Ce gatim azi ?
+22
mimidili
Geta
stoi_mimi
Angela-Marinela
maria mihalache
Nicuvar
silvi0ara
naskwik
martagabriela
Daniela
lumi
mari
Mom_of_3
Lulu
Doina Ghidu
maria elena
diana
alina 42
delia
aurora
Sidy
anena
26 participanți
Pagina 24 din 40
Pagina 24 din 40 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Re: Ce gatim azi ?
Asa e Anena. Acele 3 zile au fost cat un concediu de o luna! Abia astept sa ne intalnim din nou.
Eu aseara am facut un bors de curcan, cu aripi de curcan. Dar erau asa mari ca eram tentata sa le bag la cuptor, sa fac o friptura! Pana la urma au ajuns tot in oala, cu borsulet! Apoi felul doi un ostropel de pui. Nu am mai facut ostropel de ani de zile. Si nu stiu de ce! A iesit bun. Nu foarte, dar bun. Cred ca nu am pus usturoi destul. Poze nu am facut, iertare!
Eu aseara am facut un bors de curcan, cu aripi de curcan. Dar erau asa mari ca eram tentata sa le bag la cuptor, sa fac o friptura! Pana la urma au ajuns tot in oala, cu borsulet! Apoi felul doi un ostropel de pui. Nu am mai facut ostropel de ani de zile. Si nu stiu de ce! A iesit bun. Nu foarte, dar bun. Cred ca nu am pus usturoi destul. Poze nu am facut, iertare!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Doamne, Doina, nu am mai mancat ostropel de....chiar nu mai stiu de cand, sincer Dar nici nu am facut vreodata...binevoiesti cu o reteta, ceva? Poze? Si de are careva si reteta de mancarica de castraveti acri...mama facea si acum m-a apucat pofta Uffff, era o vreme cand mama gatea fantastic, era cunoscuta in tot cartierul pt retetele ei...Deci, o reteta, ceva? Va roooogggggg!!!!!Raman datoare! A, Nicule, am facut si eu trigoanele cu branza, in aluat foietaj.....e , la mine fuse cascaval si am mai pus si ierburi aromate si praf de ardei iute asa tzopaiam dupa de la boiaua aia iute incinsa
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Cristina,mai incet cu iutelile, ca nu e bune prea multe, stii si tu...
astazi , desi e post,pt ca am fiert-o inainte de a se prinde postul si nu am apucat sa o prepar, am facut pt mine si pt Andreea si pentru cine s-a mai nimeri,o tarta cu conopida si cu telemea.
iar duminica, a trebuit sa fac ceva la repezeala,pt ca , simbata s-a mincat tot ce am gatit pentru ziua Andreei, inclusiv doua tiramisu. Si am facut o friptura de piept de pui , marinata.
eu am niste arome arabesti ,din care una se numeste 7 Arome, pe care le folosesc mereu la pui. Nu stiu ce contin, dar o sa o intreb pe sora mea , pt ca sunt din Iraq aduse, si dau o savoare minunata carnii de pui. secretul la marinada de pui este partea acra , adica, fie lamiie, fie otet, sau vin sec, acru.asta fragezeste carnea foarte bine. S-a mincat toata si asta la prinz , duminica. Luni a trebuit sa fac iarasi de mincare, dar cum Adrian nu a mai vrut sa mainice carne, am facut o budinca de macaroane si ciorba de legume cu bors si leustean.
astazi , desi e post,pt ca am fiert-o inainte de a se prinde postul si nu am apucat sa o prepar, am facut pt mine si pt Andreea si pentru cine s-a mai nimeri,o tarta cu conopida si cu telemea.
iar duminica, a trebuit sa fac ceva la repezeala,pt ca , simbata s-a mincat tot ce am gatit pentru ziua Andreei, inclusiv doua tiramisu. Si am facut o friptura de piept de pui , marinata.
eu am niste arome arabesti ,din care una se numeste 7 Arome, pe care le folosesc mereu la pui. Nu stiu ce contin, dar o sa o intreb pe sora mea , pt ca sunt din Iraq aduse, si dau o savoare minunata carnii de pui. secretul la marinada de pui este partea acra , adica, fie lamiie, fie otet, sau vin sec, acru.asta fragezeste carnea foarte bine. S-a mincat toata si asta la prinz , duminica. Luni a trebuit sa fac iarasi de mincare, dar cum Adrian nu a mai vrut sa mainice carne, am facut o budinca de macaroane si ciorba de legume cu bors si leustean.
anena- Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia
Re: Ce gatim azi ?
