANCURI
Mier Ian 04, 2017 2:27 pm Scris de Geta

» La multi ani "Fete si baieti in bucatarie " !
Dum Dec 25, 2016 6:35 pm Scris de Geta

» POEZII SI POETI
Dum Dec 04, 2016 9:49 pm Scris de Geta

» curiozitati
Joi Sept 29, 2016 6:09 pm Scris de Geta

» Ce muzica ascultam
Mier Iul 13, 2016 8:29 pm Scris de Geta

» Ce citim ...
Mar Iul 12, 2016 9:14 pm Scris de Geta

» Lulu - La multi ani !
Vin Mai 13, 2016 2:40 pm Scris de Geta

» Rugaciune pentru omenire
Dum Apr 24, 2016 5:50 pm Scris de Geta

» La o altfel de cafea 2
Dum Apr 17, 2016 3:51 pm Scris de Geta

» La multi ani Diana!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» La multi ani Doina Ghidu!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» Paste fericit!
Sam Mar 26, 2016 10:58 pm Scris de Geta

» Gabi -La multi ani !
Vin Mar 18, 2016 10:55 pm Scris de Geta

»  La o altfel de cafea 2
Joi Mar 17, 2016 7:29 am Scris de Sidy

» ARTA SI ARTISTI
Dum Feb 14, 2016 10:41 pm Scris de Geta

» Colinde, colinde...
Mar Dec 22, 2015 2:01 pm Scris de Geta

» La multi ani Delia
Dum Dec 06, 2015 3:46 pm Scris de martagabriela

» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 20, 2015 8:15 am Scris de iuli

» Donare de sange
Mar Noi 03, 2015 11:04 am Scris de Doina Ghidu

» LA MULTI ANI DOINITA VARGA!
Lun Oct 05, 2015 11:07 pm Scris de martagabriela

» Sa ne amuzam
Dum Sept 27, 2015 1:44 pm Scris de Geta

» La multi ani Nico- 15 septembrie
Mier Sept 16, 2015 6:03 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Daniela- 9 sept
Mier Sept 09, 2015 6:13 pm Scris de Daniela

» Noi si nepotii
Dum Sept 06, 2015 7:41 am Scris de Sidy

» CASATORIE aniversari
Mier Sept 02, 2015 11:02 pm Scris de martagabriela

» CUGETARI......
Vin Aug 28, 2015 2:56 pm Scris de Geta

» LA MULTI ANI ,MONE-OOOOOOOOKKKKKKKKKEEEEEEYYYYYYYYYY
Joi Aug 27, 2015 7:15 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Anena !
Vin Aug 14, 2015 10:57 pm Scris de maria mihalache

» 2015- a VII-a intalnire a "Gustoaselor" la BRAN
Vin Aug 14, 2015 8:46 am Scris de Sidy

August 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
ImageShack
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


SFATURI PENTRU SANATATE

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Vin Oct 26, 2012 6:34 am

Indicat ar fi sa se bea seara....veti putea dormi mult mai bine.
Macul provoaca somn..... Rolling Eyes Rolling Eyes
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Vin Oct 26, 2012 8:20 am


INAMICUL COLESTEROLULUI RAU:STAFIDELE

Stafidele sunt cele mai populare fructe uscate, folosite atât la pregătirea deserturilor tradiţionale, cât şi la prepararea salatelor sau a mâncărurilor exotice. Acestea se obţin din struguri fără sâmburi, cultivaţi de-a lungul ţărmului Mării Mediterane, în Grecia, Cipru sau Turcia, prin uscare la soare sau în cuptoare speciale.

Nu îngraşă
Stafidele sunt bogate în fructoză, un zahăr natural care poate fi transformat de organism, cu uşurinţă, în energie. S-a constatat că datorită lipsei grăsimilor şi a sării nu îngraşă, aşa cum se credea. Din acest motiv, se numără printre puţinele fructe dulci recomandate în curele de slăbire, bineînţeles consumate în mod limitat.

Previn depresia
Stafidele conferă un important aport de energie, au rolul de a tăia pofta de mâncare şi reduc riscul apariţei bolilor cardiovasculare. Datorită fructozei, o excelentă sursă de energie, consumul regulat de aceste fructe uscate combate oboseala şi previne depresia, fiind un tonic excelent. În acest sens, în special sportivilor, persoanelor în vârstă, tinerilor şi celor care depun un efort deosebit, fizic sau intelectual, li se recomandă cel puţin 50 g de stafide brune pe zi.

Tratează constipaţia
Stafidele nu sunt bogate doar în fructoză şi nu sunt recomandate doar datorită conţinutului mare de fructoză. Fibrele prezente în aceste fructe uscate contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi previn sau tratează constipaţia.
Problemele cu stomacul „încărcat” pot fi date uitării cu ajutorul unui pumn cu stafide înmuiate într-un pahar cu apă şi lăsate peste noapte la macerat. Dimineaţa, acestea trebuie consumate pe stomacul gol, pentru a grăbi digestia şi pentru a elimina resturile alimentare neabsorbite de intestin.

Împiedică retenţia de lichide
Cantitatea uriaşă de potasiu previne retenţia de lichide, fluidizează sângele şi ajută la reducerea tensiunii arteriale. Stafidele sunt bogate şi în antioxidanţi, denumiţi polifenoli, care au un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne prin ajutarea celulelor să-şi păstreze funcţia normală, şi tratează stările febrile.
Magneziul din stafide reduce aciditatea stomacală, iar dacă le consumaţi în loc de desert vă puteţi regla digestia.

Constituie un aport important de fier
Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, cu grave carenţe de acest mineral, riscă să nască un copil cu aceleaşi probleme, care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mămici trebuie să adopte o alimentaţie bogată în acest element. Dintre produsele nonanimale, stafidele sunt cele mai indicate în acest sens.

Reglează hormonii
Stafidele conţin şi boron, un mineral important pentru menţinerea oaselor sănătoase, care intervine în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D. Boronul este indicat şi în osteoporoză, întărirea oaselor şi reducerea durerilor osoase, iar vitamina A, care chiar dacă este prezentă într-o cantitate mică, este benefică pentru sănătatea ochilor.

Recomandate femeilor de 50-70 de ani
Specialiştii sunt de părere că dieta pe bază de stafide are şi rolul de a creşte libidoul. În India există chiar un ritual în care cuplurile proaspăt căsătorite consumă la nuntă lapte cu stafide, pentru îmbunătăţirea libidoului. Dacă aveţi probleme de această natură, trebuie să ştiţi că pot fi rezolvate foarte simplu cu doar o mână cu stafide brune. Pentru început spălaţi-le bine cu apă şi apoi fierbeţi-le în puţin lapte. Consumaţi acest amestec după ce s-a răcit, de trei ori pe zi, până vă redobândiţi vigoarea sexuală.
Potrivit studiilor, consumul zilnic de stafide, însoţit de câteva minute de mers pe jos, reduce considerabil riscul apariţiei bolilor cardiovasculare în cazul femeilor cu vârsta între 50 şi 70 de ani.
Specialiştii au ajuns la concluzia că o cană cu stafide pe zi reduce pofta de mâncare şi nivelul colesterolului rău şi creşte, în schimb, cantitatea de colesterol bun, care previne ateroscleroza.

Reţetă gustoasă şi sănătoasă


Pentru a prepara această reţetă simplă de salată de varză cu stafide, aveţi nevoie de o varză roşie, o linguriţă cu vârf cu pudră de scorţişoară, o cană cu stafide aurii, câteva linguri cu ulei, sucul de la o jumătate de lămâie, un păhărel cu vin roşu, sare, piper şi o linguriţă cu miere. Primul pas constă în tăierea foarte fină a verzei şi adăugarea unei linguriţe rase cu sare. Amestecaţi bine pentru ca varza să se înmoaie. Apoi adăugaţi câteva linguri cu ulei, sucul de lămâie şi piperul măcinat. Puneţi stafidele, mierea şi scorţişoara în vin şi lăsaţi-le să stea circa 30 de minute în frigider. Turnaţi acest amestec peste salata de varză, acoperiţi cu o folie de plastic şi puneţi totul la rece timp de o oră înainte de a servi.

Pont! Stafidele brune sunt mai indicate decât cele aurii, deoarece conţin mai mulţi nutrienţi, precum vitaminele A şi C, calciu şi potasiu.

Sfat! Acidul oleanolic din stafide distruge bacteriile cauzatoare de carii şi de boli gingivale. Astfel, consumaţi câteva grame pe zi si va veti feri de multe afectiuni!
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  alina 42 la data de Sam Oct 27, 2012 12:31 pm

Mamaliga
Mamaliga, datand de mii de ani, pe vremea geto-dacilor era facuta din hrisca si hamei, apoi, dupa aparitia porumbului pe plaiurile romanesti, in reteta s-a introdus porumbul uscat si m
acinat, devenind, astfel, mai consistenta si mai gustoasa si ... omniprezenta alaturi de bucatele traditionale ...

Mamaliga este un aliment recomandat, deoarece aduce beneficii atat omului sanatos, cat şi celui care sufera de boli mai grave:

1. Efectul detoxifiant (prezenta in boabele de porumb a unor substanţe derivate ale acizilor arahidic şi palmitic) al substantelor din porumb usurează efortul ficatului de neutralizare a substantelor toxice, reducand considerabil riscul la insuficiente şi ciroze hepatice.

2. Cercetătorii edocrinologi consideră ca un consum zilnic de mamaligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfunctii tiroidiene.

3. Consumul de mamaligă regleaza concentrata de
glucoza în sange, fiind de folos diabeticilor.

4. Reduce cantitatea de colesterol din sange, scazand astfel riscul de ateroscleroza şi, implicit, de infarct.

5. Banala mamaligă revitalizeaza functiile sexuale, in special feminine.

6. Mamaliguţa e utila şi celor care sufera de obezitate, deoarece acest aliment confera o senzaţie de satietate extrem de rapida, datorita fibrelor alimentare din compoziţia sa.

7. Gastrita hiperacida si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga caldă in loc de paine, malaiul avand, pe langă efectul de reducere a aciditatii, si o acţiune usor calmanta, sedativa.

8. Mamaliga consumata frecvent amelioreaza şi afectiuni cum ar fi reumatismul, diabetul, menstruatiile dificile cu sangerari abundente, anexita şi metroanexita, litiaza renala, hepatita.

9. Mamaliguta mareşte secretia de bila şi faciliteaza evacuarea sa, avand si efecte antiinflamatoare biliare.

10. Este de ajutor in afecţiuni ca dischinezie biliară, dispepsie, colecistita.

... si lista continua Smile
avatar
alina 42

Mesaje : 424
Data de inscriere : 26/08/2011
Varsta : 54
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  anena la data de Sam Oct 27, 2012 4:11 pm

Sidonia, eu am inceput sa beau zilnic acel suc de mar, morcav si cartof.Nu intotdeauna e bun , dar merge...
Va rog mult citit putin despre acest supliment alimentar, absolut natural.
http://www.ge-132.com.ro/
Este ,minunat pentru cine isi permite sa il cumpere.Impreuna cu zeolitul, pot face minuni.

