Ce gatim azi ?
+22
mimidili
Geta
stoi_mimi
Angela-Marinela
maria mihalache
Nicuvar
silvi0ara
naskwik
martagabriela
Daniela
lumi
mari
Mom_of_3
Lulu
Doina Ghidu
maria elena
diana
alina 42
delia
aurora
Sidy
anena
26 participanți
Pagina 8 din 40
Pagina 8 din 40 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Re: Ce gatim azi ?
Meri,Anena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sint la "munca"si imi lasa gura apa
Si mie imi place mult sa gatesc cu leustean ciorbele(aduc cantitati mari .Anul asta am sa cumpar un aparat de uscat zarzav -aici nu este leustean,nu creste,patrunjel radacina,pastirnac si telina radacina +cimbru (doar un soi de cimbrisor )iar noi consumam mult la mici
Si mie imi place mult sa gatesc cu leustean ciorbele(aduc cantitati mari .Anul asta am sa cumpar un aparat de uscat zarzav -aici nu este leustean,nu creste,patrunjel radacina,pastirnac si telina radacina +cimbru (doar un soi de cimbrisor )iar noi consumam mult la mici
Re: Ce gatim azi ?
Nu stiu care din voi a zis candva ,,io p-aci nu mai trec!'' si mare dreptate a avut...Superb, ce mai....Silvioara, de ce nu faci tort ,,Padurea neagra''? E cam tot ca tortul tau, numai ca mai are ceva in plus
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Cristina,o sa incerc sa-l fac,dar necesita mai multa munca.Poate intr-o zi cand am timp mai mult.
Re: Ce gatim azi ?
Dar nu mai ai mult de munca, scumpa mea, pt ca baza o ai deja in poza...Sa caut reteta originala , ca o am pe aici, si ti-o trimit.silvi0ara a scris:Cristina,o sa incerc sa-l fac,dar necesita mai multa munca.Poate intr-o zi cand am timp mai mult.
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Tocana pedelista cu ciolan à la Base
Ingrediente:
Un popor mare, necopt, fara miez;
Mult ciolan;
Trei patru partide mari si cateva mai mici de diverse culori;
O blonda de Plescoi;
Un varf de boc;
O legatura mare de servicii secrete cu urechi fine;
O curte constitutionala moale si bine fragezita;
Cateva cozi de procurori;
Doua trei sindicate stafidite;
Condimente:
Apa de ploaie;
Praf in ochi;
Gargara macinata;
zeama de baliverne;
Tupeu varsat;
Mod de preparare:
Se taie poporul in doua parti, una buna si una rea. Apoi fiecare bucata se taie in doua, una buna, una rea, si tot asa pana se formeaza bucatele mici ce pot fi mancate dintr-o inghititura. Se separa apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienti, profesorii de studenti, copii de parinti,grasii de slabi, si se lasa la decantat pana se ridica la suprafata uscaturile. Acestea se culeg cu atentie si se pun deoparte intr-un recipient caldut. Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi, sa nu se prinda. Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si din cand in cand se stinge cu putine apa de ploaie.
Separat se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe dreapta.
Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din celelalte
partide. Se presara deasupra uscaturi, iar peste se pune varful de boc si blonda de Plescoi cu ciolanul in gura,si se lasa la dospit.
Celelalte partide se toaca marunt impreuna cu sindicatele si se invelesc cu servicii secrete. Apoi se freaca bine cu cozile de procurori, se trag in teapa si se pastreaza la racoare. Din cand in cand se gusta si se reevalueaza.
Se aseaza partidele intr-un parlament din teflon cu manere. Cel portocaliu se pune cu grija in mijloc. Pe langa el se mai presara doua trei partide mici si bine fragezite. Restul de partide se presara dupa gust. Se da totul prin curtea constitutionala si se inveleste cu gargara macinata.
Se aseaza totul peste poporul deja bine dinstuit si se da la copt. Din
cand in cand se strange caimacul de deasupra, cu care se unge bine blonda si uscaturile de deasupra, iar peste restul se toarna zeama de baliverne cu tupeul varsat.
Se serveste rece, pe stomacul gol, in piata. In caz de probleme digestive sunati la 112.
Vivere militare est!
Ingrediente:
Un popor mare, necopt, fara miez;
Mult ciolan;
Trei patru partide mari si cateva mai mici de diverse culori;
O blonda de Plescoi;
Un varf de boc;
O legatura mare de servicii secrete cu urechi fine;
O curte constitutionala moale si bine fragezita;
Cateva cozi de procurori;
Doua trei sindicate stafidite;
Condimente:
Apa de ploaie;
Praf in ochi;
Gargara macinata;
zeama de baliverne;
Tupeu varsat;
Mod de preparare:
Se taie poporul in doua parti, una buna si una rea. Apoi fiecare bucata se taie in doua, una buna, una rea, si tot asa pana se formeaza bucatele mici ce pot fi mancate dintr-o inghititura. Se separa apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienti, profesorii de studenti, copii de parinti,grasii de slabi, si se lasa la decantat pana se ridica la suprafata uscaturile. Acestea se culeg cu atentie si se pun deoparte intr-un recipient caldut. Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi, sa nu se prinda. Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si din cand in cand se stinge cu putine apa de ploaie.
Separat se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe dreapta.
Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din celelalte
partide. Se presara deasupra uscaturi, iar peste se pune varful de boc si blonda de Plescoi cu ciolanul in gura,si se lasa la dospit.
Celelalte partide se toaca marunt impreuna cu sindicatele si se invelesc cu servicii secrete. Apoi se freaca bine cu cozile de procurori, se trag in teapa si se pastreaza la racoare. Din cand in cand se gusta si se reevalueaza.
Se aseaza partidele intr-un parlament din teflon cu manere. Cel portocaliu se pune cu grija in mijloc. Pe langa el se mai presara doua trei partide mici si bine fragezite. Restul de partide se presara dupa gust. Se da totul prin curtea constitutionala si se inveleste cu gargara macinata.
Se aseaza totul peste poporul deja bine dinstuit si se da la copt. Din
cand in cand se strange caimacul de deasupra, cu care se unge bine blonda si uscaturile de deasupra, iar peste restul se toarna zeama de baliverne cu tupeul varsat.
Se serveste rece, pe stomacul gol, in piata. In caz de probleme digestive sunati la 112.
Vivere militare est!
Re: Ce gatim azi ?
Vad ca nu mai face nimenea nimic de mincare.
hai sa va arat ce gatesc eu de post..
Snitele de soia cu mustar...atita sunt de bune, ca nu iti mai trebuie carne.
Musaca de macaroane cu ciuperci
Supa crema de dovleac cu lapte de cocos, sau de soia.
Spaghete cu sos de pate vegetal
hai sa va arat ce gatesc eu de post..
Snitele de soia cu mustar...atita sunt de bune, ca nu iti mai trebuie carne.
Musaca de macaroane cu ciuperci
Supa crema de dovleac cu lapte de cocos, sau de soia.
Spaghete cu sos de pate vegetal
anena- Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia
Re: Ce gatim azi ?
Excelent, Anena! Si mie imi plac snitelele de soia. Si ciupercile cu orice!
Credeam ca nu mai exista topicul asta.
Am primit de ziua mea un aparat foto, asa ca dupa ce ma obisnuiesc cu el, sa vedeti voi ce de poze pun! Daca reuses sa le micsorez!
Credeam ca nu mai exista topicul asta.
Am primit de ziua mea un aparat foto, asa ca dupa ce ma obisnuiesc cu el, sa vedeti voi ce de poze pun! Daca reuses sa le micsorez!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Doina, in 5 minute te invat eu.Doina Ghidu a scris:Excelent, Anena! Si mie imi plac snitelele de soia. Si ciupercile cu orice!
Credeam ca nu mai exista topicul asta.
Am primit de ziua mea un aparat foto, asa ca dupa ce ma obisnuiesc cu el, sa vedeti voi ce de poze pun! Daca reuses sa le micsorez!
anena- Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia
Re: Ce gatim azi ?
Ce bunatati Anena.
Doina, sa te bucuri de aparat mult si bine, sa-l folosesti cu drag.
Doina, sa te bucuri de aparat mult si bine, sa-l folosesti cu drag.
Re: Ce gatim azi ?
Atat ??? Pai nu-s destule soro ???
Felicitari ca tare bine mai arata toate....
De abia astept sa vad ce minunatii veti face de Paste....
Felicitari ca tare bine mai arata toate....
De abia astept sa vad ce minunatii veti face de Paste....
Re: Ce gatim azi ?
Vorba lui Sidy, nu-s destule? Cum "atat"! Arata super si cred ca sunt foarte gustoase.
Maria Elena, multumesc am de gand sa-l folosesc aparatul. Dar deocamdata nici nu am avut timp sa ma uit si eu sa vad ce poate sa faca. E mult mai complicat fata de cel vechi. De Paste sper sa am timp si de el.
Va pup.
Maria Elena, multumesc am de gand sa-l folosesc aparatul. Dar deocamdata nici nu am avut timp sa ma uit si eu sa vad ce poate sa faca. E mult mai complicat fata de cel vechi. De Paste sper sa am timp si de el.
Va pup.
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Fetelor,vorba Sidoniei, haideti sa punem meniurile de Pasti, sa mai animam un pic forumul.
Cu poze, cu tot dichisul.
Cu poze, cu tot dichisul.
anena- Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia
Re: Ce gatim azi ?
Acum, ca am aparat nou, pot sa pun si eu macar o reteta! Am sa pun reteta care face prapad de Paste sau de Craciun, sau de cate ori o fac. Este o rulada din piept de curcan, pe care am vazut-o la tv, cand era pe Acasa Tv emisiunea aceea cu bucatareala! Iata:
Rulada de curcan umplută cu legume
Pentru a prepara această reţetă, aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
400 g piept de curcan
200 g şuncă de curcan
3 ouă fierte tare si taiate in sferturi; 2 oua pt carnea tocata
200 g morcovi
200 g fasole verde
½ kg carne tocata pui
Sare, piper
Mod de preparare:
Se bate carnea şi se condimentează. Peste carnea tocată se pun două ouă şi condimente, iar peste piept se pun ouale fierte si taiate, şi feliile de şuncă. Se adugă fasolea verde şi morcovii, iar la final se adaugă carnea tocată. Se rulează in folie de aluminiu, se leagă, se pune apa pana la jumatatea ruloului şi se pune la cuptor pentru 30 de minute. (la 15 min se intoarce ruloul pe partea cealalta).
Pun si link-ul: La Acasă în bucătărie: Bucătarul Petre a preparat o delicioasă ...
www.acasatv.ro/.../la-acasa-in-bucatarie-bucatarul-petre-a-pr... - În cachePagini similare
16 Mar 2008 – El a pregătit o Ruladă de curcan umplută cu legume, o reţetă deosebită şi delicioasă, potrivită mai ales pentru aperitiv
Si poza:
Bineinteles ca am adaptat-o puti. Faza aia cu ouale pe care o face bucatarul nu mi-a reusit! Eu am fiert ouale, le-am taiat sferturi si asa le-am pus.
Rulada de curcan umplută cu legume
Pentru a prepara această reţetă, aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
400 g piept de curcan
200 g şuncă de curcan
3 ouă fierte tare si taiate in sferturi; 2 oua pt carnea tocata
200 g morcovi
200 g fasole verde
½ kg carne tocata pui
Sare, piper
Mod de preparare:
Se bate carnea şi se condimentează. Peste carnea tocată se pun două ouă şi condimente, iar peste piept se pun ouale fierte si taiate, şi feliile de şuncă. Se adugă fasolea verde şi morcovii, iar la final se adaugă carnea tocată. Se rulează in folie de aluminiu, se leagă, se pune apa pana la jumatatea ruloului şi se pune la cuptor pentru 30 de minute. (la 15 min se intoarce ruloul pe partea cealalta).
Pun si link-ul: La Acasă în bucătărie: Bucătarul Petre a preparat o delicioasă ...
www.acasatv.ro/.../la-acasa-in-bucatarie-bucatarul-petre-a-pr... - În cachePagini similare
16 Mar 2008 – El a pregătit o Ruladă de curcan umplută cu legume, o reţetă deosebită şi delicioasă, potrivită mai ales pentru aperitiv
Si poza:
Bineinteles ca am adaptat-o puti. Faza aia cu ouale pe care o face bucatarul nu mi-a reusit! Eu am fiert ouale, le-am taiat sferturi si asa le-am pus.
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Ce gatim azi
Waw Doina,dar ai un aparat super tare;ti-au iesit niste imagini beton ce fel de aparat este,sa mi-l schimb si eu ca m-am saturat de el,sau de nestiinta mea,nu stiu
sa mai gatesti si sa ne mai pui poze;pup
sa mai gatesti si sa ne mai pui poze;pup
Lulu- Mesaje : 380
Data de inscriere : 01/09/2011
Varsta : 72
Localizare : Galati
Re: Ce gatim azi ?
Doina nu am putut sa vad filmuletul dupa link-ul tau dar trebuie sa fie ceva minunat.
Cu siguranta am sa fac....
Uite aici filmul de pe net :
http://www.acasatv.ro/emisiuni/la-acasa-in-bucatarie-bucatarul-petre-a-preparat-o-delicioasa.html
Cu siguranta am sa fac....
Uite aici filmul de pe net :
http://www.acasatv.ro/emisiuni/la-acasa-in-bucatarie-bucatarul-petre-a-preparat-o-delicioasa.html
alina 42- Mesaje : 420
Data de inscriere : 26/08/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti
alina 42- Mesaje : 420
Data de inscriere : 26/08/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti
Ce gatim azi
Da am vazut emisiunea asta,mi-am scris si eu reteta,am facut si oua la sul dar la fiert mi s-au imprastiat(trebuia punga legata mai in scurt);intradevar,a facut o rulada grozava
DoinaG vezi ca reteta este pe blog
DoinaG vezi ca reteta este pe blog
Lulu- Mesaje : 380
Data de inscriere : 01/09/2011
Varsta : 72
Localizare : Galati
Re: Ce gatim azi ?
Lulu, ieri nu ti-am raspuns la intrebarea cu aparatul foto, pentru ca a trebuit sa ajung acasa sa ma uit pe cutie, ce scrie! Ce sa-i faci, deja uit de nu se poate! Se numeste Samsung ST65. Am inteles ca a fost destul de scump (in jur de 300 ron). Dar e bine ca isi regleaza singur distanta si toate cele. Eu trebuie doar sa apas pe buton!
Ma uit pe blog mai incolo, sa ma desfat cu niste retete de la tine.
Sidy, s-ar putea sa nu mai mearga de pe linkul ala, dar vad ca l-ai gasit totusi. Era bunicica emisiunea aia. Pacat ca au scos-o.
Va pup, pa.
Ma uit pe blog mai incolo, sa ma desfat cu niste retete de la tine.
Sidy, s-ar putea sa nu mai mearga de pe linkul ala, dar vad ca l-ai gasit totusi. Era bunicica emisiunea aia. Pacat ca au scos-o.
Va pup, pa.
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Ce gatim azi
Da DoinaG,multumesc;sa le ia naiba de aparate,al meu e Nikon am dat peste 300roni si e de belea;face niste poze de-mi vine sa-l arunc;asta e,dam bani si nu stim pe ce
pup,o seara linistita
pup,o seara linistita
Lulu- Mesaje : 380
Data de inscriere : 01/09/2011
Varsta : 72
Localizare : Galati
Pagina 8 din 40 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Pagina 8 din 40
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Feb 09, 2019 6:12 pm Scris de Geta
» POEZII SI POETI
Sam Feb 03, 2018 8:53 pm Scris de Geta
» Sa ne amuzam
Sam Dec 09, 2017 4:32 pm Scris de Geta
» GLUME, BANCURI
Mier Dec 06, 2017 3:42 pm Scris de Geta
» cutiuta cu pozele mele
Vin Noi 03, 2017 6:51 pm Scris de Geta
» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 03, 2017 3:20 pm Scris de Geta
» CUGETARI......
Vin Oct 06, 2017 10:24 pm Scris de Geta
» La multi ani "Fete si baieti in bucatarie " !
Dum Dec 25, 2016 6:35 pm Scris de Geta
» curiozitati
Joi Sept 29, 2016 6:09 pm Scris de Geta
» Ce muzica ascultam
Mier Iul 13, 2016 8:29 pm Scris de Geta
» Ce citim ...
Mar Iul 12, 2016 9:14 pm Scris de Geta
» Lulu - La multi ani !
Vin Mai 13, 2016 2:40 pm Scris de Geta
» Rugaciune pentru omenire
Dum Apr 24, 2016 5:50 pm Scris de Geta
» La o altfel de cafea 2
Dum Apr 17, 2016 3:51 pm Scris de Geta
» La multi ani Diana!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu
» La multi ani Doina Ghidu!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu
» Paste fericit!
Sam Mar 26, 2016 10:58 pm Scris de Geta
» Gabi -La multi ani !
Vin Mar 18, 2016 10:55 pm Scris de Geta
» ARTA SI ARTISTI
Dum Feb 14, 2016 10:41 pm Scris de Geta
» Colinde, colinde...
Mar Dec 22, 2015 2:01 pm Scris de Geta
» La multi ani Delia
Dum Dec 06, 2015 3:46 pm Scris de martagabriela
» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 20, 2015 8:15 am Scris de iuli
» Donare de sange
Mar Noi 03, 2015 11:04 am Scris de Doina Ghidu
» LA MULTI ANI DOINITA VARGA!
Lun Oct 05, 2015 11:07 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Nico- 15 septembrie
Mier Sept 16, 2015 6:03 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Daniela- 9 sept
Mier Sept 09, 2015 6:13 pm Scris de Daniela
» Noi si nepotii
Dum Sept 06, 2015 7:41 am Scris de Sidy
» CASATORIE aniversari
Mier Sept 02, 2015 11:02 pm Scris de martagabriela
» LA MULTI ANI ,MONE-OOOOOOOOKKKKKKKKKEEEEEEYYYYYYYYYY
Joi Aug 27, 2015 7:15 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Anena !
Vin Aug 14, 2015 10:57 pm Scris de maria mihalache