Anena leusteanul e prietenul meu in ciorbe ca si tarhonul
Geta- Mesaje : 2400
Data de inscriere : 06/08/2012
Varsta : 67
Localizare : Timisoara
Re: Ce gatim azi ?
Anena, ingerul meu pazitor Stiu ca nu sunt bune atatea iuteli, mai ales la gastrita mea...promit sa am grija!Puiul arata fantasric! Te rog sa o intrebi pe sora ta de condimente. Stiu ca asa se gaseste ceva de la chinezi, 5 condimente, dar sigur este vorba de alta combinatie...Am luat o portie de pui...Multumesc!
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Cristina, iata cum fac eu ostropelul si mancarica de castraveti (tot de la mama le-am invatat!):
Ostropel de pui
Ingrediente
1 pui (eu pun numai pulpe, fara os) 1 capatana usturoi (7-8 catei usturoi), 1 lingura faina, 1 ceapa tocata marunt, 2 linguri zdravene de unt (margarina), 1 lingurita boia dulce, 150 ml vin alb, o lingura pasta tomate, sare, piper, 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare
Puiul se taie bucati potrivite, se condimenteaza si se inabuse in grasime. Se adauga ceapa si se lasa la inabusit 10 minute, se adauga zeama de lamaie, dupa care se adauga faina desfacuta cu vin si putina apa + bulionul. Se toarna vinul si restul materiilor prime (boia, usturoi, sare, piper) se completeaza cu putina apa si se fierbe 15 minute, amestecand din cand in cand.
Mancarica de castraveti murati
Ingrediente
- ½ kg castraveciori murati in saramura (NU in otet!)
- circa 1 kg pulpa de porc
- o lingura bulion, o lingura faina
- o ceapa galbena
- 6 catei de usturoi
- o ceapa rosie
- 1 ardei gras rosu
- o legatura marar
- 2 linguri cu ulei
- circa 200 ml apa
- cimbru
- 1 lingurita cu zahar
- sare si piper
Carnea de porc se spala bine si se taie cuburi.
Intr-o cratita se pune la incins uleiul, apoi se caleste carnea de porc.
Cepele se taie julien si se pun peste carne la calit.
Usturoiul se taie rondele si ardeiul se taie cubulete iar apoi se pun peste carne.
La calit se lasa circa 10 min adaugand o lingura cu apa.
Dupa ce am calit legumele cu carnea adaugam apa si lasam la inabusit circa o ora, se pune un capac peste cratita.
Intre timp taiem rondele catraveciorii si-i punem la scurs, daca sunt prea sarati sau prea acri, se tin in apa rece mai intai.
Dupa ce a trecut ora in care s-a inabusit carnea adaugam castraveciorii, storsi bine de saramura, si lasam la inabusit inca 15 min.
Apoi, se adauga bulionul amestecat cu zahar si cu faina si se lasa la foc mic pana este gata carnita.
La sfarsit pui sare (daca mai e cazul) si piper dupa gust, cimbru si marar tocat.
Cristina, vezi sa nu faci ca mine cu vinul. Sa pui putin. Ca mie cred ca de asta nu mi-a placut ostropelul, am scapat cam mult vin in el si se cunoaste!
Ostropel de pui
Ingrediente
1 pui (eu pun numai pulpe, fara os) 1 capatana usturoi (7-8 catei usturoi), 1 lingura faina, 1 ceapa tocata marunt, 2 linguri zdravene de unt (margarina), 1 lingurita boia dulce, 150 ml vin alb, o lingura pasta tomate, sare, piper, 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare
Puiul se taie bucati potrivite, se condimenteaza si se inabuse in grasime. Se adauga ceapa si se lasa la inabusit 10 minute, se adauga zeama de lamaie, dupa care se adauga faina desfacuta cu vin si putina apa + bulionul. Se toarna vinul si restul materiilor prime (boia, usturoi, sare, piper) se completeaza cu putina apa si se fierbe 15 minute, amestecand din cand in cand.