Eu incerc sa le achizitionez pe amindoua in toamna asta, impreuna cu o vecina care crede in astfel de tratamente, la fel ca si mine.
Pentru ca, daca nu crezi in tratamente, in general, nici nu te tratezi, orice ai lua.
avatar
anena

Mesaje : 567
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 59
Localizare : Alba Iulia

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Dum Oct 28, 2012 6:21 am

Anena draga...citeste si aici, e mult mai ieftin si BUN !!!

http://www.phenalex.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=24&Itemid=58
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  mari la data de Mar Oct 30, 2012 8:40 am

RĂCEALA – VIROZELE RESPIRATORII

1. Consideraţii generale

Fiecare cunoaşte din proprie experienţă semnele unei răceli, probabil cea mai comună şi mai cunoscută boală. În cursul unui an, putem spune că se înregistrează milioane de cazuri, incidenţa fiind mai mare la copii şi la tineri care, se ştie, au o rezistenţă mai mică la infecţii şi stau mai mult în colectivităţi (şcoli, grădiniţe etc.).
Dacă unii copii, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, pot face chiar 10-12 răceli pe an, adulţii răcesc cam de 2-4 ori pe an, existând însă mari variaţii la fiecare categorie. Femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani răcesc mai frecvent decât bărbaţii de aceeaşi vârstă, poate şi datorită contactului mai frecvent cu copiii.
Impactul economic al răcelilor banale este enorm. Centrul Naţional de Statistică Medicală din SUA a înregistrat, în 1994, un număr de 66 milioane de cazuri care au avut nevoie de asistenţă medicală. Aceşti bolnavi au necesitat 24 de milioane de zile de concediu medical plătit şi 20 de milioane de zile absentate de la şcoală.

2. Cauze

Există peste 200 de virusuri diferite care se ştie că produc răceala obişnuită. Din păcate însă, între 30 şi 50% dintre cazurile de răceală sunt determinate de virusuri neidentificate.
Vremea rece produce neapărat răceală?
Foarte multe persoane sunt convinse că răceala apare în urma expunerii la frig sau atunci când copiii umblă cu capul descoperit.
Studiile au arătat că asemenea circumstanţe influenţează nesemnificativ apariţia răcelii. Susceptibilitatea la răceală creşte însă în cazul stresului prelungit, al bolilor alergice care afectează mucoasa nazală şi prezenţa de polipi nazali.

3. Simptomele răcelii

Simptomele răcelii comune încep de obicei la 2-3 zile de la infecţie şi se manifestă prin: înfundarea nasului sau scurgerea de secreţii nazale, respiraţie dificilă pe nas, strănut, dureri de gât sau înroşirea acestuia, uneori tuse, dureri de cap şi febră. Aceste simptome durează între 2 şi 14 zile, dar peste două treimi dintre bolnavi se vindecă în cel mult o săptămână. Dacă simptomele durează mai mult de două săptămâni, de obicei este consecinţa unei alergii, nu doar a unei răceli banale.
Uneori însă răceala se poate asocia sau complica cu o infecţie bacteriană a gâtului (amigdalelor) sau a sinusurilor, situaţii în care apar febra mai ridicată, dureri faciale severe, la nivelul sinusurilor, secreţii de la nivelul gâtului, eliminate prin tuse. Această situaţie necesită o atenţie medicală mai deosebită.
Ce se întâmplă în organism?
Virusurile cauzează infecţia prin atacarea sistemului complex de apărare a organismului. Prima linie de apărare a acestuia este mucusul produs de mucoasele de la nivelul nasului şi al gâtului.
Acest mucus reţine particulele pe care noi le inhalăm: polen, praf, bacterii, virusuri. Când un virus penetrează această mucoasă şi pătrunde într-o celulă, aici el se multiplică, apărând noi şi noi virusuri care invadează celulele din jur.
Simptomele răcelii sunt, de fapt, rezultatul răspunsului imun al organismului la invazia virală. Celulele infectate trimit semnale care activează globulele albe din sânge, specializate. Acestea ajung rapid la locul infecţiei şi elimină o serie de substanţe chimice, cum ar fi kininele. Aceste substanţe produc simptomele răcelii prin ruptura membranelor celulelor, pierderea de lichid din capilarele sanguine şi vasele limfatice, creşterea producţiei de mucus.
Cum se transmite răceala?
În funcţie de tipul virusului, acesta se transmite pe diferite căi:
_ prin contactul secreţiilor respiratorii infectate cu pielea sau obiectele înconjurătoare, urmat de atingerea ochilor sau a nasului;
_ inhalând particule relativ mari ale secreţiilor respiratorii, care ajung în aer pentru scurt timp;
_ inhalând picături suspendate în aer, care plutesc acolo un timp mai îndelungat.
Studiile de epidemiologie au arătat că riscul de transmitere a infecţiei de la un bolnav este între ziua a doua şi a patra de la contactarea acesteia, când nivelul virusului în secreţii este cel mai ridicat.

4. Prevenire

Spălarea mâinilor este cea mai simplă şi mai eficientă metodă de a îndepărta cea mai mare parte a virusurilor. Nu atingeţi nasul şi ochii altora! Persoanele răcite trebuie să strănute sau să tuşească în propria batistă. În perioada de maximă contagiozitate este de preferat şederea acasă. Evitaţi aglomeraţiile! Întrucât unele virusuri pot supravieţui până la trei ore în afara organismului, pe obiecte sau pe piele, spălarea acestor suprafeţe cu substanţe dezinfectante previne transmiterea infecţiei.
Există un vaccin împotriva răcelii?
Dezvoltarea unui vaccin care să poată preveni răceala obişnuită a ajuns într-un impas, întrucât există, aşa cum spuneam la început, un număr foarte mare de virusuri. Fiecare virus conţine propriul antigen, substanţă care induce formarea din partea organismului a unor proteine specifice de apărare, numite anticorpi. Până când nu vor putea fi combinate aceste antigene într-un singur vaccin, el practic nu va fi eficient. În plus, şi structura aceluiaşi virus poate fi diferită de la un an la altul.

5. Tratament

Pentru cazurile necomplicate, este necesar doar tratamentul simptomatic: repaus la pat, aport crescut de lichide, gargară cu apă caldă cu sare, aspirină sau paracetamol pentru febră şi pentru durerile de cap. Unele studii recente au demonstrat însă riscul apariţiei aşa-numitului sindrom Reye după consum exagerat de aspirină. Deşi apare rar, de obicei la copiii între trei şi doisprezece ani, el afectează toate organele, îndeosebi creierul şi ficatul. Academia Americană de Pediatrie recomandă să nu se administreze aspirină la copiii sub zece ani atunci când aceştia au o boală virală.
Antibioticele nu sunt necesare, întrucât ele nu distrug virusurile. Ele sunt utile numai în cazul unor complicaţii bacteriene, cum ar fi sinuzita sau infecţii ale gâtului. Folosirea antibioticelor în scop preventiv sau pentru orice eventualitate nu previne aceste complicaţii.
Vitamina C are vreun rol protectiv?
Mulţi sunt convinşi că, dacă iau cantităţi mari de vitamina C, vor fi mai feriţi de a răci. Din păcate, toate studiile efectuate nu au confirmat în mod clar această ipoteză, ea putând doar reduce severitatea simptomelor. Mai mult, dacă se ia vitamina C un timp îndelungat, poate deveni periculos. Prea multă vitamină C poate produce diaree severă, periculoasă îndeosebi pentru cei în vârstă şi pentru copiii mici. De asemenea, vitamina C distorsionează anumite teste de laborator: glucoza în urină şi sânge, testele de coagulare a sângelui.
Inhalarea de aburi este de multă vreme propusă pentru tratamentul răcelii, creşterea temperaturii la nivelul mucoasei nazale, inhibând multiplicarea virusurilor. Acest fapt nu este valabil însă decât pentru o anumită categorie, destul de restrânsă, de virusuri. Avantajul clar al acestei metode este acela că reduce congestia nazală şi intensitatea simptomelor asociate răcelii.
Poate că veţi reuşi, sau poate nu, să scăpaţi de răceală anul acesta. Cel puţin încercaţi să o transmiteţi la cât mai puţini prieteni.

Material preluat din lucrarea E BINE SĂ ŞTII a Dr Leonard Azamfirei. .
.
avatar
mari

Mesaje : 1110
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 67
Localizare : bucuresti

http://mamaluialex.blogspot.com

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Doina Ghidu la data de Mar Oct 30, 2012 9:27 am

Mari, foarte interesant articolul. Sunt lucruri pe care, in general, le stim fiecare, dar e bine sa ni le reamintim. Si mai ales sa le respectam. In privinta vitaminei C, e adevarat ca luata in exces, face mai mult rau decat bine. Ca orice altceva, de altfel. Dar luata in timpul racelii, face minuni. Daca faci un soc de vitamina C, adica ceai cu multa lamaie, sau chiar numai lamaie cu zahar (cine nu poate simpla) raceala trece cu cateva zile mai repede. Sau ceaiuri din plante bogate in vitamina C: catina, macese, lamaie etc. Foarte bun la raceli este produsul ACC 200 sau 600. Este si efervescent, foarte usor de luat si bun la gust.
avatar
Doina Ghidu

Mesaje : 1322
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 61
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Vizitato la data de Mier Noi 14, 2012 7:00 pm

Fetelor, cine, ce stie despre detoxifierea organismului? Un sfat, ceva? Articolele pe tema data de pe net nu prea m-au lamurit, in afara de ceaiuri, sucuri si salate nu prea am gasit mare lucru...

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Doina Ghidu la data de Joi Noi 15, 2012 8:59 am

Cristina, sa nu cumva sa iei pastile de la Plafar, sau suplimente, cum le zice acum. Chiar acum 2 zile am vazut la tv un reportaj despre suplimentele astea, asa zis din plante, in special pentru detoxifiere. Au vorbit si niste doctorite si o farmacista. Spuneau (si chiar aratau in reportaj) in primul rand in ce conditii se fabrica (nu intotdeauna asa cum ar trebui) si in al doilea rand, ca nu sunt testate. Daca sunt din plante, nu inseamna obligatoriu ca nu au efecte adverse. Au avut multe cazuri chiar grave, in urma consumului de pilule din plante pentru detoxifiere. Au aratat si plasturii aia care se lipesc pe talpa piciorului. Un chimist a explicat ce substante contine plasturele si de ce se inegresc. In nici un caz pentru ca te-ai fi detoxifiat. In concluzie, toate astea sunt niste pacaleli, ca sa-ti ia banii. Cel mai cinstit e regimul alimentar, bautul apei plate 2 l pe zi, fructe, legume.
avatar
Doina Ghidu

Mesaje : 1322
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 61
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Vizitato la data de Joi Noi 15, 2012 9:13 am

Doina, scumpa mea, de plante am luat ceva ayurvedic TESTAT si a fost ok pt mine, iar apa beau intre 3 si 5 litri pe zi, in afara de ceaiuri, cafea, sucuri, etc...A zis FElix ca nu stia ca s-a insurat cu o camila Razz Dar credeam ca sunt anumite fructe si legume capabile de asa ceva...

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Sam Noi 17, 2012 8:06 am

Top 8 superalimente recomandate de Dr. Oz ca să nu îmbătrâneşti

Ca să nu te îmbolnăveşti şi să amâni procesul de îmbătrânire, Dr. Oz
are câteva arme secrete. Descoperă care sunt cele mai eficiente
alimente care nu te lasă să îmbătrâneşti!

