Ultimele subiecte
» cutiuta cu pozele mele
Joi Feb 16, 2017 3:02 pm Scris de Geta

» GLUME, BANCURI
Mier Ian 04, 2017 2:27 pm Scris de Geta

» La multi ani "Fete si baieti in bucatarie " !
Dum Dec 25, 2016 6:35 pm Scris de Geta

» POEZII SI POETI
Dum Dec 04, 2016 9:49 pm Scris de Geta

» curiozitati
Joi Sept 29, 2016 6:09 pm Scris de Geta

» Ce muzica ascultam
Mier Iul 13, 2016 8:29 pm Scris de Geta

» Ce citim ...
Mar Iul 12, 2016 9:14 pm Scris de Geta

» Lulu - La multi ani !
Vin Mai 13, 2016 2:40 pm Scris de Geta

» Rugaciune pentru omenire
Dum Apr 24, 2016 5:50 pm Scris de Geta

» La o altfel de cafea 2
Dum Apr 17, 2016 3:51 pm Scris de Geta

» La multi ani Diana!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» La multi ani Doina Ghidu!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu

» Paste fericit!
Sam Mar 26, 2016 10:58 pm Scris de Geta

» Gabi -La multi ani !
Vin Mar 18, 2016 10:55 pm Scris de Geta

»  La o altfel de cafea 2
Joi Mar 17, 2016 7:29 am Scris de Sidy

» ARTA SI ARTISTI
Dum Feb 14, 2016 10:41 pm Scris de Geta

» Colinde, colinde...
Mar Dec 22, 2015 2:01 pm Scris de Geta

» La multi ani Delia
Dum Dec 06, 2015 3:46 pm Scris de martagabriela

» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 20, 2015 8:15 am Scris de iuli

» Donare de sange
Mar Noi 03, 2015 11:04 am Scris de Doina Ghidu

» LA MULTI ANI DOINITA VARGA!
Lun Oct 05, 2015 11:07 pm Scris de martagabriela

» Sa ne amuzam
Dum Sept 27, 2015 1:44 pm Scris de Geta

» La multi ani Nico- 15 septembrie
Mier Sept 16, 2015 6:03 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Daniela- 9 sept
Mier Sept 09, 2015 6:13 pm Scris de Daniela

» Noi si nepotii
Dum Sept 06, 2015 7:41 am Scris de Sidy

» CASATORIE aniversari
Mier Sept 02, 2015 11:02 pm Scris de martagabriela

» CUGETARI......
Vin Aug 28, 2015 2:56 pm Scris de Geta

» LA MULTI ANI ,MONE-OOOOOOOOKKKKKKKKKEEEEEEYYYYYYYYYY
Joi Aug 27, 2015 7:15 pm Scris de martagabriela

» La multi ani Anena !
Vin Aug 14, 2015 10:57 pm Scris de maria mihalache

» 2015- a VII-a intalnire a "Gustoaselor" la BRAN
Vin Aug 14, 2015 8:46 am Scris de Sidy

Martie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
ImageShack
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


SFATURI PENTRU SANATATE

Pagina 3 din 3 Inapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Vin Feb 22, 2013 5:29 pm

Multumim Mari....bine de tinut minte !
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 60
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Doina Ghidu la data de Sam Feb 23, 2013 9:01 am

Mari, am citit ieri, la serviciu ce ai postat tu. Abia acum raspund. Sa stii ca si eu auzisem de faptul ca totusi, ceaiurile intra in conflict cu anumite medicamente. Acum, nici nu stiu ce sa mai cred. Eu stiam din mosi stramosi, ca plantele si tot ce e facut pe baza de plante, nu fac rau.Vad ca au aparut in ultimul timp, tot felul de "descoperiri" din astea, ca sa ne faca sa nu mai consumam ceea ce bunicii si strabunicii nostri aveau pe post de medicamente! O fi din gama "codex"-ului (alimentarius) Stiti voi, daca ati citit tot codexul, ce se spune, pe undeva, pe la coada, ca cine va fi prins ca va cultiva in gradina proprie menta, usturoi, salvie (care se stie ca e antibioticul natural!) cimbru si cimbrisor, si inca multe alte plante, va fi pedepsit cu inchisoarea. Da, da, acolo vor unii sa ajunga.
Ati vazut ca din ce in ce, apar articole despre fructe si legume, cum ca nu e chiar asa sanatos sa le consumam. Salatele? Pfaiiii, cum, dar astea sunt cele mai nocive! Suc natural de fructe? Dar ce e in capul nostru? Nu stim catoate astea contin nu stiu ce elemente care ne omoara lent? Evident, vorbesc la modul ironic, vis-a-vis de acele articole.
Eu raman la leacurile "babesti", ca mosii nostri nu erau prosti! Pupici...bio!
avatar
Doina Ghidu

Mesaje : 1322
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Vin Mar 08, 2013 8:42 am

Cele mai periculoase 10 produse contrafăcute care ajung pe mesele noastre :

Locul 1: Parizer de porc
Parizer de porc: carne de porc 50% şi emulsie de şoric fierte şi vopsite cu carmin
Ingrediente:
carne de porc 50%
emulsie de şoric
apă
proteină vegetală din soia
amidon
sare
condimente
stabilizator: difosfat
potenţiator de aromă: glutamat de sodiu
antioxidant: acid ascorbic
colorant natural: carmin
dextroză
conservant: azotit de sodiu
Mod de fabricare:
Măcinată fin, carnea de porc se amestecă împreună cu emulsia de şoric, apă, soia şi amidon, plus ceilalţi aditivi, pentru a rezulta în final o pastă roz, colorată cu carmin. Totul se fierbe, îm membrană necomestibilă şi ajunge apoi în galantare.
Părerea specialistului: Nu este, categoric, cel mai sănătos parizer, însă, spre deosebire de alţi “confraţi” nu conţine slănină şi poate trece drept aliment dietetic. Orine mezelar ştie încă că acest parizer este şi foarte departe de reţeta originală, inventată de nemţi şi care conţinea carne vită şi slănină tocate fin, afumate la cald şi apoi fierte.
Locul 2: Şuncă românească
Şuncă românească: carne de pasăre şi organe de porc
Ingrediente:
Carne de porc
Slănină
Carne de pasăre separată mecanic
Organe porc
Apă
Amidon de cartofi
Proteină animală d eporc
Proteină vegetală de soia
Antioxidanţi (izoascorbat de sodiu, lactat de sodiu)
Sare
Zahăr
Condimente
Arome
Stabilizatori (polifosfaţi, caragenan)
Potenţiator de aromă (glutamat monosodic)
Conservant (nitrit de sodiu)
Colorant (acid carminic)
Mod de fabricare:
Şunca de faţă este de fapt un fel de mezel măcinat şi tratat termic. Este şi raţiunea pentru care conţien carne de pasăre separată mecanic. Potrivit unui ordin al Ministerului Agriculturii din 2002, aceasta se comercializează numai pentru utilizarea în fabricarea produselor din carne tratate termic. Ca atare, deşi se numeşte şuncă, e un amestec de carne de pui, porc, şi slănină, plus organe de porc şi diverşi aditivi care la final este colorat cu carmin şi fiert.
Părerea specialistului: Specialiştii în alimentaţie atrag atenţia că ar trebui categoric evitată de bolnavii de gută. “Organele animale sunt foarte bogate în colesterol, de aceea trebuiesc categoric evitate alimentele în care se regăsesc, pentru că pot genera atacuri de gută”, a explicat Gheorghe Mencinicopschi.
Locul 3 – Brânză topită caşcaval
Brânză topită caşcaval: 30% brânză, 23% caşcaval, apă, amidon şi ceva unt
Ingrediente:
Brânză 30%
Apă
Caşcaval 23%
Lapte praf degresat
Amidon din cartof
Unt
Săruri de topire (E452, E339)
Corector de aciditate: carbonat de sodiu
Mod de fabricare:
Această brânză topită cu aromă de caşcaval este un produs “obţinut prin topire”. Conţine, totuşi, brânză şi caşcaval, dar numai într-un procent puţin mai mare de jumătate. În rest, produsul este un amestec de apă, lapte praf, unt şi amidon din cartof.
La toate acestea se adaugă nişte E452, un polifosfat care determină asimilarea lentă de calciu, magneziu şi fier şi, deci, atrofierea oaselor şi depunerile de calciu, respectiv E339.
Sfatul specialistului Cercetările au arătat că unul din E-urile prezent e în acest produs nu e recomandat să fie ingerat frecvent. Este vorba de E339, care are acţiune emulsionantă, protejează grăsimile faţă de râncezire şi stabilizează culoarea cărnii. În cantităţi mari are efect laxativ şi poate tulbura echilibrul calciu / fosfor.
Locul 4 – Şuncă mozaic
Şuncă mozaic: carne de porc cu gust “îmbunătăţit”
Ingrediente:
carne de porc
apă
amidon de cartofi
proteină vegetală din soia
sare
condimente
zaharuri: dextroză
stabilizatori: difosfat de sodiu, trifosfaţi de sodiu
potenţiatori de gust: glutamat de sodiu, 5 ribonucleotide disodice
antioxidant: ascorbat de sodiu
gelifianţi: caragenan, gumă de xantan
colorant alimentar: carmin
conservant: nitrit de sodiu
Mod de fabricare: Eticheta nu oferă indicaţii exacte despre ce cantitate de ingrediente conţine această “şuncă”. Totuşi, prezenţa gelifianţilor ne indică faptul că nu e vorba de o şuncă în adevăratul sens al cuvântului, ci de un preparat în care intră şi amidon şi soia, un mix care, la final este colorat roz cu carmin şi tratat cu conservant chimic.
Părerea specialistului: “Şunca mozaic este un pericol mai ales pentru bolnavii de inimă. Sarea conţinută atrage apa în organism, crescând astfel presiunea arterială, iar în final este suprasolicitată funcţia renală. Pe de altă parte, amidonul de cartofi prezent în compoziţie, este tot un dulce, iar dacă luăm în calcul că această şuncă are şi dextroză, deducem că nu poate fi defel recomandată diabeticilor”, spune medicul de familie Ioana Vârtosu.
Locul 5 – Pate de porc
Pate de porc: 25% ficat de porc, slănină, apă, gumă xantan
Ingrediente:
apă
ficat de porc 25%
slănină
şorici
lapte semidegresat
proteină vegetală de soia
amidon de grîu
stabilizator
condimente şi extracte de condimente
sirop de glucoză
muştar
emulgatori
agenţi de îngroşare: caragerian, gumă guan, gumă xantan
acidifiant : acid citric
antioxidanţi
potenţiator de aromă
colorant: carmin
conservant: nitrit de sodiu
Mod de fabricare: Ca şi alte mezeluri cu care se înrudeşte pateul de porc de faţă se naşte în malaxor. În 10 kilograme de produs găsim 2,5 kilograme de pateu de porc, multă apă, slănină, şoric fin măcinat şi restul de chimicale menite să “lege” combinaţia de masă organică de origine animală.
Părerea specialistului:
Medicii spun că a mânca pateul acesta este ca şi cum ai bea cola. Adică e la fel de nesănătos. “Dacă te uiţi pe tichetele băuturilor de tip cola vei găsi şi acolo sirop de glucoză şi gumele respective. În concluzie, nu e deloc recomandat diabeticilor, dar nici celorlalţi, în exces, pentru că poate predispune la această boală”, a explicat dr. Ioana Vârtosu.
Locul 6 – caşcaval fără brânză
Caşcavalul feliat care nu conţine brânză!
E împachetat ca un caşcaval obişnuit. Cu litere mici scrie că se cheamă “specialitate cu aromă de edam”. Este făcut pe bază de uleiuri vegetale şi cazeină
Ingrediente:
Apă
Uleiuri vegetale (28%)
Cazeină (10%)
Sare de mare
Emulgatori: difosfaţi de sodiu & citraţi de sodiu
Aromă edam
Conservant: acid sorbic
Gelifiant: caragenan
Colorant: beta caroten
Mod de fabricare
Acest produs, recomandat drept “ideal pentru sandwich-uri, salate şi pizza”, nu are nicio legătură cu brânza, şi cu atât mai puţin cu brânza Edam, un produs tipic olandez, galben deschis la culoare, învelit într-un strat de parafină roşie. De fapt, produsul nu are nimic în comun cu orice fel de brânză. Are doar cazeină, o proteină extrasă de laptele de vacă sau oaie. În rest, e un amestec de apă, uleiuri vegetale, sare de mare, emulgatori, conservant, gelifiant şi colorant. Toate, mixate la scară industrială şi condimentate cu o suspectă “aromă edam”, pentru obţinerea unui produs care aduce doar vag la culoare cu caşcavalul.
Sfatul specialistului
Produsul poate fi sănătos, susţine medicul de familie Ioana Vârtosu, dar induce cumpărătorii în eroare, fiind un înlocuitor de caşcaval. “Faptul că nu conţine grăsimi de origine animală este un atu. Însă conservanţii, emulgatorii şi coloranţii pe care îi conţine această specialite complică efectele în timp asupra celor care îl consumă”, a declarat dr. Ioana Vârtosu.
Locul 7 – untul din margarină
Untar – untul făcut din 70% margarină
Ingrediente:
grăsimi vegetale nehidrogenate 70%
unt 30%
conservant (acid scorbic)
acidifiant (acid citric)
colorant (betacaroten)
Mod de fabricare:
Produsul numit “Untar” arată ca untul, dar nu este deloc unt, atrag atenţia nutriţioniştii. Acest produs, datorită faptului că are o denumire derivată de la cuvântul unt, se confundă foarte uşor cu untul, mai ales că este expus la vânzare între alte sortimente de unt, iar eticheta imită perfect un sortiment popular şi autentic. Un kilogram de produs se obţine amestecând 300 de grame de unt cu 700 de grame de margarină, plus conservant şi acidifiant. La final, procesatorul adaugă în amestec colorant (betacaroten), pentru a da produsului culoarea crem a untului gras.
Părerea specialistului:
Medicii avertizează că margarina din dieta zilnică este mai dăunătoare decât untul. “Studii de specialitate au demonstrat că margarina este cancerigenă. Aceasta poate duce la dezvoltarea unor tipuri diverse de cancer, cum ar fi cel digestiv, pulmonar sau genital”, a declarat dr. Ioana Vârtosu, medic de familie.
Locul 8 – ciocolata fără cacao
Ciocolată cu alune: 8% cacao, 0,1% aromă de alune
Ingrediente:
grăsime vegetală hidrogenată (margarină)
pudră de cacao ( minim 8%)
lapte praf integral (12%)
zer praf
aromă naturală de alune (0,1%)
aromă identic naturală de vanilie
emulgatori (lecitină de soia E322, poligliceroil poliricinoleat E476)
Mod de fabricare:
O tabletă de ciocolată cu alune (100 g) conţine doar 8 grame de cacao, adică mai puţin de o linguriţă de pudră, cam o linguriţă de lapte praf, o picătură de aromă de alune şi în rest margarină de proastă calitate. Toate amestecate la cald şi turnate în binecunoscuta formă cu pătrăţele.
Părerea specialistului:
Această tabletă vândută drept cicolată, conţine grăsimi extrem de periculoase pentru organismul uman (margarină din prima clasă, puternic aterogenă) care consumată în cantităţi mari poate provoca atac cerebral sau infarct. Potrivit şefului ANPC, este departe de ceea ce se numeşte ciocolată. “Ordinul 335/2003 arată că nu poate fi numit “ciocolată” decât un produs care conţine minimum 43% substanţă uscată totală de cacao”, a explicat Sorin Mierlea .
Locul 9 – frişca fără smântână
Frişca vegetală
Ingrediente:
grăsimi vegetale hidrogenate 26%
zahăr 11%
proteine din lapte
stabilizatori (E420iii, E463)
emulgatori (E472e)
lecitină din soia E322
E472b
sare
arome
colorant E160a
Mod de fabricare:
În mod “miraculos”, din apă, amestecată cu zahăr şi margarină, plus aditivi de rigoare, şi ceva proteine din lapte rezultă un lichid vâscos de consistenţa smântânii. Ca să arate până la identitate ca şi produsul original, amestecul este colorat în alb. Apoi, ţinut la rece şi agitat ulterior, acesta e capabil să ia consistenţa frișcăi originale.
Părerea specialistului:
Deoarece în mod normal frişca ar trebui să conţină doar smântână, la capitolul materie primă, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că această frişcă vegetală are în compoziţie cele mai periculoase grăsimi din dietă, hidrogenate.
“Frişca vegetală este un nonsens. În mod normal ar trebui să i se spună substitut de frişcă”, atrage atenţia directorul Institutului de Cercetări Alimentare, dr.Gheorghe Mencinicopschi.
Locul 10 – crenvurştii făcuţi din apă şi slănină
Crenvurşti din piept de pui: 40% carne scoasă mecanic, 60% apă şi slănină
Ingrediente:
piept de pui dezosat (40%)
apă, slănină, piele de pui, proteină vegetală din soia
amidon, sare, condimente şi extract de condimente
zaharuri, dextroză, aromă fum
potenţiator de gust (glutamat monosodic), stabilizator (di şi polifosfaţi de sodiu), colorant natural (carmin), antioxidant (ascorbat de sodiu), conservant (nitrit de sodiu)
Membrană naturală comestibilă.
Mod de fabricare:
În 10 kilograme de crenvurşti găsim numai patru kilograme de piept de pui. Carnea, scoasă mecanic de pe oase, este măcinată fin, împreună cu slănină, bucăţi de piele de pui, după care totul se combină cu apă, condimente, amidon şi soia. La final pasta rezultată este colorată cu carmin alimentar, apoi se formează crenvurştii, ambalaţi în membrane, care se fierb şi se afumă înainte de a intra în pungile de plastic, porţionaţi, pentru vânzare.
Părerea specialistului:
Medicii avertizează că, în loc să fie un produs dietetic, carnea de pui fiind considerată “slabă”, aceşti crenvurşti sunt un pericol pentru sănătate, fiind în fapt plini de grăsimi care ne pot îmbolnăvi de boli vasculare. “Consumul repetat poate crea în timp probleme de colesterol. Aceşti crenvurşti conţin grăsime de porc în stare pură – slănină, care este cunoscută pentru creşterea colesterolului. La fel, pielea de pui este plină de grăsimi”, a explicat dr. Gheorghe Mencinicopschi.
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 60
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Mier Mar 13, 2013 8:04 am