Mancarica de castraveti murati
Ingrediente
- ½ kg castraveciori murati in saramura (NU in otet!)
- circa 1 kg pulpa de porc
- o lingura bulion, o lingura faina
- o ceapa galbena
- 6 catei de usturoi
- o ceapa rosie
- 1 ardei gras rosu
- o legatura marar
- 2 linguri cu ulei
- circa 200 ml apa
- cimbru
- 1 lingurita cu zahar
- sare si piper
Carnea de porc se spala bine si se taie cuburi.
Intr-o cratita se pune la incins uleiul, apoi se caleste carnea de porc.
Cepele se taie julien si se pun peste carne la calit.
Usturoiul se taie rondele si ardeiul se taie cubulete iar apoi se pun peste carne.
La calit se lasa circa 10 min adaugand o lingura cu apa.
Dupa ce am calit legumele cu carnea adaugam apa si lasam la inabusit circa o ora, se pune un capac peste cratita.
Intre timp taiem rondele catraveciorii si-i punem la scurs, daca sunt prea sarati sau prea acri, se tin in apa rece mai intai.
Dupa ce a trecut ora in care s-a inabusit carnea adaugam castraveciorii, storsi bine de saramura, si lasam la inabusit inca 15 min.
Apoi, se adauga bulionul amestecat cu zahar si cu faina si se lasa la foc mic pana este gata carnita.
La sfarsit pui sare (daca mai e cazul) si piper dupa gust, cimbru si marar tocat.
Cristina, vezi sa nu faci ca mine cu vinul. Sa pui putin. Ca mie cred ca de asta nu mi-a placut ostropelul, am scapat cam mult vin in el si se cunoaste!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Doina, esti o scumpa, multumesc frumos! Mancarica de castraveti o voi face saptamana viitoare(daca musiu al meu nu mananca aproape nimic romanesc) dar ostropelul in fac cand vin acasa, din cauza usturoului la care este acelasi musiu alergic, datorita astmului nu suporta nici macar mirosul....Inca o data, multumesc de retete!
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Hai ca eu am ramas conectata, am de lucru mult si am uitat sa ma deconectez!
Cu mare drag, Cristina. Bine ca am si eu retete. Acum un an, cand am intrat pe forum, ma plangeam ca eu nu am retete originale, personale. Si nu am, toate sunt invatate de la mama, colegi, prieteni, etc. Cred ca la un moment dat, se pierde "originea" unor retete. Plus ca aproape toata lumea gateste un anume fel cam ca si ceilalti, cu mici diferente, pe ici, pe colo!
Anena, pieptul ala de pui arata intr-un mare fel! Cat nu imi place mie puiul, dar mi-ai facut o pofta...numai cand il vad cum arata!
Cu mare drag, Cristina. Bine ca am si eu retete. Acum un an, cand am intrat pe forum, ma plangeam ca eu nu am retete originale, personale. Si nu am, toate sunt invatate de la mama, colegi, prieteni, etc. Cred ca la un moment dat, se pierde "originea" unor retete. Plus ca aproape toata lumea gateste un anume fel cam ca si ceilalti, cu mici diferente, pe ici, pe colo!
Anena, pieptul ala de pui arata intr-un mare fel! Cat nu imi place mie puiul, dar mi-ai facut o pofta...numai cand il vad cum arata!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ce de bunatati pe aici......
Vreau si eu o feliuta de tarta cu conopida si telemea !
Mancarica de castraveti in saramura am mai auzit eu dar....n-am gustat niciodata....si zau ca nu stiu cam cum e.....Nu e prea acra ???
Azi sa aveti spor la gatit !!!
Cristina uite ce am gasit:
http://retetelemarianei.wordpress.com/2012/11/15/tocanita-de-castraveti-acri/
Vreau si eu o feliuta de tarta cu conopida si telemea !
Mancarica de castraveti in saramura am mai auzit eu dar....n-am gustat niciodata....si zau ca nu stiu cam cum e.....Nu e prea acra ???
Azi sa aveti spor la gatit !!!
Cristina uite ce am gasit:
http://retetelemarianei.wordpress.com/2012/11/15/tocanita-de-castraveti-acri/
Re: Ce gatim azi ?
Multumesc, Sidy! Mama facea mancarica de castraveti acri dar cu carne de porc si papricas cu galuste de faina (e, reteta asta cine mi-o da?) Aceste doua feluri de mancare nu m-am saturat niciodata mancandu-le...Offff,ce bune erau, parca si acum simt mirosul din bucataria mamei...Gata , ca incep sa bocesc iara...Deci, cine ma ajuta cu reteta de papricas, va rog? Stiu ca nu e grea, dar mai bine sa merg la sigur decat sa experimentez, cine stie ce mai iese Multumiri anticipate!
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Poftiti doamna scumpa:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2010/08/papricas-de-pui-cu-galuste.html
Si noua ne place la nebunie, mai ales daca e si pui de casa.... !!!!
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/07/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste.html
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2010/08/papricas-de-pui-cu-galuste.html
Si noua ne place la nebunie, mai ales daca e si pui de casa.... !!!!
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/07/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste.html
Re: Ce gatim azi ?
Hai ca acum m-ai pocnit Mama facea cu galustele in sos si cu carne de porc, dar incerc intai varianta ta, care daca are gustul precum arata....uiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!! Multzam fain, doamna! P.S...Mai, eu inca astept emoticoanele alea cu pupici....Adi, se poate? Chiar sunt de trebuinta
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Am gasit ieri in piata Moghioros spanac proaspat, o nebunie. Si daca va zic si pretul!...
1,5 lei/kg!!!
Bine, era si mai scump. Acolo sunt deja doua piete: cea mare, veche, prima, care se vede si din strada. Si alta mai mica, amenajata mai de curand, in spatele blocurilor. Ei bine, acolo sunt cele mai mici preturi. In fata, in cea mare, sunt numai bisnitarii aia care iau marfa de la tarani la intrarea in Bucuresti si o vand ei cu adaosuri astronomice. In spate, sunt taranii adevarati cu preturi normale. Am facut cu carnita de vitel. Si o supa de pui cu galusti plus o salata boeuf. "Boeuf" cu piept de pui! A vrut fii-meu si m-am executat! Adevarul e ca nici nu aveam nimic, nici o idee si el mi-a dat ideea cu salata. De aceea am facut si supa. Eu cand fac salata boeuf, musai iese si supa. Ca asa buna e zeama in care fierbe atat de mult zarzavat, ca ar fi si pacat s-o arunc. Iar sambata am facut trigoanele de la Sidy, cu mere si gutui. Aveam in balcon aduse acum o luna de la Valeni si mi-era ca se strica. Asa ca am mai consumat din ele. Poze, iar nu am. Sotul a fost de joi pana aseara la Valeni si a luat el aparatul foto. Ce poze o fi facut, nu stiu, ca nu am avut timp sa ma uit. Poate fac azi, la masa (diseara) si pun maine aici, cu papica buna (daca mai gasesc ceva cand ajung!) 1,5 lei/kg!!!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
supa de linte si Kale
Mom_of_3- Mesaje : 116
Data de inscriere : 24/10/2011
Localizare : USA
Re: Ce gatim azi ?
Anca, ce e Kale?
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
depinde pe cine intrebi, unii zic varza furajera ( cu care io nu-s deacord) iar altii zic ca e nap.
arata asa:
arata asa:
Mom_of_3- Mesaje : 116
Data de inscriere : 24/10/2011
Localizare : USA
Re: Ce gatim azi ?
Multumesc, Anca, pentru raspuns. Acum, m-am uitat si eu pe net sa vad. Nu stiam de aceasta planta. Am vazut ca se face salata din ea. Mai ales de cei care mananca raw vegan. Aici, in Romania, nu am vazut.
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Culmea e ca azi am vazut si eu prima data chestia aia creatza...mroase a varza, de gustat n-am apucat dar pare...varzoasa la gust Ei, dar linte nu am incercat pana acum...banuiesc ca se face ca fasolea, nu?
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Ducess a scris:Culmea e ca azi am vazut si eu prima data chestia aia creatza...mroase a varza, de gustat n-am apucat dar pare...varzoasa la gust Ei, dar linte nu am incercat pana acum...banuiesc ca se face ca fasolea, nu?
Lintea e mai mult o fasole uscata cu gust de mazare. Sau invers.
Vom pune reteta pe blog, curand.
Re: Ce gatim azi ?
si io fac linte , miine, ca trebuie tinuta in apa de pe o zi pe alta...pentru astazi am supa de sfecla rosie cu bors, felul doi, am taietei cu varza si desert, am facaut o spuma de mere cu crutoane de corn prajit in toaster. Nu am poze, ca nu am avut chef astazi de poze
Zilele trecute am facut ciorba de cartofi cu bors
Spaghetti cu sos de ciuperci si pate vegetal
si desert, am avut placinta cu mere, de post... o p[lacinta mai ciudata, dar buna.
Zilele trecute am facut ciorba de cartofi cu bors
Spaghetti cu sos de ciuperci si pate vegetal
si desert, am avut placinta cu mere, de post... o p[lacinta mai ciudata, dar buna.
anena- Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Esti culmea!!!!!Si cosmarul oricarui om incearca sa tina post Ador langosile cu branza, acasa imi iau de la fiecare simigerie Felix a zis ca nu mai merge cu mine pe strada, mereu molfai cate o ,,chestie cu branza''.Azi fac o ciorbita de cartofi, imi era pofta de multa vreme, iar pt domnul casei fac diseara file de porc in sos alb si gratinat cu cascaval afumat, langa o garnitura de paste late. Cine mai vine?
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Daca vrei sa iti faci placinte, ia o reteta de-a noastra de pe forum. ASi eu am apus una , asa cum facea bunica, pe vremuri.E foarte simplu de facut.Tot secretul este sa le faci cit mai subtiri.
anena- Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia
Pagina 24 din 40 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Pagina 24 din 40
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Feb 09, 2019 6:12 pm Scris de Geta
» POEZII SI POETI
Sam Feb 03, 2018 8:53 pm Scris de Geta
» Sa ne amuzam
Sam Dec 09, 2017 4:32 pm Scris de Geta
» GLUME, BANCURI
Mier Dec 06, 2017 3:42 pm Scris de Geta
» cutiuta cu pozele mele
Vin Noi 03, 2017 6:51 pm Scris de Geta
» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 03, 2017 3:20 pm Scris de Geta
» CUGETARI......
Vin Oct 06, 2017 10:24 pm Scris de Geta
» La multi ani "Fete si baieti in bucatarie " !
Dum Dec 25, 2016 6:35 pm Scris de Geta
» curiozitati
Joi Sept 29, 2016 6:09 pm Scris de Geta
» Ce muzica ascultam
Mier Iul 13, 2016 8:29 pm Scris de Geta
» Ce citim ...
Mar Iul 12, 2016 9:14 pm Scris de Geta
» Lulu - La multi ani !
Vin Mai 13, 2016 2:40 pm Scris de Geta
» Rugaciune pentru omenire
Dum Apr 24, 2016 5:50 pm Scris de Geta
» La o altfel de cafea 2
Dum Apr 17, 2016 3:51 pm Scris de Geta
» La multi ani Diana!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu
» La multi ani Doina Ghidu!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu
» Paste fericit!
Sam Mar 26, 2016 10:58 pm Scris de Geta
» Gabi -La multi ani !
Vin Mar 18, 2016 10:55 pm Scris de Geta
» ARTA SI ARTISTI
Dum Feb 14, 2016 10:41 pm Scris de Geta
» Colinde, colinde...
Mar Dec 22, 2015 2:01 pm Scris de Geta
» La multi ani Delia
Dum Dec 06, 2015 3:46 pm Scris de martagabriela
» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 20, 2015 8:15 am Scris de iuli
» Donare de sange
Mar Noi 03, 2015 11:04 am Scris de Doina Ghidu
» LA MULTI ANI DOINITA VARGA!
Lun Oct 05, 2015 11:07 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Nico- 15 septembrie
Mier Sept 16, 2015 6:03 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Daniela- 9 sept
Mier Sept 09, 2015 6:13 pm Scris de Daniela
» Noi si nepotii
Dum Sept 06, 2015 7:41 am Scris de Sidy
» CASATORIE aniversari
Mier Sept 02, 2015 11:02 pm Scris de martagabriela
» LA MULTI ANI ,MONE-OOOOOOOOKKKKKKKKKEEEEEEYYYYYYYYYY
Joi Aug 27, 2015 7:15 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Anena !
Vin Aug 14, 2015 10:57 pm Scris de maria mihalache