Locul 8: Ceaiul verde

Conţinutul ridicat de antioxidanţi, ce încetinesc procesul de îmbătrânire şi au şi un efect important în prevenirea cancerului, nu este singurul atu al ceaiului verde. Această bautură reglează tensiunea arterială, scade nivelul glicemiei şi al colesterolului "rău" şi întăreşte sistemul imunitar.


Locul 7: Migdalele şi nucile

Sunt foarte bogate în fier, potasiu şi magneziu care cresc rezistenţa
organismului la stres. Un nivel scăzut al magneziului poate să-ţi accentueze stările de anxietate şi să-ţi afecteze somnul.


Locul 6: Seminţele de floarea soarelui

Extrem de bogate în vitaminele E, D, B1, B3, B5, B6, acid folic, în
minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, fier, cupru, calciu şi
fosfor, în fitosteroli (care reduc nivelul de colesterol în sânge), în
fibre, proteine şi grăsimi sănătoase, seminţele de floarea-soarelului
reprezintă o adevărată sursă de sănătate şi un excelent energizant.


Locul 5: Coacăzele negre

Au compuşi care au grijă de vederea ta, asigurând astfel sănătatea ochilor, susţine Dr. Oz. Mai mult, coacăzele negre au de 5 ori mai multă vitamina C decât portocalele, prin urmare întăresc imunitatea şi previn apariţia prematură a semnelor de îmbătrânire.


Locul 4: Ovăzul

Conţine fibre solubile care scad colesterolul rău şi au grijă de digestia ta. Astfel, favorizează eliminarea toxinelor din organism, asigurând un tranzit intestinal bun.


Locul 3: Rodiile

Conţin acid elagic care previne distrugerea celulelor provocată de radicalii liberi. Un alt beneficiu pe care îl aduce consumul de rodie este acela de a stimula formarea colagenului, important pentru aspectul întinerit al pielii.


Locul 2: Ouăle

Conţin fier, biotină, vitamina B12 şi au un rol important pentru sănătate. Datorită nutrienţilor din conţinutul lor, ouăle întăresc rădăcina părului şi combat anemia.


Locul 1: Seminţele de dovleac

Au o cantitate mare de vitamina A care îmbunătăţeşte aspectul părului
şi al pielii. De asemenea, seminţele de dovleac conţin mult magneziu
care scade tensiunea arterială şi reduce riscul de infarct.
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Doina Ghidu la data de Lun Noi 19, 2012 10:00 am

Gherghina

Din China pana in Europa sau chiar America, frunzele de gherghina au fost folosite in mod traditional, la fel ca si petalele si chiar boabele, pentru sanatatea cardiovasculara.

Planta era folosita inca din vremea romanilor, cand Dioscoride, botanist grec care traia la Roma, scria despre ea in De Materia Medica. Tratatele sale au fost urmate si respectate timp de 16 secole.

Cercetarile au aratat ca anumiti compusi antioxidanti din gherghine relaxeaza peretii arterelor, marind fluxul de sange catre inima si prevenind bolile inimii.
Alte studii realizate in 2008 au aratat ca extractul de gherghine mareste forta si rezistenta inimii, facand posibil efortul fizic prelungit prin micsorarea cantitatii de oxigen de care are nevoie.

Cum sa beneficiezi la maximum de gherghine - Daca suferi de boli cardiace sau hipertensiune, vei fi cel mai probabil sfatuit de medic sa consumi ceai, tinctura sau capsule pe baza de gherghine. Studiile au aratat ca 3 doze de 60 de mg pe zi sunt bune pentru inima.





Nu stiu daca se gasesc si in piata, la femei. Aseara a adus sotul, de la Valeni, o punga plina, culese de pe dealuri, din Valeni.
avatar
Doina Ghidu

Mesaje : 1322
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 61
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Sam Dec 15, 2012 1:13 pm

CUM SA ELIMINI GRASIMEA DIN MINCARE CU O PORTOCALA


Pentru cine vrea sa experimenteze, nu costa decit o portocala.
Daca trebuie sa faci o mancare gatita, un curcan la cuptor sau altceva...
Pune o portocala cu tot cu coaja, dar spalata, in mancare, in carnea la cuptor.
Chiar functioneaza, chiar pare un miracol, grasimea se aduna toata in portocala, suficient s-o tai ca sa ai confirmarea. Portocala nu modifica de loc gustul mancarii, nici al carnii la cuptor si raman super light!
Experimenteaza cu o bucata de carnat sau salam - pune apa la fiert - inteapa salamul cu furculita - pune portocala in oala si apoi salamul....
Verifica, in 5 minute grasimea intra toata in portocala !
Apoi gateste carnatul si vezi ce delicios ramane....si oala fara grasime.
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Dum Dec 16, 2012 8:11 am

Cum scapi de răceală în 24 de ore fără medicamente


La apariția primelor simptome ale răcelii, unii oameni apelează imediat la medicamente, în timp ce alții consideră că singurul lucru care îi ajută este să stea în casă și să se odihnească. Un cercetător reputat a găsit însă o rețetă prin care răceala este învinsă în 24 de ore, fără ajutorul medicamentelor.

Profesorul Ron Eccles, de la Universitatea din Cardiff, a găsit soluţia pentru a învinge răceala într-o zi, informează rtv.net. Vezi mai jos care sunt recomandările lui:

Ora 07.00 – Fă un duş fierbinte
Când te trezeşti dimineaţa simţindu-te groaznic din cauza răcelii, există mari şanse să nu vrei să te îndrepţi spre baie imediat. Dar, un duş fiebinte ar putea fi chiar soluţia cea mai bună. Apa fierbinte va îndepărta senzaţia de frig, iar aburul va desfunda sinusurile.

Ora 08.00 – Un mic dejun copios
Alimentele alese pentru meniul zilei sunt esenţiale în drumul spre recuperare. Este recomandat un suc de portocale, pentru aportul necesar de vitamina C, precum şi o porţie de cereale sau fructe de pădure uscate, bogate în antioxidanţi.

Ora 10.00 - Baie de aburi pentru faţă
Răceala este însoţită de cele mai multe ori de un nas înfundat sau, şi mai rău, de blocarea sinusurilor, ceea ce ar putea conduce la apariţia durerilor de cap. O baie de aburi cu diverse remedii naturale ajută foarte mult. În acest moment, putem apela şi la medicamente, precum paracetamol, aspirină sau sirop de tuse.

Ora 12.00 – Fă o plimbare
S-ar putea să nu vrei să înfrunţi frigul de afară, dar o plimbare scurtă înainte de masa de prânz îţi poate îmbunătăţi starea de psihic şi întări sistemul imunitar. Nu te îngrijora că ţi-ar putea face mai rău.

Ora 13.00 – Un prânz sănătos
Este nevoie de un prânz sănătos, carnea slabă de pui şi o salată fiind o soluţie optimă. Proteinele ajută la întărirea sistemului imunitar, pentru ca organismul să poată răspunde la virus. Cei care renunţă la carne este posibil să se îmbolnăvească mai des şi răcelile să fie mai îndelungate.

Ora 15.00 – E timpul pentru odihnă
Ceaiurile din plante şi lichidele fierbinţi ajută la fluidizarea mucozităţilor şi la eliminarea acestora. Un pahar de suc proaspăt de portocale nu va avea efect imediat, dar va creşte nivelul de vitamina C, care este benefic pentru îmbunătăţirea imunităţii în timpul următoarelor zile.

Ora 18.00 – Mănâncă ceva picant
La cină se recomandă o mâncare picantă. Ingredientele precum ginger, usturoi sau ardei iute sunt recunoscute pentru proprietăţi antivirale şi antibacteriene, precum şi pentru capacitatea de a curăţa sinusurile. În plus, ar putea fi singurele alimente cărora să le simţi gustul.

Ora 20.00 – O baie fierbinte
E bine să închei ziua cu o baie fierbinte, pentru a linişti muşchii încordaţi. Aburii ar putea fi lovitura fatală pentru răceală.

Ora 22.00 – Din nou odihnă
Este important pentru organism să-şi reîncarce bateriile şi un somn bun te va ajuta să-ţi recapeţi puterile. Pentru a avea o imunitate bună este bine să existe un tipar în privinţa somnului. Sunt de evitat seara băuturile precum cafeaua sau alcoolul.


avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Mier Ian 02, 2013 8:23 am

REMEDII ANTIMAHMUREALA EFICIENTE




CONSUMA ALIMENTE ENERGIZANTE

Organismul are nevoie de vitamine si substante energizante pentru a se reface mai usor, asadar este indicat sa ai mese mici si dese cu legume si fructe crude: o salata, legume cu branza, fructe neacide (banane, pepene, mere, dar nu citrice), morcovi cu mere etc.
De asemenea puteti lua suplimente alimentare bogate in vitamine, inclusiv vitamine din complexul B. Suplimentele alimentare care contin ginseng sunt de asemenea utile.

Alimente indicate in excesul de alcool:

- banana;
- legumele de orice fel, mai putin rosiile, ceapa, hreanul si legumele din failia Cruciferelor (varza, conopida, gulie, broccoli);
- pepene galben sau rosu;
- mere;
- capsuni si fructe de padure – sunt bogate in vitaina C, o vitamina necesara in intoxicatia etilica;
- fructele oleaginoase si uleioase – sunt bogate in vitamine din complexul B: mango, avocado, seminte, nuci necoapte, smochine etc.;
- fructe confiate – sunt bogate in zaharuri iar creierul are nevoie de glucoza in cazul excesului de etanol;

Ce NU este recomandat:

- alimentele prajite;
- mancarurile grase;
- citricele si alte fructe acide;

AI GRIJA CE BEI

Iti recomandam o bautura calda cu cafeina, aceasta substanta fiind recunoscuta pentru capacitatea sa de energizare si de “trezire corticala”.
O ceasca de cafea, nu foarte tare, dupa micul dejun, ajuta la ameliorarea simptomelor excesului de etanol.
Mai poti consuma un shake energizant, un ceai tonic, zeama de muraturi (in special zeama de varza) sau doar apa.
Nu sunt indicate sucurile de citrice pentru ca mucoasa digestiva este sensibilizata de alcool.
Trebuie sa bei suficiente lichide pentru ca etanolul are un puternic efect deshidratant, asadar o ceasca, cu una din bauturile de mai sus, trebuie sorbita lent la fiecare jumtate de ora in primele ore de la trezire.

NU TE TEME DE MISCARE

In ciuda simptomelor date de excesul de alcool, trebuie sa faci miscare. Mergi - fie prin camera, fie iesi la o plimbare in aer liber. Un minim de efort fizic ajuta organismul sa elimine mai usor excesul de etanol din cauza caruia te simti rau.
Stiai ca etanolul se elimina si prin respiratie? De aceasta caracteristica se foloseste politia rutiera . Asadar miscarea te va ajuta sa iti revii mult mai repede. Daca ai hotarat sa ramai in casa, nu uita sa deschizi geamul, creierul are multa nevoie de oxigen.