Detergent biologic pentru vase

Ingrediente

3 lamai mari
400 gr apa
200 gr sare
100 ml otet de mere

Mod de preparare

Spalam lamaile si le stergem bine dupa care le taiem in bucatele mici si le scoatem samburii.
Mixam la robot, cu ajutorul lamelor de otel, lamaile impreuna cu sarea si 200 gr apa pana obtinem o crema (cam 5-6 minute la viteza maxima) dupa care amestecam crema obtinuta cu inca 200 gr de apa si 100 gr otet si punem intr-o cratita pe foc mic.
Calculam 10-15 minute din momentul in care incepe sa fiarba dupa care stingem focul si lasam detergentul sa se raceasca iar apoi il pastram in sticle de sticla. Si gata detergentul.
Cand spalam vasele, ori le lasam la inmuiat in apa fierbinte amestecata cu detergent, ori punem pe burete detergent si spalam vasele. Detergentul are o consistenta cremoasa.



avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 60
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Doina Ghidu la data de Mier Mar 13, 2013 8:12 am

Foarte interesant. Merita incercat. Dar oare cat timp tine?
Cat despre articolul de mai sus...nici nu mai avem curajul sa cumparam ceva de mancare de pe piata.Aproape totul e toxic si plin de chimicale.
avatar
Doina Ghidu

Mesaje : 1322
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  mari la data de Mier Mar 13, 2013 8:58 pm

Efectul Placebo si efectul Nocebo

Este incredibil cât de mult poate fi influenţat subconştientul nostru de forţa sugestiei !
Si intrucât mintea subconştientã este cea care controleazã corpul nostru şi intreaga viaţă,
prin intermediul sugestiei putem avea parte de o mulţime de intâmplări – unele plăcute,
altele extrem de neplăcute.

Efectul placebo
Multă lume a auzit de efectul placebo.
In cadrul unui experiment medical, ţi se admnistrază un medicament despre care ţi se spune că este foarte eficient – de pildă cu pansament gastric.
Din 100 de voluntari pe care se testează medicamentul, aproximativ 50 constată intr-adevăr că au scăpat de durerea de stomac.
Dar – surpriză !
Aşa-zisul medicament este de fapt o bobiţă de zahãr acoperitã de un inveliş albastru. El nu conţine nimic altceva decât zahãr.
Si atunci, ce anume i-a vindecat pe cei 50 de voluntari ?
Forţa sugestiei.
Li s-a spus că se vor face bine, au fost convinşi că se vor face bine şi s-au făcut bine.
In fapt, subconştientul lor a fost convins de eficienţa medicamentului şi a dat organismului comenzile necesare pentru a se face bine.
Tot ceea ce mintea noastră crede, poate realiza.

Efectul nocebo
Mult mai puţini au auzit de efectul nocebo.

In cadrul unui experiment similar, ţi se administrează o pastilă despre care eşti avertizat că iţi va face rău – de pildă crampe stomacale.

De data aceasta, numărul celor ce se plâng de dureri la stomac este insă de 90% !
Evident era aceeaşi pastilã inofensivă cu zahăr.
IMPORTANT: Se constatã cã forţa sugestiei negative este mult mai mare decât a sugestiei pozitive (90% față de 50%). Aceasta concluzie a fost verificată în mai multe experiențe şi rezultatele ramân cam la acelaşi procent.
Lucrul acesta trebuie să ne dea de gândit. Suntem expuşi zilnic, oră de oră, unei adevărate avalanşe de mesaje negative, in primul rând prin presă .
Inundaţii, cutremure, avioane prăbuşite, crime, violuri, preţuri care cresc, bârfe răutăcioase ale colegilor, accidente de maşină etc etc.
Aceste mesaje cu puternică valoare emoţională lucrează fără să ne dăm seama asupra subconştientului noIar rezultatul este că ne merge prost fără să ştim de ce. Suntem deprimaţi, ne pierdem increderea intr-o viaţă mai bună, ne aşteptăm să ni se intâmple ce e mai rău. Si, de obicei, la ce te aştepţi, aşa se intămplă.
Dăm vina pe ursită, pe destin, pe guvern, pe socri, pe colegi, fără să observăm că, de fapt răul l-am provocat inconstient, noi însine.
Că l-am lăsat să pătrundă in mintea noastră ori de câte ori a vrut, fără să realizăm că trăim in casă cu un duşman.

Puneţi piciorul in prag !

Incepând de astăzi inchideţi uşile pentru aceşti musafri periculoşi!

Evitaţi să mai urmăriţi jurnalele cu ştiri negative!

Schimbaţi postul pe altceva! In fond aveţi 25-30-40 de canale prin firma de cablu.

Urmăriţi emisiunile educative şi cele care să vă refacă starea optimistă!

muzică, divertisment, etc.

Evitaţi persoanele negative, cele care permanent se vaietă, critică şi condamnă!

Dacă aşa sunt colegii de serviciu sau, mai rău, şeful dumneavoastră, gândiţi-vă foarte serios să vă căutaţi un alt loc de muncă.
Altfel, rămânând alături de ei, riscaţi să vă condamnaţi la o viaţă de eşec şi frustrare si poate, sa va îmbolnaviti cu adevarat.

Asociaţi-vă cu persoane pozitive, optimiste, orientate spre succes!
Dacă vreţi sã aveţi o viaţã de succes , trebuie sã staţi cãt mai mult in preajma unor oameni de succes. Invăţaţi de la ei, gândiţi ca ei, acţionaţi ca ei.

Folosiţi permanent forţa sugestiei pozitive, citind cărţi motivaţionale sau biografii ale oamenilor de succes, ascultând casete şi CD-uri motivaţionale, participând la cursuri şi seminarii despre succes,urmărind emisiuni radio şi Tv cu oameni de succes!

Pe scurt, folosiţi la maximum forţa sugestiei pozitive şi reduceţi la minim forţa sugestiei negative!

Preluaţi controlul tuturor elementelor de sugestie din preajma dumneavoastrã şi folosiţi-le pentru a vã atinge obiectivele!

Vă sugerez un mic exerciţiu pe care să-l faceţi zilnic.

Timp de două săptămâni

1) - nu vă mai plângeţi de nimic, nici in sinea dumneavoastră,
nici faţă de alţii!

2) - nu mai urmăriţi jurnalele de ştiri la TV!

3) - nu ascultaţi văicărelile celor din preajmă, cereţi-le să schimbe subiectul!

Dacă aveţi răbdarea să faceţi acest exerciţiu, veţi observa că perspectiva asupra vieţii vi se va schimba.

Silviu Popa. PhD - Doctor în Ştiinţe

P.S. - Probabil acest efect este si explicatia la anumite
autovindecari ''MIRACULOASE"


--------------------------------------------------------------------------------
avatar
mari

Mesaje : 1110
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 67
Localizare : bucuresti

http://mamaluialex.blogspot.com

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Doina Ghidu la data de Joi Mar 14, 2013 8:22 am

Foarte interesant, Mari, tot ce scrie despre aceste doua efecte Placebo si Nocebo. Stiam de mult si am citit mult despre asta. Dar uite, la mine de exemplu, nu are efect nici unul nici altul.
avatar
Doina Ghidu

Mesaje : 1322
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  mari la data de Joi Mar 14, 2013 9:55 am

Eu cred ca nu te simti bine si pentru ca tu mereu pui raul in fata! Ti-am scris la cafea ce cred eu! Pupici multi si fii mai optimista!
avatar
mari

Mesaje : 1110
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 67
Localizare : bucuresti

http://mamaluialex.blogspot.com

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Vin Mar 15, 2013 8:47 am

Top 10 antibiotice naturale

Locul 10: CHIMENUL
Cultivat originar in zona Marii Mediteraneene, chimenul este unul din acele condimente care are o aroma distincta si un gust destul de puternic. Uleiul esential extras din acest condiment are un continut mare de compusi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar. De asemenea, condimentul folosit in preparate culinare cat mai des poate preveni racelile de sezon.


Locul 9: CEAPA
Ceapa era folosita ca tratament pentru raceli si tuse inca din Roma Antica, si inca de pe atunci se stia ca ceapa are calitati minunate medicinale, fiind un bun analgezic, antiinflamator si un ajutor pentru circulatia sangelui. Sulful din ceapa, cel care ii ofera mirosul si gustul distinct, este si cel care are proprietati antibacteriene. Siropul din ceapa se poate lupta eficient cu racelile dar si cu tusea, mai ales cea seaca. Ceapa mica (salota sau esalota) are cel mai mare continut de fenoli si antioxidanti, si este cea mai eficienta ca
antibiotic, fiind folosita si in tratarea intepaturilor de albina.

Locul 8: EUCALIPTUL
Iata un antiseptic natural, folosit si ca un puternic antiinflamator, care poate sa se lupte cu infectii, bacterii, ciuperci si virusuri. Cel mai adesea este regasit sub forma de ceai, insa poate fi gasit si sub forma de extract, ulei sau sirop. Uleiul de eucalipt era folosit in Australia de aborigeni pentru tratarea infectiilor si a ranilor si pentru a reduce febra. In secolul 19 era folosit ca dezinfectant in spitale. Apoi s-a descoperit ca actioneaza si ca expectorant, deci este un bun remediu si pentru tuse. Uleiul de eucalipt nu trebuie ingerat direct, ci diluat sau folosit mai degraba pentru masajul pieptului, al gatului si al fruntii.


Locul 7: EXTRACTUL DIN CITRICE
Ca orice mama responsabila, stii deja ca citricile au cel mai mare continut de vitamina C, aceea care previne racelile. Insa, extractul din citrice, mai ales cel de grapefruit, are proprietati antimicrobinene si antibacteriene, fiind un excelent dezinfectant. Poate fi gasit in forma lichida, capsule sau tablete, sau chiar si ca spray. Poate trata si eczemele produse de scutece la bebelusi. Vitamina C este o substanta vitala in dezvoltarea organismului, cu efecte importante in tratarea infectiilor si in cresterea capacitatii organismului de a se lupta cu ele. Un studiu al Universitatii Carolina de Nord a demonstrat ca vitamina C a ajutat pacienti sa se vindece de muscaturi de sarpe, si de infectii virale si bacteriene extrem de puternice.


Locul 6: EXTRACTUL DIN FRUNZE DE MASLIN
Extractul din frunze de maslin contine oleuropeina, al carei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietati puternice antibacteriene si efecte antivirale. S-a demonstrat ca este eficient in lupta infectiilor, a herpesului, a oboselii cronice dar si a alergiilor si problemelor de piele. Pentru ca functioneaza ca un antibiotic de spectru larg, se lupta, deci, si cu racelile si gripele, cu problemele respiratorii si sinuzita. Ii mai adaugam si capacitatea de a scade nivelul de zahar din sange, de a normaliza aritmiile, de a inhiba oxidarea si de a relaxa arterele, de a tratata durerile de dinti, sau cele cauzate de artrita sau hemoroizi.


Locul 5: MIEREA DE MANUKA
Cel mai delicios dar si mai mortal agent cand vine vorba de bacterii si virusuri este mierea de Manuka, care provine din Australia si Noua Zeelanda. Ea poate sa ucida o varietate larga de patogeni, chiar si periculosul virus, "mancator de carne", Staphylococcus aureus, care duce la septicemii mortale. In plus, cercetatorii au observat ca virusurile si bacteriile tratate cu aceasta miere nu au devenit rezistente la efectele ei. Mierea de Manuka poate trata si ulcerul, rani infectate deschise, racelile si gripele comune, dar si tusea. Trebuie, insa, specificat, ca aceasta miere nu este recomandata copiilor mai mici de 1 an, si recomandarea pediatrilor este de 1 lingura la 2-3 zile.


Locul 4: USTUROIUL
Usturoiul este, poate, cel mai indragit ingredient din preparatele romanesti. El este nu numai foarte gustos, dar este si o planta minune, pentru ca are capacitatea sa trateze o simpla infectie la ureche dar si o pneumonie periculoasa. Acesta contine o multime de antioxidanti care omoara bacteriile si radicalii liberi din sange si protejeaza sistemul imunitar. Ingredientul activ al usturoiului, alicina, poate ataca si distruge si virusuri sau infectii puternice, si este chiar recomandat pentru copiii care au astm.


Locul 3: ECHINACEA
In antichitate Echinacea era folosita mai ales pentru tratamentul ranilor deschise, a difteriei si a otravirii. De cateva sute de ani este folosita si pentru a se lupta cu bacteriile si virusurile, ajutand in acelasi timp sistemul imunitar. Ea este recunoscuta ca poate distruge una dintre cele mai virulente bacterii, acelasi Staphylococcus aureus, "mancatorul de carne". Cea mai eficienta parte a plantei este radacina, din ea se extrag siropuri si uleiuri. Florile si semintele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri. Este, de asemenea, eficienta in tratarea herpesului, a infectiilor respiratorii, a racelilor si gripelor si a alergiilor.

Locul 2: ULEIUL DE COCOS
Mary G. Enig, un biochimist cu doctorat in nutritie, este cea care a descoperit potentialul uleiului de cocos. Ea spune ca organismul nostru foloseste un ingredient-minune din acest ulei - monolaurin - pentru a se lupta cu diferite boli si infectii, virusuri si bacterii. A fost chiar un caz foarte mediatizat in SUA, prin care un bebelus nascut cu HIV, a scapat de virus, dupa ce a fost hranit cu formula de lapte bogata in ulei de cocos. Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente cand a tratat pacientii cu helicobacter - o bacterie periculoasa prezenta in stomac. Luau o lingurita de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut ca uleiul de cocos a fost mult mai eficient decat alte antibiotice pe care obisnuia sa le prescrie.

Locul 1: ULEIUL DE OREGANO
Oregano este un condiment popular folosit mai ales in bucataria italiana. Insa, el nu este grozav numai in arta culinara, este eficient si ca un antibiotic natural. Un articol din 2001 din Science Daily a confirmat ca proprietatile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt eficiente si impotriva stafilococilor, inhiband dezvoltarea acestor bacterii mult mai eficient, in comparatie cu antibioticele standard folosite medical, precum penicilina sau streptomicina. Cercetatorul Paul Belaiche a demonstrat ca uleiul de oregano poate distruge 96% dintre bacteriiile pneumococice, 83% dintre cele stafilococice si 78% dintre enterococi, cei care provoaca gatul iritat, febra, sindromul socului toxic, cistita, anorexie si infectii puternice.


Alte antibiotice naturale

Desigur, ca nu trebuie sa ne limitam la cele 10 antibiotice naturale ...mai sunt si altele.
Condimente: chimion, ghimbir, turmeric, cuisoare, boia, scortisoara, patrunjel, susan Fructe: fructe de padure, struguri, pepene rosu, kiwi Legume: legumele cu frunze verzi (mai ales varza), morcov, ciuperci, cartoful dulce
Altele: propolis, migdale, ovaz, mei, orz, seminte de dovleac, alge de mare, iaurt, kefir.





avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 60
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  mari la data de Mier Mar 27, 2013 4:03 pm

10 BENEFICII ALE FRUCTELOR DE GOJI
Toti stim ca antioxidantii sunt foarte importanti pentru sanatatea organismului. De fapt, acestia sunt cei mai importanti in prevenirea bolilor si chiar a cancerului. Ei bine, un aliment bogat in antioxidanti sunt fructele goji – engl. goji berries sau Lycium barbarum, Lycium chinense.

Fructele Goji se cultiva in zona Chinei si in Europa. In romana, planta este cunoscuta sub denumirea de “catina de gard”. Sunt folosite in mod traditional in medicina chineza si se consuma proaspete, uscate sau in sucuri.

Iata cateva dintre beneficiile acestor fructe grozave:

1. Asa cum stim, fructele goji sunt bogate in antioxidanti, in mod special in carotenoizi si zeaxanthin. Acesti carotenoizi sunt de mare ajutor in protejarea retinei oculare si imbunatatirea vederii la persoane care au peste 65 de ani.

2. Fructele goji sunt de asemenea o alegere buna pentru protejarea ficatului si a rinichilor.

3. Un beneficiu foarte important al acestor fructe este ca ajuta la intarirea sistemului imunitar si la pastrarea starii de sanatate.

4. Polizaharidele din fructele goji face minuni pentru glanda hipofiza si stimuleaza eliberarea hormonului de crestere (HGH). Acesta este un hormon principal si poate inversa efectele imbatranirii, facandu-ne sa ne simtim si sa aratam mai bine.

5. Fructele goji au de asemenea o mare capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen, foarte importanta in prevenirea oxidarii si pastrarii starii celulelor si, implicit, in prevenirea imbatranirii celulare.

6. Fructele goji previn starile de oboseala si surmenaj care sunt foarte adesea intalnite in stilul de viata modern. Sunt foarte bune si in ameliorarea migrenelor si insomniilor.

7. Cercetarile au aratat si ca fructele goji sunt foarte eficiente in cresterea fertilitatii si imbunatatirea functiei sexuale, mai ales la barbati.

8. Fructele goji sunt foarte bune in imbunatatirea circulatiei sangvine si ajuta la prelungirea duratei de viata.

9. Cu continutul lor mare in vitamine si minerale, acestea reduc tensiunea arteriala si colesterolul. Unele persoane sustin ca acestea pot preveni cancerul, desi acest aspect nu a fost demonstrat stiintific.

10. Cei care fac adesea exercitii de fitness consuma in mod regulat goji pentru ca ajuta la pierderea in greutate si la tonifierea organismului.

Fructele goji pot fi consumate in feluri variate. De vreme ce seamana cu stafidele, acestea pot fi o gustare in sine. Cei mai multi incorporeaza fructele in micul dejun si le folosesc alaturi de cereale, altii consuma goji cu iaurt, iar unii beau suc de goji.

Noi va sugeram doua retete minunate care contin goji: Cupcake cu cicoare si goji sau Suc de portocale cu goji.
Articol preluat de pe Gustos.ro
avatar
mari

Mesaje : 1110
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 67
Localizare : bucuresti

http://mamaluialex.blogspot.com

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Doina Ghidu la data de Joi Mar 28, 2013 8:01 am

Foarte interesant, Mari. Il citisem si eu pe Gustos. Dar stii tu, cand e sa punem in practica tot ce stim ca e sanatos...uitam! Sau nu putem iesi din tiparele zilnice! Pupici.
avatar
Doina Ghidu

Mesaje : 1322
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  mari la data de Joi Mar 28, 2013 8:31 am

Doina cand am fost la Alba Iulia, eu am cumparat goji si merisoare de la mall(hihihi trebuia sa ajung acolo ca sa cumpar, la piata la Obor nu puteam). Am avut un timp sa-mi fac ceai de goji cu merisoare. E foarte bun si dupa ce beam ceaiul, mancam si fructele. Dupa ce s-au terminat nu mi-am mai cumparat desi are si la Kaufland si in piata la Obor. Pretul e acelasi ca la Alba.
Tot am vrut sa mai cumpar si una si alta, dar faceam alte cumparaturi si ramaneam fara bani pana ajungeam la ele. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
mari

Mesaje : 1110
Data de inscriere : 11/09/2010
Varsta : 67
Localizare : bucuresti

http://mamaluialex.blogspot.com

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Geta la data de Mier Mai 22, 2013 2:07 pm

avatar
Geta

Mesaje : 2473
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 59
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Geta la data de Mier Mai 22, 2013 2:11 pm

Raspunde cu citat

Re: Sfaturi medicale

Mesaj Scris de Vizitato la data de Mier 3 Mar - 19:06

UIMITOAREA TERAPIE CU APA
Introducere
Bea zilnic 1,5 litri de apa (5-6 pahare) si eviti tratamentele cu medicamente, injectii,
etc…..
Nu vei crede pana nu te vei convinge incercand !!!
LISTA
bolilor ce pot fi tratate prin cura de apa:


Hipertensiune arteriala
Anemie

Reutatism

Obezitate

Artrita

Sinusita

Ameteli
Tahicardie

Astm
Bronsita

Meningita
Pietre la rinichi
Dureri urogenitale

Hiperaciditate

Hemoragie oftalmica

Cancer mamar

Menstruatie aciclica

Migrene
Laringita

Dizenterie

Tbc
Diabet

Concjunctivita

Constipatie
Cancer uterin
Gastroenterita

Paralizie generala

……….si multe alte boli !!!!!!!!




MODUL DE APLICARE A
TERAPIEI

In fiecare dimineata inainte de igiena corporala, bea 1,5 litri apa normala ( 5 – 6 pahare) !!!! (cu 2 minute interval intre ele)


Spalarea se poate face si dupa aceea

IMPORTANT !


Cand se bea cantitatea de 1,5 litri de apa, cel putin o ora inainte si o ora dupa nu se va manca NIMIC

Stim ca este greu sa se bea 1,5 litri apa, DAR cu timpul poate deveni repede obisnuinta !( aproximativ dupa 21 de zile orice lucru poate deveni obisnuinta !!!!!


In urma
cercetarilor si a experientei dobandite, s-a constatat ca urmatoarele boli au
putut fi invinse: (cu indicarea perioadei de
cura)


Constipatie
1 zi
Aciditate
2 zile
Diabet
7 zile
Cancer
4 saptamini
Hipertensiune 4
saptamini
Tbc
3 luni

N O T A : Persoanele suferinde de artrita si/sau reumatism sa faca cura de 3 ori /zi cu o ora inaintea meselor - timp de o saptamina. Dupa aceea de 2 ori/zi pana la vindecare !
MODUL DE ACTIUNE A
CUREI !
Aplicand strict aceasta cura, apa curata corpul omenesc si:
– asigura intestinului gros singe proaspat, efect cunoscut in termini medicali ca “hematopaises”.
– mucoasele cutate ale colonului si mucoasa intestinului subtire sint activate prin aceasta metoda – demonstrand teoria ca sangele proaspat este produs de catre mucoase
– colonul fiind curatat, substantele nutritive, ingerate de mai multe ori pe zi, sunt absorbite si la nivelul mucoaselor ele sint transformate in singe proaspat
– sangele este important in vindecarea sechelelor si refacerea sanatatii, deaceea apa
trebuie bauta strict dupa modul descris mai sus !
avatar
Geta

Mesaje : 2473
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 59
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Doina Ghidu la data de Joi Mai 23, 2013 7:50 am

Geta, eu una nu cred asa ceva! Chiar zilele astea am citit un articol, cum era sa moara o tipa carea bea nu stiu cati litri de apa pe zi! E cam exagerata chestia, sa nu te mai imbolnavesti de toate bolile alea doar daca bei 1,5 l de apa pe zi. Eu beau apa de cand ma stiu, si chiar si mai mult de 1,5 l, si uita-te ca am facut si cancer, ma dor si toate incheieturile (probabil ca am ruginit de la atata apa! Twisted Evil ), am si hipertensiune...
avatar
Doina Ghidu

Mesaje : 1322
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Geta la data de Joi Mai 23, 2013 2:38 pm

Doina ,mie si acum la control mi-a zis sa beau apa si ceaiuri fara zahar,hai ca ai fost simpatica cu rugina ,hahahahaha,ce sa mai zic,poate ca nu-i adevarat sau sanatos ,te imbartisez cu drag:) I love you
avatar
Geta

Mesaje : 2473
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 59
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Geta la data de Dum Aug 25, 2013 7:52 pm

Va costa 1 leu curatatul ....rinichilor

> CURATATI-VA RINICHII >


Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru.
Cu timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam.
Cum se face asta?
Este foarte simplu.
Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine.
Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata - un litru - peste el si fierbeti timp de 10 minute.
Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider.
Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina.
De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum.
Patrunjelul este cunoscut ca fiind cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural!
avatar
Geta

Mesaje : 2473
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 59
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  alina 42 la data de Mier Sept 25, 2013 4:34 pm

E un CONDIMENT COMUN, dar face CÂT O MIE DE MEDICAMENTE




Negru, alb sau roşu, piperul rămâne, fără îndoială, regele neîncoronat al condimentelor. Homeopaţii îl recomandă în astenie, infecţii în gât, guturai, sensibilitate la frig, circulaţie sangvină deficitară, reumatism, balonare, lipsă a apetitului sexual şi, mai ales, răceală.



În mediul rural, chiar şi astăzi, piperul se fierbe cu vin sau cu ţuică şi se bea contra răcelii. Este foarte util contra bolilor de iarnă precum bronşita, laringita şi răceala. Pentru gripa în stadiu incipient se recomandă două-trei căni cu ceai aromatic fierbinte îndulcit cu miere. Reţeta de obţinere a acestei licori provine din medicina medievală franceză şi este renumită pentru că nu dă greş! Într-o cană cu apă fierbinte se pun la infuzat două vârfuri de cuţit cu piper negru, unul cu puţine cuişoare şi două cu scorţişoară. Se infuzează zece minute, se filtrează şi se bea cât mai fierbinte posibil

Rachiul din pudră de boabe de piper e folosit cu succes împotriva tusei, acţionând ca un anestezic al terminaţiilor nervoase a căror iritare generează tusea, dar şi ca un dezinfectant local. Tusea iritativă şi tusea uscată se ameliorează cu un amestec din două vârfuri de cuţit cu piper cu patru linguriţe cu miere şi cu puţină zeamă de lămâie. Pasta rezultată se consumă pe parcursul a două ore, cu înghiţituri mici. Dacă tusea este spasmodică se pun la macerat vreme de şapte zile, în 200 ml de alcool alimentar, cinci linguri cu piper negru şi o lingură cu nişte cuişoare măcinate. Se filtrează şi se administrează diluat în apă, sub formă de gargară.

Ceaiul din pudră de boabe de piper negru decongestionează instantaneu gâtul, desfundă nasul şi răspândeşte o căldură plăcută în corp. Dacă aveţi intoleranţă la temperaturile scăzute nu consumaţi deloc hrană rece şi mâncaţi la fiecare masă două sau trei vârfuri de cuţit cu piper negru măcinat.

Contra durerilor de gât se recomandă reţeta următoare: în 250 ml apă fiartă se lasă la infuzat 20 de boabe de piper măcinate şi doi căţei de usturoi. Lichidul se îndulceşte cu miere şi se bea de trei ori pe zi.


avatar
alina 42

Mesaje : 424
Data de inscriere : 26/08/2011
Varsta : 53
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Joi Sept 26, 2013 6:42 am

EXCELENT Alina.....Multumim Exclamation 
De tinut minte .....
Ai vesti de la locul de munca ?Question 
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 60
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Doina Ghidu la data de Joi Sept 26, 2013 8:36 am

Foarte interesante sfaturile de sanatate de la voi, Alina, Geta. Chiar nu stiam despre asta. Despre ceaiul de patrunjel stiam ca are alte efecte. Era folosit la scaparea de o sarcina nedorita, dar numai in prima saptamana.
avatar
Doina Ghidu

Mesaje : 1322
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  alina 42 la data de Mier Ian 29, 2014 6:03 pm

un articol interesant !!!
unul dintre motivele pentru care eu nu cred in tratamentul medicamentos, este faptul ca , sunt convinsa ca exista o stransa legatura intre medici si industria farmaceutica !!!  Evil or Very Mad 
toate valorile ( chipurile normale ) sunt intentionat scazute (sau crescute ) pentru a ne speria si a accepta tratamente medicamentoase costisitoare , de care la un moment dat, corpul nostru devine dependent !
Medicamentele sunt adevaratele droguri , care va duce specia umana la disparitie !
Asta este parerea mea !
http://gandeste.org/adevaruri/colesterolul-cea-mai-mare-inselaciune-a-secolului/22464
avatar
alina 42

Mesaje : 424
Data de inscriere : 26/08/2011
Varsta : 53
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Geta la data de Mier Ian 29, 2014 7:46 pm

Si eu sunt in asentimentul tau Alina,asa am patit eu cu insulina pe care mi-o injectam de 4 ori pe zi si nu era cazul,o simpla analiza la pancreas trebuia facuta la iesirea din spital iar nesimtitii nu au catadicsit sa o faca iar pancreasul meu e normal si isi face datoria.
Iti dai seama ca eu ii dadeam corpului insulina si-mi era un rau de muream ca imi scadea glicemia mult si era sa fac coma de hipoglicemie care e mult mai periculoasa decit cea hiper.
Asa ca am facut tot ce mi a stat in putinta sa nu imi mai injectez dar bineinteles sub supravegherea unui medic devotat meseriei si cu frica de Dumnezeu.
Mi-a recomandat-o doctorita mea de familie care de fapt mi-a salvat viata si a chemat salvarea atunci cand m-a vazut in halul in care eram anul trecut cam pe vremea asta.
Am mai spus ca doctorita mea e un om special si nu doar cu noi,cu toti pacientii,nu am auzit pe nimeni sa spun un lucru rau desprea ea.

Iti doresc o seara buna si multumesc de ce ai scris,foarte interesant:)
avatar
Geta

Mesaje : 2473
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 59
Localizare : Timisoara

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Sidy la data de Joi Ian 30, 2014 7:10 am

Foarte interesant articolul ALINA  Exclamation Exclamation Exclamation 
Dar....te pune pe ganduri..... Rolling Eyes 
avatar
Sidy

Mesaje : 1713
Data de inscriere : 12/09/2010
Varsta : 60
Localizare : Oradea

http://sidyskitchen.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  iuli la data de Joi Ian 30, 2014 10:15 am

De acord Alina,medicamentele sintetice si in general medicina aleopata distrug totul.Consider ca e nevoie de asa ceva in cazuri foarte grave si cam atit ,in rest e nevoie de medicina alternativa care la romani nu prea e.....si culmea chiar de medicii de cariera-putin sunt cei care merg si pe partea alternativa-metode naturiste si psihoterapia bolii etc.
avatar
iuli

Mesaje : 906
Data de inscriere : 29/08/2011
Varsta : 61
Localizare : Craiova

Sus In jos

Re: SFATURI PENTRU SANATATE

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 3 Inapoi  1, 2, 3

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum