Ce gatim azi ?
+8
iuli
Doina Ghidu
Doinavar
mari
silvi0ara
Lulu
Geta
Sidy
12 participanți
Pagina 5 din 14
Pagina 5 din 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Re: Ce gatim azi ?
Lulu, iar ai facut minunatii in bucatarie! Uite, chiar acum o sa ma duc pe blogul tau sa vad si retetele. Te pup!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Ce gatim azi
Hei Sidy,ia treci mataluta la bucatarie ca s-a racit afara iar acum stai in bucatarie de drag;2in 1;te si incalzesti si faci si mancare buna asa cum faci tu prin partile voastre:P
Multumesc pentru aprecieri si va pupacesc pe toate
Multumesc pentru aprecieri si va pupacesc pe toate
Lulu- Mesaje : 380
Data de inscriere : 01/09/2011
Varsta : 72
Localizare : Galati
Re: Ce gatim azi ?
Ai dreptate draga LULU, dar....cuptorul meu nu incalzeste in afara !!!! Deci il pot folosi si vara....
Iar placinta aia lipoveneasca am sa o fac cu cas de oaie de la cumnata.....
Iar placinta aia lipoveneasca am sa o fac cu cas de oaie de la cumnata.....
Re: Ce gatim azi ?
Lulu, eu nu am reusit sa accesez reteta de crap pe varza. De fapt nu vad nimic pe blogul tau. La toate fetele pot sa intru, iar la tine nu. Sau daca intru, nu vad nici o poza, sau nu pot sa caut vreo reteta, se blocheaza. Nu stiu de unde vine problema, de la mine sau de la blog. Asa ca, daca poti, te rog frumos sa spui aici, pe scurt, cum se face crapul ala minunat pe varza.
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Ce gatim azi
Imi pare rau Doina ca nu poti vedea,dar spunem pana acum ai putut intra??vezi ca mi s-a intamplat si mie o data,mi-a aparut un triunghi cu un cod pe care trebuia sa-l copii;poate ti-a aparut si tie si nu ai dat importanta,sa mai incerci:shock:
Pentru crapul pe varza,nu spun cantitatile pentru ca stiu ca esti o gospodina si poti sa apreciezi cantitatile:roll:
Faci o varza calita asa cum stii tu s-o faci,nu-i ceva special doar ca eu calesc si o ceapa mare impreuna cu varza(am observat ca multe persoane nu fac asa ceva);daca vrei ca gustul verzei sa fie acrisoara o freci inainte cu putina sare de lamaie,daca o vrei dulce o lasi asa;crapul curatat,spalat,condimentat cu sare,piper,pui in burta usturoi tocat apoi il pui peste varza,langa el pui o crenguta de cimbru si catei de usturoi si-l lasi la cuptor 30-40min la foc moderat
Servesti cu mamaliguta si ardei iute.
Sa aveti pofta
Pentru crapul pe varza,nu spun cantitatile pentru ca stiu ca esti o gospodina si poti sa apreciezi cantitatile:roll:
Faci o varza calita asa cum stii tu s-o faci,nu-i ceva special doar ca eu calesc si o ceapa mare impreuna cu varza(am observat ca multe persoane nu fac asa ceva);daca vrei ca gustul verzei sa fie acrisoara o freci inainte cu putina sare de lamaie,daca o vrei dulce o lasi asa;crapul curatat,spalat,condimentat cu sare,piper,pui in burta usturoi tocat apoi il pui peste varza,langa el pui o crenguta de cimbru si catei de usturoi si-l lasi la cuptor 30-40min la foc moderat
Servesti cu mamaliguta si ardei iute.
Sa aveti pofta
Lulu- Mesaje : 380
Data de inscriere : 01/09/2011
Varsta : 72
Localizare : Galati
Re: Ce gatim azi ?
Lulu, multumesc mult de tot! Adineaori am incercat din nou, si am reusit sa intru la tine pe blog, si se vad si pozele, ca nu puteam nici pozele sa le vad. Nu stiu ce se intampla, cateodata mai apar ciudatenii din astea. Sa stii ca chiar azi o sa fac crapul cu varza. Abia astept, mie imi place pestele foarte mult. As manca la toate mesele numai peste.
Multumesc mult inca o data. E foarte interesanta reteta asta. Nu am incercat niciodata asa, cu varza. Super!
Multumesc mult inca o data. E foarte interesanta reteta asta. Nu am incercat niciodata asa, cu varza. Super!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Mi-ai facut pofta Lulu!
Numai ca asta voi bucatari in Sudan, acum mincam sa golim congelatorul, am pus la masina oalele si cratitele,mai folosesc doar doua micute si un gratar.
Dar mi-ai facut o pofta........
Numai ca asta voi bucatari in Sudan, acum mincam sa golim congelatorul, am pus la masina oalele si cratitele,mai folosesc doar doua micute si un gratar.
Dar mi-ai facut o pofta........
Re: Ce gatim azi ?
Aseara am reusit sa gatesc numai pestele pe varza. Am ajuns tarziu, cum am spus si "La cafea". Dar pestele tot l-am facut, ca prea imi era pofta! Si ciorbita de loboda, ca se facea repede. Azi urmeaza sa fac strudelul cu visine. Le-am lasat la dezghetat si la scurs, numai bine pentru cand ma intorc de la serviciu. Mai intai o sa pun varza la butori si apoi fac strudelul. Sidy, sper sa fac azi pozele. Aseara eram cam darmata, ca sa mai fac si poze. Imi tremurau mainile si picioarele de oboseala!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Ce gatim azi
Doinita si eu sunt la fel,daca mi-e pofta de ceva nu conteaza starea in care sunt,trebuie sa fac:twisted:
Sa-mi spui daca ti-a placut ca noua ne place mult,dar sa faci cu varza murata sa vezi bunatate:roll:
Gaby,drum bun va doresc,sa ajungeti cu bine si sanatosi la a doua voastra casutza:!:
Sa-mi spui daca ti-a placut ca noua ne place mult,dar sa faci cu varza murata sa vezi bunatate:roll:
Gaby,drum bun va doresc,sa ajungeti cu bine si sanatosi la a doua voastra casutza:!:
Lulu- Mesaje : 380
Data de inscriere : 01/09/2011
Varsta : 72
Localizare : Galati
Re: Ce gatim azi ?
Cum va spuneam "La cafea", am cumparat sambata ingredientele pentru "File de Biban în papiotă cu amestec de broccoli, fasole verde si morcov", se face foarte repede, e o nebunie la gust si arataaaa....de expozitie. Iata reteta:
Ingrediente: Edenia File de Biban 600 g, Edenia Broccoli 450 g, Edenia Fasole verde 450 g, Edenia Morcovi baby 450 g, 6 crenguţe cimbrişor, 5 frunze busuioc, 70 ml ulei măsline, 70 g unt, 60 ml vin alb, 10 g pătrunjel tocat, 50 cm hârtie de copt, sare şi piper. Preparare: Se pune o oală cu apă şi sare pe foc până clocoteşte apoi fiecare sortiment de legume se ţine în apă timp de maximum 5 minute pentru morcovi si maxim 3 minute pentru fasole verde si broccoli. Hârtia de copt se taie in patrate mai mari, se pliază în triunghi, unind 2 din colţurile opuse, apoi de desface şi se aşază fileul într-una din jumătăţi, cât mai aproape de cuta rezultată. Fileul de biban decongelat în prealabil se asezonează cu sare şi piper, se badijonează cu unt şi ulei de măsline, se presară deasupra crenguţele de cimbrişor şi frunzele de busuioc, se picură cu vin alb apoi se aşază legumele în mod uniform. Se închide hârtia de copt de jur imprejur, şi se introduce la cuptor timp 12-15 minute la temperatura de 180 C.
La sfârşit se rupe hârtia de copt, se presară pătrunjelul proaspăt tocat şi untul rămas.
Este o nebunie si se prepara foarte usor si repede. Si e si foarte sanatos. Si nu va zic cum arata, ce culori: portocaliul de la morcoviori cu verdele de la broccoli si fasolea verde! Super!
Ingrediente: Edenia File de Biban 600 g, Edenia Broccoli 450 g, Edenia Fasole verde 450 g, Edenia Morcovi baby 450 g, 6 crenguţe cimbrişor, 5 frunze busuioc, 70 ml ulei măsline, 70 g unt, 60 ml vin alb, 10 g pătrunjel tocat, 50 cm hârtie de copt, sare şi piper. Preparare: Se pune o oală cu apă şi sare pe foc până clocoteşte apoi fiecare sortiment de legume se ţine în apă timp de maximum 5 minute pentru morcovi si maxim 3 minute pentru fasole verde si broccoli. Hârtia de copt se taie in patrate mai mari, se pliază în triunghi, unind 2 din colţurile opuse, apoi de desface şi se aşază fileul într-una din jumătăţi, cât mai aproape de cuta rezultată. Fileul de biban decongelat în prealabil se asezonează cu sare şi piper, se badijonează cu unt şi ulei de măsline, se presară deasupra crenguţele de cimbrişor şi frunzele de busuioc, se picură cu vin alb apoi se aşază legumele în mod uniform. Se închide hârtia de copt de jur imprejur, şi se introduce la cuptor timp 12-15 minute la temperatura de 180 C.
La sfârşit se rupe hârtia de copt, se presară pătrunjelul proaspăt tocat şi untul rămas.
Este o nebunie si se prepara foarte usor si repede. Si e si foarte sanatos. Si nu va zic cum arata, ce culori: portocaliul de la morcoviori cu verdele de la broccoli si fasolea verde! Super!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Ce gatim azi
Vai de mine Doinita,vrei sa ma omori cu reteta asta:?: e buna rau:!:
Lulu- Mesaje : 380
Data de inscriere : 01/09/2011
Varsta : 72
Localizare : Galati
Ce gatim azi
Hai sa va mai spun si eu ce am facut.
Incep cu aperitivul
GOGOSARI APERITIV un gust incredibil de bun:!:
Tot un fel de aperitiv e si BUDINCA SARATA CU PASTE
De ZACUSCA DE LEGUME SI FRUCTE ati auzit:?:
Aici avem un CHEC CU MIGDALE SI SOS DE CIOCOLATA ALBA-delicios
Iar aici o PRAJITURA CU PRUNE cat mai sunt prune pe piata
Incep cu aperitivul
GOGOSARI APERITIV un gust incredibil de bun:!:
Tot un fel de aperitiv e si BUDINCA SARATA CU PASTE
De ZACUSCA DE LEGUME SI FRUCTE ati auzit:?:
Aici avem un CHEC CU MIGDALE SI SOS DE CIOCOLATA ALBA-delicios
Iar aici o PRAJITURA CU PRUNE cat mai sunt prune pe piata
Lulu- Mesaje : 380
Data de inscriere : 01/09/2011
Varsta : 72
Localizare : Galati
Re: Ce gatim azi ?
Doina felicitari ,mie imi place pestele la nebunie:)
Geta- Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 67
Localizare : Timisoara
Re: Ce gatim azi ?
Draga Lulu iar ai facut nebunii in bucatarie ,bravo,de zacusca cu fructe nu am auzit dar ma las pe mina ta si sunt convinsa ca e suuuuper buna,arata minunat tot,nu am pagina de fb asa ca pune altundeva unde sa te votez cu mare drag,te pup:)
Ultima editare efectuata de catre Geta in Lun Oct 14, 2013 11:20 pm, editata de 1 ori
Geta- Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 67
Localizare : Timisoara
Re: Ce gatim azi ?
Da, Geta, si mie imi place mult pestele. Si a fost si mai bine sa-i vad pe cei doi chefi cum il prepara. Lulu, iar ai facut o multime de bunatati! Unde se poate vota? Mai bine pune un link, e mai repede de ajuns!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Sunt convinsa Doina ca te-au impresionat cei care preparau pestele iar tu esti o gospodina desavarsita iar cu fructele ce le ai cum spune Lulu e foarte bine,imi amintesc ca si parintii mei asa le pastrau in pivnita casei,te pup:)Doina Ghidu a scris:Da, Geta, si mie imi place mult pestele. Si a fost si mai bine sa-i vad pe cei doi chefi cum il prepara. Lulu, iar ai facut o multime de bunatati! Unde se poate vota? Mai bine pune un link, e mai repede de ajuns!
Geta- Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 67
Localizare : Timisoara
Re: Ce gatim azi ?
Felicitari pentru bunatatile foastre,Lulu arata super gogosarul aperitiv,bravooooo:!:
iuli- Mesaje : 907
Data de inscriere : 29/08/2011
Varsta : 68
Localizare : Craiova
Re: Ce gatim azi ?
Multumesc pentru aprecieri, Geta. Uite aici linkul catre produsele astea belgiene si catre cei doi draguti master chefi!
http://www.edenia-foods.ro/produse congelate
http://www.edenia-foods.ro/produse congelate
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Esti o draguta Doina,te imbratisez:)
Geta- Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 67
Localizare : Timisoara
Re: Ce gatim azi ?
Pina nu vine LULU cu bunatatile ei , va servesc si eu cu drag cu o ciorba de varza cu afumatura.Lucskos ii zice pe la noi...
Un piept de curcan cu cascaval si ardei copti, gratinat
Maine se va vedea mai bine....cand o scot din cuptor.
O prajitura Brath cu nuca si ness
Si minunata Placinta lipoveneasca pe care a facut-o si LULU....o nebunieeeeeeee
Eu nu am sa pun zahar pudra pe ea ca am facut-o cu cas de oaie.....
Nu va pot spune cat e de buna pina nu o faceti si voi ! !
Un piept de curcan cu cascaval si ardei copti, gratinat
Maine se va vedea mai bine....cand o scot din cuptor.
O prajitura Brath cu nuca si ness
Si minunata Placinta lipoveneasca pe care a facut-o si LULU....o nebunieeeeeeee
Eu nu am sa pun zahar pudra pe ea ca am facut-o cu cas de oaie.....
Nu va pot spune cat e de buna pina nu o faceti si voi ! !
Ce gatim azi
ha,ha eram sigura ca vii:P
Imi place tot ce ai facut,prajitura ai pus-o pe blog:?: ca vreau s-o fac si eu:!:
Placinta intradevar o nebunie:!:
Acum vin eu
Pentru inceput avem cate un aperitiv,mic dejun,sandvis,cum vreti voi:!:
SANDVIS CALD
Asta e sandvisul pe care v-am rugat sa-l votati:shock:
SANDVIS CU BACON SI CASCAVAL
BUDINCA SARATA CU PASTE din care as manca non stop:!:
FURSECURI CU AFINE-numai bune pentru ceai sau cafeaua de dimineata:!:
Gata pentru azi,sa va fie de bine daca serviti:!:
Imi place tot ce ai facut,prajitura ai pus-o pe blog:?: ca vreau s-o fac si eu:!:
Placinta intradevar o nebunie:!:
Acum vin eu
Pentru inceput avem cate un aperitiv,mic dejun,sandvis,cum vreti voi:!:
SANDVIS CALD
Asta e sandvisul pe care v-am rugat sa-l votati:shock:
SANDVIS CU BACON SI CASCAVAL
BUDINCA SARATA CU PASTE din care as manca non stop:!:
FURSECURI CU AFINE-numai bune pentru ceai sau cafeaua de dimineata:!:
Gata pentru azi,sa va fie de bine daca serviti:!:
Lulu- Mesaje : 380
Data de inscriere : 01/09/2011
Varsta : 72
Localizare : Galati
Re: Ce gatim azi ?
Ciao Lulu,eu am votat ,fursecurile arata suuuper,te pup:)
Geta- Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 67
Localizare : Timisoara
Re: Ce gatim azi ?
Delicioase LULU....dar cozonacul cand vi cu el, ca eu pe ala il astept !!!
Inca nu am pus reteta prajiturii pe blog....are multe inainte !
Daca vrei ti-o scriu....
Cum vi-am promis , vin cu pieptul de curcan gata :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/10/piept-de-curcan-cu-cascaval-si-ardei.html
Inca nu am pus reteta prajiturii pe blog....are multe inainte !
Daca vrei ti-o scriu....
Cum vi-am promis , vin cu pieptul de curcan gata :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/10/piept-de-curcan-cu-cascaval-si-ardei.html
Pagina 5 din 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Pagina 5 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Feb 09, 2019 6:12 pm Scris de Geta
» POEZII SI POETI
Sam Feb 03, 2018 8:53 pm Scris de Geta
» Sa ne amuzam
Sam Dec 09, 2017 4:32 pm Scris de Geta
» GLUME, BANCURI
Mier Dec 06, 2017 3:42 pm Scris de Geta
» cutiuta cu pozele mele
Vin Noi 03, 2017 6:51 pm Scris de Geta
» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 03, 2017 3:20 pm Scris de Geta
» CUGETARI......
Vin Oct 06, 2017 10:24 pm Scris de Geta
» La multi ani "Fete si baieti in bucatarie " !
Dum Dec 25, 2016 6:35 pm Scris de Geta
» curiozitati
Joi Sept 29, 2016 6:09 pm Scris de Geta
» Ce muzica ascultam
Mier Iul 13, 2016 8:29 pm Scris de Geta
» Ce citim ...
Mar Iul 12, 2016 9:14 pm Scris de Geta
» Lulu - La multi ani !
Vin Mai 13, 2016 2:40 pm Scris de Geta
» Rugaciune pentru omenire
Dum Apr 24, 2016 5:50 pm Scris de Geta
» La o altfel de cafea 2
Dum Apr 17, 2016 3:51 pm Scris de Geta
» La multi ani Diana!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu
» La multi ani Doina Ghidu!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu
» Paste fericit!
Sam Mar 26, 2016 10:58 pm Scris de Geta
» Gabi -La multi ani !
Vin Mar 18, 2016 10:55 pm Scris de Geta
» ARTA SI ARTISTI
Dum Feb 14, 2016 10:41 pm Scris de Geta
» Colinde, colinde...
Mar Dec 22, 2015 2:01 pm Scris de Geta
» La multi ani Delia
Dum Dec 06, 2015 3:46 pm Scris de martagabriela
» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 20, 2015 8:15 am Scris de iuli
» Donare de sange
Mar Noi 03, 2015 11:04 am Scris de Doina Ghidu
» LA MULTI ANI DOINITA VARGA!
Lun Oct 05, 2015 11:07 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Nico- 15 septembrie
Mier Sept 16, 2015 6:03 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Daniela- 9 sept
Mier Sept 09, 2015 6:13 pm Scris de Daniela
» Noi si nepotii
Dum Sept 06, 2015 7:41 am Scris de Sidy
» CASATORIE aniversari
Mier Sept 02, 2015 11:02 pm Scris de martagabriela
» LA MULTI ANI ,MONE-OOOOOOOOKKKKKKKKKEEEEEEYYYYYYYYYY
Joi Aug 27, 2015 7:15 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Anena !
Vin Aug 14, 2015 10:57 pm Scris de maria mihalache