Si inca un sfat: dormi mult, somnul ajuta organismul sa isi restabilieasca functiile.
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Dum Ian 06, 2013 8:30 am

Catina Ginsengul romanesc

Preparate, aplicatii interne si externe

Ani de zile, virtutile catinei au fost ignorate, tocmai din cauza marii ei raspandiri. Cine sa bage in seama o tufa tepoasa, catarata pe povarnisurile nisipoase din marginea drumurilor de tara, pe dealurile pietroase ori prin ostrovurile inconjurate de ape?
"Gard viu", asa cum i se spune prin multe locuri, catina a fost vreme indelungata doar prietena porumbeilor si-a paunilor (ea lipseste si astazi din multe culegeri de plante medicinale), inainte sa devina o "bomba" a medicinei fitoterapeutice, o planta-miracol care vindeca aproape orice rau.
Actiune terapeutica
Preventiv: datorita cresterii rezistentei la agentii patogeni, creste si rezistenta la efort. Energizant puternic, da rezultate rapide in recuperarea energiei dupa efort fizic si intelectual. Scade durata de convalescenta dupa boala.
Curativ: preparatele din catina alba, asociate cu orice alt medicament (fie el si crema), ii maresc acestuia considerabil efectul, scazand totodata actiunea negativa a medicamentelor de sinteza. Catina este radioprotectoare, fotoprotectoare (protectie pentru plaja), cicatrizant puternic. Are efect pozitiv in cazul unei proaste circulatii periferice. Avand efect imunomodulator, se recomanda in cancer si HIV (SIDA). E buna in malnutritie, in boli fiziologice.
Asociata altor plante medicinale, catina face - pur si simplu - minuni. Rezultatele clinice apar si in functie de priceperea celui care foloseste catina.
Reteta de baza: 1 kg de fructe de catina, putina apa, zahar in volumele recomandate mai jos.
Efect: energizant, creste rezistenta la efortul fizic si intelectual, antigripal, intaritor al sistemului imunitar, anticancerigen.
Sucul de catina se bea sub forma de sirop, adaugand apa sau apa minerala (20-30 ml sirop la 150-200 ml apa) in functie de gust si de efectele constatate.
Sucul de catina alba se poate asocia cu suc de struguri, zmeura, afine, mere, portocale, lamaie, morcovi, varza, asociate chiar 2-3-4 intre ele. Se poate asocia si cu cafeaua neagra, micsorand baza acesteia, micsorandu-i efectul si nocivitatea. Consumul exagerat de cafea prezinta riscuri in aparitia pancreatitei si a hipertensiunii.
Catina uscata
Se asaza boabele de catina pe o tava. Se incinge cuptorul la temperatura maxima, se baga fructele pentru a suporta un soc termic scurt de 100 de grade. Apoi temperatura se coboara la 50-60 de grade (treapta mica a cuptorului). Cand fructele sunt uscate, se scot si se lasa sa se raceasca. Se macina fin, prin rasnita de cafea. Se conserva in borcane de sticla. Praful e bun pentru ceai: o lingurita de pulbere se opareste cu o cana de apa in clocot. Se lasa sa se infuzeze, apoi se bea.

Sucul de catina
Mod de preparare: se obtine casnic, din fructele proaspete de catina, prin zdrobire cu lingura de lemn sau, mai rapid, cu mixerul, si nu prin presare sau centrifugare, deoarece in acest fel s-ar pierde componente ale catinei extrem de importante.
Mod de administrare:
Pentru intarirea sistemului imunitar - acest suc (sau mai degraba nectar, deoarece contine si pulpa, si coaja fructului) se consuma zilnic, in cantitati de 50-100 ml (50 ml = un sfert de pahar), o cura durand minimum o luna.
In cazul cand nu se cumpara de la piata, fructele de catina se pot culege pe toata durata toamnei si-a iernii (chiar si atunci cand sunt inghetate), putand fi pastrate la rece, in frigider, vreme de 1-2 saptamani. Pentru a face mai suportabil gustul destul de acru si astringent al sucului de catina, se poate adauga miere curata de albine (in proportie de 3:1), care ii potenteaza efectul.

· Ca tratament al unor boli - sucul de catina, mai ales atunci cand este asociat cu o alimentatie lacto-vegetariana, este un elixir regenerant si detoxifiant foarte puternic, cura cu el dand rezultate de exceptie in bolile grave. Este indicat in:
- boli ale sistemului respirator (bronsita cronica, astm), sensibilitate la infectiile respiratorii ale persoanelor intoxicate prin fumat, care lucreaza in mediu toxic - o cura de o luna cu suc de catina are efecte nu doar puternice, ci si stabile in timp.
- stari depresive - se tine un regim cu multe cruditati si se bea cate un sfert de pahar de suc dimineata si seara; pentru intensificarea actiunii tonice este indicata si cura cu polen.
- cancer cu diverse localizari - o combinatie nu foarte apetisanta, dar foarte eficienta in acest tip de afectiuni, este aceea dintre sucul de catina (un sfert de pahar) si sucul de usturoi (2-3 lingurite). In leucemie, o cura de 1-2 luni cu suc de catina are efecte miraculoase.
- infectii virale: herpes, hepatita virala A, B si C, HIV - actiunea catinei nu se manifesta direct, asupra virusilor, ci prin stimularea imunitara, care se face gradat. Se recomanda cura cu suc de catina, vreme de minimum 40 de zile.

Pulberea
Mod de preparare: se obtine din fructele uscate ale catinei (se gasesc in magazinele Plafar), care se macina cat mai fin, cu rasnita electrica de cafea sau se piseaza in piua. Pulberea astfel obtinuta se pastreaza in borcane de sticla (tinuta in pungi de hartie isi pierde, in mare, uleiul gras, care este absorbit).

Mod de administrare:
Pentru intarirea sistemului imunitar: se administreaza cate 1 lingurita de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba vreme de 10-15 minute, inainte de a fi inghitita.

Maceratul
Mod de preparare: 2 lingurite de pulbere de catina se pun intr-un pahar cu apa si se lasa la macerat, la temperatura camerei, de seara pana dimineata, cand se amesteca cu o lingurita de miere lichida. Lichidul nu se filtreaza, iar la sfarsit se consuma si pasta de catina ramasa in pahar. Este un remediu preferat de copii si convalescenti, foarte usor de asimilat si inviorator. Poate fi imbogatit prin adaosul unei lingurite de pulbere de macese si de afine.

Mod de administrare: se consuma pe stomacul gol dimineata.
Pentru intarirea sistemului imunitar: Pentru cresterea imunitatii la copii, se face o cura de patru saptamani cu macerat la rece de catina, administrat cu un sfert de ora inaintea fiecarei mese.
· Ca tratament al diferitelor boli:
- in timpul regimurilor alimentare restrictive - se administreaza macerat de catina pentru stimularea poftei de mancare, combaterea asteniei, evitarea avitaminozei. Contra avitaminozei, care poate aparea pe parcursul regimului cu cereale integrale (numit si Oshawa - cunoscut de cititorii nostri pentru efectele spectaculoase in combaterea cancerului), sau dupa postul complet cu apa distilata este foarte eficienta pulberea: 3-4 lingurite pe zi.
- astenie, Parkinson - se face o cura cu macerat revigorant de catina si macese. Alimentatia va fi imbogatita cu polen, miere de albine, apilarnil.
- lipsa poftei de mancare - se ia macerat obtinut dupa metoda de mai sus din catina si macese, la care se adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie. Se consuma pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa.

Uleiul de catina
Este un remediu care se obtine exclusiv pe cale industriala, putand fi gasit in farmacii si Plafare.
Dupa uleiul de palmier, este al doilea din lume ca bogatie in vitamina E.

Mod de administrare:

Pentru stimularea sistemului imunitar: se iau 30-40 de picaturi pe zi, simplu sau cu putina miere (dar nu in apa, deoarece nu se dizolva, ci formeaza pelicula). O cura dureaza minimum 14 zile, dar cel mai indicat este de la 30 de zile in sus.
· Ca tratament al diferitelor boli:
- boli de piele, dermatoze care se agraveaza la frig - are efecte puternice mai ales asupra persoanelor devitalizate, cu o constitutie mai fragila.
- sensibilitate la frig, anemie - se fac mai multe cure succesive, fiecare de cate 21 de zile, cu zece zile de pauza.
- impotenta, sterilitate, insuficienta ovariana - se face un tratament de lunga durata (minimum trei luni), avand efect foarte puternic atunci cand este asociat cu tratamentul intern cu plante cu efecte hormonale (branca-ursului, naprasnic, ginseng, ginseng indian).

Utilizari externe:

- herpes, papiloma - in aceste doua afectiuni, aplicatiile de 2-3 ori pe zi cu ulei de catina (prin ungere cu un tampon de vata) pot avea rezultate spectaculoase.
- arsuri, arsuri chimice - anumite studii facute la noi in tara au pus in evidenta efectele exceptionale ale uleiului de catina aplicat pe arsurile in curs de vindecare. Totusi, intrucat tratamentul acestor afectiuni nu este simplu, se recomanda sa fie facut numai sub indrumarea medicului specialist dermatolog, mai ales la arsurile de gradul III-IV.
- tumori exteriorizate - se foloseste o combinatie in parti egale de ulei de catina si ulei de ricin (se gaseste in farmacii), cu care se ung de 2-3 ori pe zi zonele afectate. Aceasta combinatie da rezultate foarte bune si in tratamentul lipomurilor.


Sucul proaspat

Se obtine prin zdrobirea fructelor proaspat culese, cu ajutorul unei linguri de lemn (contactul cu metalul duce la degradarea anumitor vitamine). Zdrobirea se face intr-un vas de portelan, pana cand se formeaza o pasta foarte aproape de consistenta lichida, care va fi consumata imediat, pentru a nu se oxida. De obicei, sucul de catina nu se consuma singur, pentru ca este prea puternic, ci in combinatie cu morcovul. La jumatate de pahar de suc de morcov se adauga 4-5 linguri de suc de catina, aceasta combinatie consumandu-se pe stomacul gol, de 2-3 ori pe zi.

Siropul de catina

Sucul proaspat de catina se conserva prin combinare cu miere - la o parte de suc se adauga doua parti de miere, dupa care se amesteca bine cele doua componente, pana cand se formeaza o pasta omogena. Siropul de catina se pastreaza in locuri intunecoase si racoroase si se administreaza din el 4-6 lingurite pe zi, in cure de lunga durata.

Ceaiul de catina

Se obtine prin fierberea a doua lingurite de fructe, intr-o cana de apa, vreme de 2-5 minute. Este un preparat inca destul de des folosit si l-am inclus in acest grupaj, in primul rand pentru a atrage atentia asupra ineficientei sale. De altfel, in general, extractele in apa obtinute din catina sunt ineficiente, deoarece vitaminele A, E, F se pierd, nefiind hidrosolubile. Apoi, prin fierbere se modifica mult structura biochimica complexa a fructului de catina, diminuandu-se si mai mult calitatile sale terapeutice. De aceea, este bine sa inlocuim acest tip de preparat cu pulberea, cu sucul sau cu siropul de catina.

Bolile care se vindeca cu ajutorul catinei



 Gripa, guturaiul, sensibilitatea la raceli - siropul de catina face in aceasta categorie de afectiuni adevarate minuni, intarind in primul rand capacitatea naturala a organismului, apoi prevenind complicatiile gripei, prin efectele sale bactericide. Se iau preventiv 4-5 lingurite de sirop de catina pe zi, pe stomacul gol, in cure de trei saptamani minimum. Odata afectiunea declansata, se iau pana la 10-12 lingurite de sirop de catina pe zi, pentru a hrani organismul si a-l ajuta sa se apere eficient.

 Hepatita, ciroza hepatica - efecte miraculoase are sucul de catina administrat proaspat, o jumatate de pahar pe zi. In absenta sucului proaspat, un substitut foarte bun este si siropul, din care se ia o lingura de 3-4 ori pe zi, inainte de mesele principale. Tratamentul cu ambele tipuri de preparate de catina se asociaza cu un regim vegetarian strict.

 Anemia - se ia pulbere de catina, cate o lingurita rasa de 3-4 ori pe zi, in cure de cate o luna.

 Enterita, colita de putrefactie - se consuma suc proaspat in amestec cu morcov (combinate in proportiile indicate mai sus), 5-6 doze pe zi. Efecte foarte bune are si pulberea luata pe stomacul gol inainte de masa: 1 lingura rasa de trei ori pe zi, in cure de cate o saptamana.

 Ateroscleroza, fragilitate vasculara - pulberea de catina, 1 lingurita administrata de patru ori pe zi pe stomacul gol, ajuta la mentinerea sanatatii, a elasticitatii si a integritatii vaselor de sange. Cele mai spectaculoase efecte se obtin cu un preperat format dintr-o lingurita de pulbere de catina, una de polen si una de miere. Se iau 4 lingurite pe zi din aceasta combinatie. Persoane care aveau de pilda fragilitate capilara pronuntata au eliminat acest neajuns dupa doua luni de tratament cu acest preparat. De asemenea, pacientii care aveau sechele dupa accidente vasculare s-au recuperat foarte rapid cu ajutorul acestui remediu.

 Adjuvant in bolile grave (cancer, leucemie, scleroza in placi) - pulberea de catina, luata cate 1/2 - 1 lingurita inainte de masa, mareste apetitul, puterea de digestie, stimuleaza rezistenta si capacitatea de regenerare a organismului. Mai ales bolnavii care sufera de intoxicatie medicamentoasa, care tin regimuri alimentare restrictive ar trebui sa ia acest preparat.

 Alcoolism si tabagism - studii facute in Rusia, tara in care tabagismul si mai ales alcoolismul sunt un adevarat flagel, au pus in evidenta ca tratamentul cu catina face mai usoara dezobisnuirea de aceste droguri si ajuta la indepartarea sechelelor intoxicatiilor cu ele. De pilda, s-a constatat la alcoolicii care au facut tratament cu catina in timpul curei de dezintoxicare ca probleme cum ar fi tremuratul mainilor, nervozitatea, iesirile violente sunt mult estompate fata de cei care nu urmeaza acest tratament. Se tin cure de cate trei luni, timp in care se iau 3-4 lingurite de pulbere de catina pe zi.

 Adjuvant in bolile psihice - administrarea regulata a catinei mareste in timp nivelul de serotonina din creier, au concluzionat cercetatorii din Germania si Statele Unite. Serotonina este un neurotransmitator care induce o stare de curaj calm, foarte util celor care se confrunta cu depresii sau stari de teama. Cresterea nivelului serotoninei prin tratamentele cu catina micsoreaza simtitor numarul recidivelor bolilor psihice, dar si al sinuciderilor, al actelor antisociale etc. Se fac cure indelungate (6 luni) cu pulbere de catina: 1 lingurita de patru ori pe zi.

Aplicatii externe ale catinei


 Eczeme infectioase - se zdrobesc fructele proaspete de catina si se aplica direct pe zona afectata, unde se lasa vreme de jumatate de ora. In final se clateste zona tratata si se lasa sa se zvante in aer liber. Pe eczemele uscate se aplica in final si un strat protector de ulei de catina.

 Revigorarea tenului obosit - se aplica direct pe piele siropul de catina (al carui mod de obtinere a fost prezentat mai sus) si se lasa vreme de 20 de minute. Se spala apoi pielea cu un tampon de vata inmuiat in infuzie de musetel. Tratamentul se face de 2-3 ori pe saptamana.

Uleiul de catina


Fructul de catina, mai ales coaja, contine 2 pana la 8% ulei gras cu proprietati terapeutice puternice, care insa nu poate fi obtinut casnic, ci numai cu ajutorul unor instalatii speciale. Acest ulei, pe care il gasim in mai toate magazinele si farmaciile naturiste, este foarte bogat in vitaminele A si E, care sunt foarte usor asimilabile in aceasta forma.

El are efecte regenerante, intineritoare si este folosit in foarte multe boli, atat pentru prevenire, cat si pentru tratare. Se administreaza, de regula, la adulti - cate 20 de picaturi, de trei ori pe zi, iar la copiii peste un an - cate 5 picaturi, de trei ori pe zi. Iata in continuare cateva aplicatii ale sale:

l Boli de ochi - datorita extraordinarei sale bogatii in vitamina A, uleiul de catina este un elixir pentru ochi. El mareste acuitatea vizuala, combate oboseala oculara, incetineste evolutia bolilor de ochi.

 Potenta, fertilitate la barbati si femei - uleiul de catina este cea mai bogata substanta naturala in vitamina E din lume. Vitamina E este supranumita si vitamina tineretii si a fertilitatii, tratamente de 2-3 luni cu ea ajutand la relansarea activitatii glandelor sexuale, la redobandirea vigorii si a dinamismului.

 Regenerarea tesuturilor dupa arsuri, raniri, interventii chirurgicale - cura interna de o luna cu ulei de catina ajuta la regenerarea rapida a pielii si a mucoaselor, dubland practic viteza de vindecare.

 Psoriazis, sclerodermie, dermatoze rezistente la tratament - tratamentul intern de minimum doua luni cu ulei de catina are un efect benefic deosebit asupra pielii. La persoanele sanatoase, cura cu ulei de catina face pielea mai stralucitoare, mai elastica si ii da un aspect tanar. In cazul persoanelor cu boli de piele cronicizate, cura cu ulei de catina grabeste, si in anumite cazuri, deblocheaza procesele de vindecare.

 Accelerarea proceselor de dezvoltare mentala si fizica la copii - cinci picaturi de ulei de catina, luate de trei ori pe zi, ajuta la reglarea proceselor de crestere si maturizare a copiilor si pubertinilor.

Cateva utilizari externe ale uleiului de catina

 Arsuri - se aplica ulei de catina pe locul afectat, dezinfectat in prealabil.

 Protectia pielii la frig, vant si radiatiile solare - se unge pielea cu un strat subtire de ulei de catina inainte de a fi expusa la factorii agresivi de mediu. Aplicat pe piele, uleiul de catina are efecte de filtrare a razelor ultraviolete si a altor tipuri de radiatii cu efecte nocive asupra pielii.

 Degeraturi (prevenire si tratare) - se aplica ulei de catina atat cat poate absorbi pielea pe zonele afectate sau care urmeaza sa fie expuse la frig.



Ce folosim de la catina


In principal, se folosesc fructele, care sunt o adevarata farmacie, continand aproape toate vitaminele si mineralele necesare organismului uman. Foarte putini stiu insa ca si alte parti ale plantei au proprietati terapeutice deosebite. De pilda, scoarta de pe ramuri are efecte antiseptice, astringente si remineralizante foarte puternice, in timp ce radacinile sunt un antibiotic si un stimulent imunitar extraordinar.

Fructele se desprind foarte greu de pe ramuri, iar spinii va vor rani in timpul culesului. Pentru a simplifica lucrurile, crengutele incarcate cu fructe vor fi mai intai desprinse prin taiere de pe trunchi, urmand ca ulterior sa fie luate fructele de pe ramuri cu ajutorul unei furculite. Contrar asteptarilor, acest tratament nu va dauna plantei, care are o asemenea vitalitate, incat in urma taierii va scoate de doua - trei ori mai multe ramuri (este o metoda folosita de gradinari pentru a indesi arbustii de catina din gardurile vii) in anul urmator de vegetatie.

Scoarta de pe ramurile care raman dupa culegerea fructelor se desprinde simplu, prin cojirea cu un cutit. Pentru simplificare, in terapie se folosesc ramurile cu tot cu scoarta, asa cum vom vedea in continuare, la metodele de preparare.

Radacinile sunt rareori folosite in terapie, pentru ca, pe de o parte, sunt greu de obtinut (dezgroparea acestora nu este o treaba deloc usoara), iar pe de alta parte, taierea lor, spre deosebire de cea a crengutelor, afecteaza grav vitalitatea arbustului. In plus, aceste radacini au proprietati destul de asemanatoare cu scoarta, asa ca avem un inlocuitor valoros.

Cum preparam scoarta si ramurile de catina


Pulberea - se obtine din scoarta lasata la uscat vreme de doua saptamani si apoi macinata cu rasnita electrica de cafea. Se obtine astfel un praf gri-albicios, cu virtuti vindecatoare deosebite, din care se administreaza cate o jumatate de lingurita de patru ori pe zi.
Tinctura - sapte linguri de praf de coaja se pun intr-o sticla cu 250 ml alcool alimentar de 70-80 de grade. Se lasa la macerat 15 zile, agitand des, dupa care se strecoara. Se ia de 3 ori pe zi cate o lingurita diluata in 100 ml apa. Extern, se dilueaza in functie de toleranta si se aplica pe rani ca cicatrizant.
Decoctul - se obtine din crengile necojite si cu eventualele frunze care au ramas. Doua maini de ramuri de catina, maruntite in prealabil, se lasa intr-o jumatate de litru de apa de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Maceratul obtinut se pune deoparte, iar ramurile se maruntesc si se fierb vreme de douazeci de minute la foc mic, dupa care se filtreaza si se lasa la racit. In final, se combina cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ trei sferturi de litru de preparat, care se consuma pe parcursul unei zile.
Preparat dezinfectant - se fierbe o mana de ramuri de catina, taiate marunt, in jumatate de litru de otet, la foc mic, vreme de 10 minute, dupa care se lasa la racit si se filtreaza. Ramurile ramase dupa filtrare se ard complet, iar cenusa rezultata se combina cu putin din otetul obtinut anterior, asa incat sa se formeze o pasta, care se aplica pe locurile afectate.

Cum preparam fructele de catina


Sucul proaspat se obtine din fructele de catina de curand culese, care se spala cu apa rece si apoi se zdrobesc in mixer sau prin masina de tocat. Se obtine un suc gros, portocaliu la culoare, care se consuma in maximum 24 de ore de la preparare. Se iau 2-3 linguri de patru ori pe zi, de obicei diluat cu suc de mere.
Siropul se prepara amestecand o jumatate de litru de suc cu o jumatate de litru de miere. Dupa omogenizare, acest amestec se pastreaza intr-o sticla bine inchisa, la frigider, unde rezista si cateva luni. Se iau cate patru-sase linguri pe zi, in cure de lunga durata.
Pulberea de fructe uscate se obtine prin macinarea cu rasnita electrica de cafea a fructelor uscate. Se administreaza cate o lingurita, de patru ori pe zi, ca vitaminizant si remineralizant.
Uleiul de catina poate fi extras numai cu o aparatura speciala. Il gasim in Plafaruri si farmacii, ca atare, sau conditionat sub forma unor gelule. Se administreaza cate 30 de picaturi, de trei ori pe zi, in cure de minimum trei saptamani.

Catina in uz intern

 Imunitate scazuta, sensibilitate la infectii - se va face o cura cu suc de catina, din care se beau 3 linguri, de patru ori pe zi, diluat cu putina apa sau suc de mere. Acest suc are puternice efecte remineralizante si vitaminizante, ajutand organismul sa lupte cu boala. Mai mult, fructul de catina are proprietati antibiotice, combatand direct infectiile bacteriene.

 Hepatita acuta, hepatita cronica evolutiva, ciroza in faze incipiente - o eficienta extraordinara are urmatorul preparat: un sfert de litru de decoct de ramuri, obtinut dupa reteta de mai sus, se combina cu o jumatate de pahar (100 ml) de suc proaspat de fructe de catina. Rezulta o licoare foarte putin placuta la gust, dar cu efecte antivirale, tonice si regenerative hepatice extraordinare. Se beau doua pahare (aproximativ 400 ml) din acest preparat zilnic, in cure de minimum doua luni.

 Adjuvant in gripa, bronsita, pneumonie - se iau zilnic 6 linguri de sirop de catina pe stomacul gol, cu putina apa. Este un stimulent imunitar rapid, mareste rezistenta organismului la accesele de febra, grabeste vindecarea.

 Hemoragii interne - ca prim ajutor, pana la tratamentul medical de specialitate, se administreaza doua lingurite de pulbere de scoarta de catina pe stomacul gol, cu putina apa. Are efecte astringente si cicatrizante extrem de puternice.

 Copii rahitici, distrofici, foarte sensibili la boli - se administreaza in fiecare zi cate 6 lingurite din amestecul in parti egale ale sucului de fructe cu decoctul de tulpini de catina. In ciuda gustului, are efecte remineralizante si vitaminizante inegalabile. In medicina populara romaneasca, se mai recomanda baile facute saptamanal cu decoct de tulpini de catina.

 Bolile splinei - se combina o parte de tinctura de scoarta de catina cu trei parti de suc de fructe de catina. Se obtine un preparat slab alcoolizat, din care se ia cate o lingura de patru ori pe zi, in cure de minimum 60 de zile.

 Sterilitate masculina si feminina, imbatranire prematura - se face o cura cu ulei de catina, din care se iau cate 30 de picaturi, de doua ori pe zi. Este un foarte puternic vitaminizant E (vitamina tineretii si fertilitatii) si relanseaza activitatea hormonala, atat la femei, cat si la barbati.

 Depresie, anxietate - se face un tratament cu extract complet de catina, obtinut prin combinarea in proportie 2:1 a sucului de catina cu decoctul de catina. Acest preparat este bogat printre altele in serotonina - un neurotransmitator care induce o stare de calm, de curaj si de optimism.

 Adjuvant in dermatoze diverse - se face o cura de patru - sase saptamani cu ulei de catina, care stimuleaza puternic procesele trofice de la nivelul pielii. Se iau cate 30-50 de picaturi de ulei de catina de doua ori pe zi.

 Diaree, dizenterie - ca remediu de urgenta, se iau 1-3 lingurite de pulbere de scoarta de catina. Pe termen lung, rezultate foarte bune se obtin prin tratamentul cu decoct de ramuri, din care se beau 3 cani pe zi. Are puternice efecte astringente si antibiotice (neutralizeaza bacteriile din intestin), fiind util si in tratarea enteritelor, colitelor, precum si a cistitelor hemoragice.

Catina in tratamente externe



 Eczeme infectioase - se aplica pe locul afectat preparatul dezinfectant obtinut prin combinarea otetului din ramuri de catina cu cenusa rezultata in urma arderii lor. Aplicatia se face de doua ori pe zi, pana la completa vindecare.

 Pentru protectia pielii impotriva razelor ultraviolete si a frigului - se recomanda combinarea a 50 de picaturi de ulei de catina cu o lingura dintr-un unguent obisnuit, obtinandu-se o crema cu virtuti de protectie excelente. In medicina populara, se folosea un preparat rudimentar, dar cu efecte uimitor de bune: trei linguri de pulbere fina de catina, obtinuta din fructele uscate prin macinare, urmata de o cernere ulterioara, se combinau cu patru linguri de unt si se amesteca bine pana la omogenizare. Aceasta unsoare se pastra la rece si se aplica de cate ori era nevoie.

 Raie - se aplica pe locul afectat pasta obtinuta din cenusa de ramuri de catina combinata cu otetul. Dupa ce se unge bine locul, se pune deasupra o folie de plastic, care se leaga astfel incat sa creeze un mediu cat mai umed pe zona tratata. Aplicatia dureaza patru ore si se face de doua ori pe zi, vreme de minimum o saptamana.


Catina si frigul iernii

Iarna este, de regula, asociata si cu un consum redus al substantelor vitaminate - mai ales la persoanele care nu consuma fructe si legume bogate in vitamine. Acest deficit poate aparea si la cei care nu prea mananca in sezonul rece muraturi (obtinute prin fermentatie - adica prin saramura), bors, paine neagra, tarate. Mancarurile "rafinate", chiar daca or fi ele placute ochiului si gustului, le consider a fi, mai degraba, obiceiuri proaste. De aceea, mai ales in sezonul rece, catina alba aduce organismului vitaminele necesare, ca si acizii grasi esentiali. Dupa cum se stie, dupa maces, catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C.

Ulei de catina pentru protectia pielii

Totusi, iarna nu trebuie uitate partile din corp cele mai expuse frigului: fata, mainile, picioarele - care pierd vitaminele liposolubile necesare metabolismului. Indicate in tratarea mainilor, a fetei (in special la femei) sunt preparatele vitaminate, dar si cele cu extract de catina (vitamine solubile in grasimi).

Iata doua retete, numai bune de preparat acum, iarna.

Ą Se usuca 100 g fructe de catina la 60 grade C (fie pe calorifer, fie-n cuptor). Se macina apoi boabele in rasnita de cafea, rezultand 20-25 g pulbere uscata, care contine 2,5 ml ulei pur. Peste pulbere se adauga 50-70 ml ulei (de soia, floarea soarelui, de germeni ori de masline) si se amesteca. Se lasa inca doua zile, amestecand din cand in cand. Se foloseste partea de deasupra a amestecului, fie ca atare, fie-n amestec cu o crema oarecare. Se ung fata, mainile si picioarele.
Iarna, organismul isi autoregleaza energia si-n acest scop trebuie activate procesele oxidative. Procesele energetice necesita aport de grasimi, dar si aceste arderi au nevoie de complexul B, vitaminele PP, B2, C (provenite si din tarate de grau si grau incoltit), completate cu celelalte substante din catina.

B .Ceai de catina pentru protectia fetei

Se face un ceai din fructe uscate de catina (la o cana de apa se pune o lingurita de fructe uscate) si se da un clocot. Inainte de-a fi indulcit, se scot din ceai doua lingurite de lichid si se da pe fata si maini, apoi se unge cu crema de mai-nainte.
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Lun Ian 14, 2013 9:03 am

Pericol pentru cardiaci

PENTRU CARDIACI si CARDIOLOGI

Pericolul neştiut: un singur grapefruit poate să te omoare În lumea ştiinţei, cercetătorii ştiu de ceva timp că multe medicamente orale - printre care medicamente anti-colesterol precum atorvastatin, lovastatin şi simvastatin şi alte medicamente anti-cancer şi pentru afecţiuni cardiace - provoacă probleme grave atunci când pacienţii consumă grepfrut. Echipa de cercetători care a descoperit această combinaţie periculoasă acum 20 ani a publicat de curând un nou raport în care se arată că numărul medicamentelor care provoacă efecte secundare grave atunci când pacienţii consumă grapefruit a crescut de la 17 la 43 între 2008 şi 2012, pe măsură ce au fost lansate pe piaţă noi tratamente. Oamenii de ştiinţă au publicat un articol în jurnalul ştiinţific CMAJ pentru a solicita cadrelor medicale care prescriu aceste medicamente să afle mai multe detalii despre interacţiunile dintre substanţe şi fructul de grapefruit. Ingredientele periculoase din sucul de grapefruit sunt un grup de substanţe chimice cunoscute sub numele de furanocumarine, explică farmacologul David Bailey de la Institutul de Cercetări Medicale Lawson, din Ontario, Canada. Aceste substanţe se mai găsesc şi în portocalele de Sevilla, în lime şi în pomelo. Furanocumarinele se ataşează - şi astfel fac inactivă - de enzima CYP3A4, ce joacă un rol important în descompunerea anumitor medicamente. Dacă această enzimă este inactivată, prea multe medicamente vor rămâne în sistemul pacientului pentru timp îndelungat, ceea ce va duce la efecte secundare precum moartea subită, distrugerea rinichilor, sângerări gastrointestinale şi alte probleme.
Cercetătorii estimează că peste 85 de medicamente interacţionează cu grepfrutul, dintre care 43 într-un mod periculos. Consumarea unui singur grapefruit sau a doar 200 de mililitri de suc de grapefruit ar putea fi suficient pentru a altera într-un mod semnificativ concentraţia medicamentelor din corpul unui pacient. Oamenii de ştiinţă nu ştiu câţi oameni sunt afectaţi de această problemă, însă afirmă că persoanele cu vârste mai mari de 45 de ani prezintă un risc mai mare, pentru că acestea consumă cea mai mare cantitate de grapefruit şi totodată lor li se prescrie cel mai mare număr de medicamente. "Cât timp cadrele medicale nu sunt conştiente că efectele secundare pe care le observă la pacienţi se datorează consumului de grapefruit, este foarte puţin probabil ca acestea să investigheze problema.
Noi credem că majoritatea cadrelor medicale încă nu cunosc pe deplin interacţiunea dintre medicamente şi grapefruit", scriu cercetătorii în articolul publicat în jurnalul ştiinţific.
TRANSMITETI ACEST ARTICOL CELOR INTERESATI


http://www.descopera.ro/dnews/10352408-pericolul-nestiut-un-singur-grapefruit-poate-sa-te-omoare
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Vin Ian 25, 2013 9:46 am

Efectele secundare ale medicamentelor

* Paracetamolul (acetoaminofenul -substanta activa):
- In primul rand, cand vorbim de febra, el nu face decat sa prelungeacsa boala suprimand mecanismul natural al febrei.
In al doilea rand, a fost poblicat un studiu care a demonstrat faptul ca paracetamolul suprima
activitatea anticorpilor in lupta cu organismele patogene, facand ca boala sa dureze mai mult.
- In al trilea rand afecteaza ficatul, generand insuficienta hepatica. In SUA se inregistreaza in medie 450 de decese pe an din cauza insuficientei hepatice generate de excesul de
paracetamol. Mai mult decat atat, asocierea paracetamolului cu alcoolul, dubleaza riscul de
infuficienta hepatica.
- Afecteaza rinichii. Statisticile arata ca 15% din persoanele care fac dializa, au ajuns in aceasta
situatie din cauza efectului pe care paracetamolul si aspirina la-u avut asupra rinichilor lor.
- Creste riscul de astm, deoarece scade cantitatea de glutation(GSH) din organism – un
antioxidant care se gaseste in tesutul plamanilor si are rolul de a proteja plamanii.
- Creste riscul de hipertensiunie. In urma unui studiu pe 8 ani, realizat pe 80.o00 de femei sanatoase (intre 31 si 50 de ani), s-a demonstrat ca femeile care au luat medicamente cu
continut de acetaminofen si ibuprofen mai mult de 22 de zile pe luna, au avut un risc de hipertensiune 86% mai mare decat femeile care nu luau deloc aceste medicamante.

* Ibuprofenul – substanta activa din unele medicamente impotriva racelii
- Intr-un studiu facut pe 10 ani facut pe 114.000 de femei sanatoase (intre 22-85 de ani), in vederea identificarii factorilor care contribuie la cancerul de san. Dintre toate, 2400 de femei au facut CANCER la san in aceasta perioada. In urma investigatilor oamenilor de stiinta a
reiesit ca administrarea zilnica de ibuprofen pentru 5 ani a crescut cu 50% riscul de cancer, in comparatie cu femeile care nu luau. In cadrul aceluiasi studiu a reiesit ca femeile care au consumat aspirina zilnic pentru minim 5 ani, aveau un risc cu 80% mai mare de a dezvolta
cancer la san triplu negativ, decat femeile care nu consumau aspirina regulat.
- La fel ca paracetamolul, supradoza de ibuprofen intoxica ficatul crescand riscul de insuficienta hepatica si icter.

* Aspirina
Desi este mai rar prescrisa impotriva racelii decat cele de mai sus, oamenii nu ezita sa ia aspirina cand sunt bolnavi sau cand simt orice alt tip de durere. Se pare ca oamenii au uitat ca atunci cand iau aspirina, au de a face cu un medicament si nu cu o bomboana. Iata ce ne arata studiile despre aspirina:
- Suprima capacitatea globulelor albe de a distruge microbii.
- Este asociata cu Sindromul Reye, in special la copii sub 21 de ani.
- Creste cu 27% riscul de a face ULCER, cel putin asa sustine un studiu facut la Wester Sydney
University, facut pe 187 de pacienti care consumau intre 57 si 325 de miligrame de aspirina pentru cel putin o luna.

* Antibioticele
Antibioticele sunt un real PERICOL pentru sanatate, iar inconstienta cu care sunt consumate de oameni este de-a dreptul uimitoare. Este interesant ca nici multi medici de familie nu au nicio rezerva in a prescrie antibiotice chiar si atunci cand NU este cazul. Va vine sa credeti sau nu, unii medici prescriu antibiotice preventiv, chiar daca la in acel moment nu exista infectie bacteriana puternica in organism care necesita antibiotice, ci e infectie cu virus. Daca am ajuns
sa luam antibiotice pentru rosu in gat, mai avem putin si le luam direct cand suntem sanatosi, vezi Doamne, pentru a preveni imbolnavirea.
Totusi, in cazul in care mai sunt oameni care nu sunt constiente de pericolul antibioticelor,urmariti cateva din modurile in care afecteaza ele sanatatea:
- Dezechilibreaza flora intestinala, deoarece omoara bacteriile benefice(probiotice) din intestin si incurajeaza dezvoltarea florei patogene, din care face parte si ciuperca Candida Albicans. De
la acest dezechilibru si de la infectia cu Candida, poate aparea o intreaga gama de afectiuni: de la intestin iritabil pana la CANCER. Mai multe despre acestea gasiti in articolul despre “Candidoza sau Sindromul Antibioticelor”(<-click).
- Distrugerea sistemului imunitar, ca urmare a dezechilibrarii florei intestinale – care este de fapt pilonul de baza la imunitatii.
- Prin administrarea antibioticelor pentru cea mai mica infectie bacteriana (care nu necesita antibiotice insa zicem c-o preventiv sa nu se agraveze raceala) vom face ca bacteriile sa devina rezistente la antibiotice, iar urmatoarele imbolnaviri vor fi din ce in ce mai sevre si chiar daca vom lua atunci antibiotic, elee nu vor mai avea niciun efect, deoarece bacteriile au dezvoltat rezistenta.
- Un studiu realizat pe 3 milioane de persoane in 2008 a demonstrat ca persoanele care iau de 2-5 ori pe an au un risc cu 27% mai mare de a face cancer, in timp ce persoanele care iau de mai mult de 6 ori pe an antibiotice au un risc cu 37% mai mare de a face cancer decat
persoanele care nu iau antibiotice.
(Daca “cineva” imi recomanda sa ma indop preventiv de medicamente cand abia am febra 38 de la o raceala, ca sa nu urce mai tare… ii recomand si eu lui sa ia antibiotice inca de pe acuma
– tot asa preventiv, ca nu cumva sa faca febra. Cam asta ar fi principiul ).

Asadar, probabil va intrebati…
Ce fac cand am febra ?

Dupa cum am mai spus, ferba este un mecanism natural de aparare al organismului care ne ajuta sa luptam impotriva invadatorilor. Ea este “prietena sanatatii noastre” si trebuie sa ne folosim de ea cat mai intelept cu putinta pentru a ne pastra o stare de sanatate cat mai buna.
Poate febra sa ne faca rau?

Orice s-ar intampla, NU trebuie sa uitam niciodata ca febra poate fi mortala, insa nu cand este sub 40. Doar cand infectia persista si febra trece peste pragul de 40, ea devine periculoasa si este necesar sa intervenim cu medicamente pentru a o scadea. INSA cand aceasta este sub 40(cum este in majoritatea cazurilor) ea este un mecanism natural de VINDECARE al organismului.
Totusi, ce TREBUIE sa facem cand avem febra?
In primul rand este absolut necesar ca febra sa fie foarte atent SUPRAVEGHEATA, deoarece cand urca peste 40 ea reprezinta un pericol pentru sanatate si este necesar sa se intervina cu
medicatie.
Pana atunci insa avem la indemana o gramada de tratamente 100% naturale si fara efecte secundare, care ne ajuta sa facem fata cu brio racelii.

Continuarea maine ...sa nu va stresez, ca nici asa nu se prea citeste....
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Combinatii gresite de alimente

Mesaj  Admin la data de Lun Ian 28, 2013 2:03 am

nr. 1 - FRUCTE DUPA MASA. Fructele nu se mananca in combinatie cu alte alimente. Motivul este ca fructele contin anumite tipuri de zaharuri care nu au nevoie sa fie digerate, deci fructele vor ramane foarte putin in stomac. Consumate cu alte grupe de alimente (grasimi, proteine, legume sau amidonoase), fructele vor ramane in stomac mult mai mult decat e nevoie si vor fermenta. In mod corect, fructele se mananca singure, cu 30 de minute inainte de masa sau la 2 ore dupa.

nr. 2 - IAURT CU FRUCTE. Cum adica, iaurtul ala atat de bun si gustos din reclame, de fapt nu e bun? Exact. Dupa cum spuneam si mai sus, fructele trebuie mancate singure si in nici un caz nu intra in combinatii cu alte alimente bogate in proteine animale; rezultatele acestei combinatii variaza de la o digestie lenesa, la schimbarea florei intestinale, producerea de toxine, congestia sinusurilor, raceala, tuse, alergii. Daca vrei sa mananci iaurtul putin altfel, alege un sortiment fara arome si cat mai simplu, caruia sa ii imbogatesti gustul cu putina miere, scortisoara sau stafide.

nr. 3 - LAPTE CU BANANE / MILKSHAKE DE BANANE. Pe cat de gustos, pe atat de toxic! Combinate, aceste alimente se digera extrem de dificil si dau o stare de obosela si greutate intregului corp. Daca totusi vrei sa bei smoothie de lapte cu banane, ai grija ca fructul sa fie extrem de bine copt (cu pete negre) si adauga un praf de cardamom si nucsoara, pentru a ajuta digestia.

nr. 4 - CEREALE CU LAPTE SI SUC DE PORTOCALE. Da, este bine sa bei un suc proaspat de dimineata, insa nu oricum. Sucul de portocale (sau orice alt fruct acid) distruge enzimele responsabile cu digerarea cerealelor si ''taie'' laptele, transformandu-l in mucus. Pentru un mic dejun sanatos, bea sucul de portocale cu 30 de minute inainte de a manca cerealele.

nr. 5 - PASTE CU BRANZA SI SOS DE ROSII. Rosiile sunt legume acide care nu trebuie amestecate cu alimentele bogate in carbohidrati, asa cum sunt pastele. Daca faci asta, nu te mira daca vei simti o oboseala suspecta imediat dupa masa. Consuma in schimb paste cu sos pesto si legume preparate la gratar.

nr.6 - OMLETA CU BRANZA SI CARNE. In general, combinatiile de alimente bogate in proteine nu sunt recomandate. Un singur aliment bogat in proteine este suficient la o masa, pentru ca este mai usor de digerat. Alege oricand sa combini oul cu legume sau alte vegetale.
Unul din cele mai bune ghiduri de sanatate trupească și sufletească !

Sanatate

1. Bea multa apa.
2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor.
3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci si in plante si mai putin din cea care este manufacturata.
4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie.
5. Gaseste putin timp ca sa meditezi.
6. Joaca-te mai des.
7. Citeste mai multe carti decat ai citit anul trecut.
8. Asaza-te, in liniste, cel putin 10 minute in fiecare zi.
9. Dormi cel putin 7 ore.
10. Mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si, mergand, surade.

Personalitate

11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nici o idee cum poate fi viata lor.
12. Evita gandurile negative sau lucrurile pe care nu le poti controla. Investeste mai degraba energia in momentul prezent.
13. Nu face prea mult. Cunoaste-ti limitele.
14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe.
15. Viseaza mai des cu ochii deschisi.
16. Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.
17. Uita problemele din trecut. Nu rememora celorlalti erorile trecutului. Asta o sa ruineze fericirea din prezent.
18. Viata este prea scurta pentru a o risipi răzbunându-te.
19. Impaca-te cu trecutul tau ca sa nu-ti ruineze prezentul.
20. Nimeni nu are grija de fericirea ta decat tu insati.
21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata. Problemele fac pur si simplu parte din curriculum-ul tau; ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata.
22. Surade si razi cat mai des posibil.
23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta sa fii in dezacord.

Societate

24. Telefoneaza cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri.
25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva.
26. Iarta atat cat este posibil.
27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.
28. Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi.
29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta.
30. Serviciul tau nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Prietenii tai, DA. Pastreaza legatura.
31. Nu urî pe nimeni, chiar dacă ai motive; te încarci negativ în mod inutil.

Viata

32. Comporta-te bine !
33. Arunca tot ce nu este util; pastreaza ce este frumos sau vesel.
34. Natura vindeca totul.
35. Indiferent ca e vorba de o situatie buna sau rea, ea se va schimba…
36. Putin conteaza cum te simti; scoala-te, imbraca-te si prezinta-te.
37. Ce este mai bun urmeaza sa ti se intample.
38. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.
39. Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, fii fericit !

avatar
Admin
Admin

Mesaje : 201
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 62
Localizare : bucuresti

http://blogdesignstudio.blogspot.com

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Lun Ian 28, 2013 7:41 am

Multe lucruri interesante si adevarate Adrian.... Exclamation
Pacat doar ca....fetele nu intra aici sa le citeasca....
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Vizitato la data de Lun Ian 28, 2013 8:06 am

Hei, eu le citesc!!!!!!!!!!!!!!!!!! Razz Razz Razz Daca nu pune nimeni contorizarea la cate persoane au citit....

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Mar Feb 05, 2013 6:44 pm

Cum se pregatesc colorantii naturali?




Sunt doua metode prin care sa extragi culoarea:

-Poti fierbe alimentul (leguma sau fruct) si sa folosesti lichidul in care a fiert.
-Poti sa faci un suc din alimentul ales sau un piure pe care sa il strecori printr-o sita deasa.

Cele mai bune culori naturale

Unele dintre legumele sau fructele alese pentru a da culoare s-ar putea sa adauge si un strop de aroma in reteta. Asa ca trebuie sa ai intotdeauna grija la cantitatea de colorant adaugat si la felul preparat. In prajituri poti adauga cateva picaturi de extract de vanilie pentru a masca aromele subtile lasate de sucul de legume sau fructe adaugat pentru culoare.

Rosu – zmeura

Decongeleaza zmeura inghetata si fa un piure fin din ea. Pentru a scapa de seminte paseaza piureul printr-o sita deasa si foloseste sucul extras drept colorant.

Roz – sfecla rosie

Coace sfecla sau fierbe-o. Apoi poti sa o transformi in suc sau sa o faci piure. Te poti baza si pe sfecla deja conservata, insa aceasta nu trebuie sa aiba otet sau alte arome puternice.

Portocaliu – morcovi

Fa un suc de morcovi sau un piure din morcovi fierti. Daca alegi varianta piureului, pentru ca este ca o pasta, adauga o lingurita de apa ca sa il poti strecura usor prin sita.

Galben – portocala-galben

Sucul de portocale proaspat stors va fi perfect in retetele in care ai nevoie de o nuanta puternica de galben.

Verde – spanac

Ca in cazul morcovilor fie faci un suc din frunze proaspete de spanac, fie faci un piure in care adaugi putina apa pentru a extrage sucul.

Albastru – afine

Decongeleaza afinele si transforma-le apoi in piure, pe care sa il strecori printr-o panza. Sau pune afinele la microunde pana cand coaja plesneste, apoi toarna sucul printr-o sita deasa.

Violet inchis – mure

Aplica aceleasi metode ca in cazul afinelor.

Extra sfat!

Cand folosesti coloranti naturali va fi nevoie de o cantitate mai mare, de obicei dubla, fata de cea indicata de reteta pentru coloranti artificiali. In plus, s-ar putea sa fie nevoie sa reduci cantitatea de lichide in reteta sau sa adaugi mai multe ingrediente uscate daca folosesti coloranti naturali, care sunt mai aposi.

Tine minte ca aceste variante de colorare vor iesi perfect pe o baza alba: spuma de albus, glazuri pe baza de unt etc.


Ultima editare efectuata de catre Sidy in Mier Feb 06, 2013 8:19 am, editata de 1 ori
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 61
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Doina Ghidu la data de Mier Feb 06, 2013 8:13 am

Chiar ma gandeam, Sidy, ca anul asta de Paste, sa vopsesc niste oua si cu coloranti naturali. Intr-adevar, va trebui sa folosesc mai multa materie prima, ca sa iasa ceva. Dar merita incercat.
avatar
Doina Ghidu

Mesaje : 1322
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 61
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  mari la data de Mier Feb 06, 2013 3:30 pm

INAMICUL COLESTEROLULUI RAU: STAFIDELE Stafidele sunt cele mai populare fructe uscate, folosite atât la pregătirea deserturilor tradiţionale, cât şi la prepararea salatelor sau a mâncărurilor exotice. Acestea se obţin din struguri fără sâmburi, cultivaţi de-a lungul ţărmului Mării Mediterane, în Grecia, Cipru sau Turcia, prin uscare la soare sau în cuptoare speciale.
Nu îngraşă
Stafidele sunt bogate în fructoză, un zahăr natural care poate fi transformat de organism, cu uşurinţă, în energie. S-a constatat că datorită lipsei grăsimilor şi a sării nu îngraşă, aşa cum se credea. Din acest motiv, se numără printre puţinele fructe dulci recomandate în curele de slăbire, bineînţeles consumate în mod limitat.
Previn depresia
Stafidele conferă un important aport de energie, au rolul de a tăia pofta de mâncare şi reduc riscul apariţei bolilor cardiovasculare. Datorită fructozei, o excelentă sursă de energie, consumul regulat de aceste fructe uscate combate oboseala şi previne depresia, fiind un tonic excelent. În acest sens, în special sportivilor, persoanelor în vârstă, tinerilor şi celor care depun un efort deosebit, fizic sau intelectual, li se recomandă cel puţin 50 g de stafide brune pe zi.
Tratează constipaţia
Stafidele nu sunt bogate doar în fructoză şi nu sunt recomandate doar datorită conţinutului mare de fructoză. Fibrele prezente în aceste fructe uscate contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi previn sau tratează constipaţia. Problemele cu stomacul "încărcat" pot fi date uitării cu ajutorul unui pumn cu stafide înmuiate într-un pahar cu apă şi lăsate peste noapte la macerat. Dimineaţa, acestea trebuie consumate pe stomacul gol, pentru a grăbi digestia şi pentru a elimina resturile alimentare neabsorbite de intestin.
Împiedică retenţia de lichide
Cantitatea uriaşă de potasiu previne retenţia de lichide, fluidizează sângele şi ajută la reducerea tensiunii arteriale. Stafidele sunt bogate şi în antioxidanţi, denumiţi polifenoli, care au un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne prin ajutarea celulelor să-şi păstreze funcţia normală, şi tratează stările febrile.
Reduc aciditatea stomacală, reglează digestia
Magneziul din stafide reduce aciditatea stomacală, iar dacă le consumaţi în loc de desert vă puteţi regla digestia.
Constituie un aport important de fier
Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, cu grave carenţe de acest mineral, riscă să nască un copil cu aceleaşi probleme, care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mămici trebuie să adopte o alimentaţie bogată în acest element. Dintre produsele nonanimale, stafidele sunt cele mai indicate în acest sens.
Reglează hormonii
Stafidele conţin şi boron, un mineral important pentru menţinerea oaselor sănătoase, care intervine în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D. Boronul este indicat şi în osteoporoză, întărirea oaselor şi reducerea durerilor osoase, iar vitamina A, care chiar dacă este prezentă într-o cantitate mică, este benefică pentru sănătatea ochilor. Recomandate femeilor de 50-70 de ani Specialiştii sunt de părere că dieta pe bază de stafide are şi rolul de a creşte libidoul. În India există chiar un ritual în care cuplurile proaspăt căsătorite consumă la nuntă lapte cu stafide, pentru îmbunătăţirea libidoului. Dacă aveţi probleme de această natură, trebuie să ştiţi că pot fi rezolvate foarte simplu cu doar o mână cu stafide brune. Pentru început spălaţi-le bine cu apă şi apoi fierbeţi-le în puţin lapte. Consumaţi acest amestec după ce s-a răcit, de trei ori pe zi, până vă redobândiţi vigoarea sexuală.
Potrivit studiilor, consumul zilnic de stafide, însoţit de câteva minute de mers pe jos, reduce considerabil riscul apariţiei bolilor cardiovasculare în cazul femeilor cu vârsta între 50 şi 70 de ani.
Specialiştii au ajuns la concluzia că o cană cu stafide pe zi reduce pofta de mâncare şi nivelul colesterolului rău şi creşte, în schimb, cantitatea de colesterol bun, care previne ateroscleroza.
Reţetă gustoasă şi sănătoasă
Pentru a prepara această reţetă simplă de salată de varză cu stafide, aveţi nevoie de o varză roşie, o linguriţă cu vârf cu pudră de scorţişoară, o cană cu stafide aurii, câteva linguri cu ulei, sucul de la o jumătate de lămâie, un păhărel cu vin roşu, sare, piper şi o linguriţă cu miere. Primul pas constă în tăierea foarte fină a verzei şi adăugarea unei linguriţe rase cu sare. Amestecaţi bine pentru ca varza să se înmoaie. Apoi adăugaţi câteva linguri cu ulei, sucul de lămâie şi piperul măcinat. Puneţi stafidele, mierea şi scorţişoara în vin şi lăsaţi-le să stea circa 30 de minute în frigider. Turnaţi acest amestec peste salata de varză, acoperiţi cu o folie de plastic şi puneţi totul la rece timp de o oră înainte de a servi. Pont! Stafidele brune sunt mai indicate decât cele aurii, deoarece conţin mai mulţi nutrienţi, precum vitaminele A şi C, calciu şi potasiu.
Sfat! Consumaţi câteva grame pe zi! Acidul oleanolic din stafide distruge bacteriile cauzatoare de carii şi de boli gingivale.

sursa: http://www.taifasuri.ro/taifasuri/farmacie-verde/5186-inamicul-colesterolului-rau-stafidele-nr334-sapt18-24-aug-2011.html






avatar
mari

Mesaje : 1110
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 67
Localizare : bucuresti

http://mamaluialex.blogspot.com

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  mari la data de Vin Feb 22, 2013 3:16 pm

Ceaiurile si medicamentele!
Iata cateva ceaiuri care pot interactiona cu medicamentele, avand efecte negative asupra organismului:

Ceaiul verde interfereaza cu medicamentele pentru insuficienta cardiaca

Ceaiul verde are proprietati antioxidante, detoxifica organismul, are efect tonic si te ajuta sa slabesti. Dar ceaiul verde nu este indicat tot timpul. Ceaiul verde contine cofeina si din acest motiv nu este recomandat persoanelor hipertensive sau cu probleme cardiace.

Ceaiul negru interfereaza cu medicamentele contra anemiei

La fel ca ceaiul verde, si ceaiul negru are numeroase beneficii pentru organism. Ceaiul negru este deosebit de util in curele de slabire pentru ca stimuleaza digestia si arde grasimile. Infuzia de ceai negru ajuta la reglarea greutatii corporale, echilibreaza tranzitul intestinal si faciliteaza digestia.

Insa, daca suferi de anemie si urmezi un tratament medicamentos, ceaiul negru nu este cea mai buna alegere; substantele din ceaiul negru pot diminua absorbtia fierului la nivelul intestinelor.

Ceaiul de sunatoare interfereaza cu medicamentele pentru hipertensiune arteriala

Sunatoarea provoaca ingustarea vaselor sanguine, fiind contraindicata hipertensivilor si celor cu probleme circulatorii; substantele din planta provoaca ingustarea vaselor de sange.

Ceaiul de paducel interactioneaza cu medicamentele anticoagulante

Ceaiul de paducel este folosit în mod uzual pentru a trata afectiunile cardiovasculare. Fructele de paducel ajuta la imbunatatirea functiei cardiace, diminuarea palpitatiilor, a oboselii si a altor simptome legate de insuficienta cardiaca.

Paducelul are proprietatea de a subtia sangele, asa ca daca luati medicamente anticoagulante adresati-va medicului inainte de a incepe sa beti ceai de paducel.

Anasonul interfereaza cu medicamentele pentru gastrita

Anasonul nu este indicat in cazul gastritelor hiperacide, a ulcerului si a enterocolitei. Supradozajul duce la tulburari de vorbire si de somn, depresie si iritarea mucoaselor digestive.

Echinaceea interfereaza cu tratamentele anticanceroase

Echinaceea nu se administreaza concomitent cu tratamentele anticanceroase pentru ca pot aparea probleme grave de sanatate
avatar
mari

Mesaje : 1110
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 67
Localizare : bucuresti

http://mamaluialex.blogspot.com

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum