Ce gatim azi ?
+22
mimidili
Geta
stoi_mimi
Angela-Marinela
maria mihalache
Nicuvar
silvi0ara
naskwik
martagabriela
Daniela
lumi
mari
Mom_of_3
Lulu
Doina Ghidu
maria elena
diana
alina 42
delia
aurora
Sidy
anena
26 participanți
Pagina 19 din 40
Pagina 19 din 40 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Re: Ce gatim azi ?
Alina, toata noaptea m-am gandit la ce ai postat tu acolo.....si azi le execut pe amandoua! Multzam de idee!
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Fetelor, se vede treaba ca gatitul asta e boala grea! Am zis ca nu mai fac nimic dar atunci cand stau prea mult timp departe de "aparate", parca nu-mi gasesc locul! Ieri cand am plecat de la serviciu, m-am oprit direct in Carrefour (ca e aici, aproape de gara, unde lucrez eu) si am luat un ciolan. Cristina, ce credeai ca nu m-ai molipsit si pe mine, cand am citit ce ai de gand? Ei bine, si am "prestat" aseara un cilan bavarez cu sos de bere. Cristina, ieri nu pusesesi reteta asa ca aseara am cautat pe net si cea mai convenabila era asta: ciolan bavarez. Nu am mancat inca din el, asa ca azi fac si garnitura de care ai spus tu acum. Si am mai preparat cordon bleu din piept de pui si, alaturi, mazare cu morcov. Foarte bun. Aseara era tarziu, nu am mai facut poze, dar nici nu am mai mancat. Eu asa patesc, chiar daca mi-e foame, daca stau prea mult in bucatarie, nu mai pot sa mananc. Promit sa fac azi poze si sa le pun maine! Promit!
Gabi si Mone, va astept cu bratele deschis la masa! Haideti, abia astept!
Gabi si Mone, va astept cu bratele deschis la masa! Haideti, abia astept!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Cristina si Alina ,normal ca nu te poti abtine sa nu gusti din asa bunatati.......eu ii invit pe Gabita si Mone la preparatele mele.....deoarece e Sarbatoarea dovleacului(e foarte sanatos...are o gramada de intrebuintari ptr. sanatate-se folosesc :flori,pulpa,seminte,frunze -am studiat cite ceva special si mi-am si notat- daca am timp....... o
sa si postez dragii mei ).
Eu sunt amatoare in ale gatitutului...nu specialist-profesionist cum e Alina ,asa ca invat tot timpul,si arta de a gati e un talent nu-i asa
Astept PROVINCIA si celelate puncte CARDINALE sa-si dea cu parerea...hi.hi,hi
frunza DOVLEACULUI e ''CORDIFORMA"-exceptional-habar nu aveam si am trecut pe linga el toata vara si toamna la mama in gradina cu legume
sa si postez dragii mei ).
Eu sunt amatoare in ale gatitutului...nu specialist-profesionist cum e Alina ,asa ca invat tot timpul,si arta de a gati e un talent nu-i asa
Astept PROVINCIA si celelate puncte CARDINALE sa-si dea cu parerea...hi.hi,hi
frunza DOVLEACULUI e ''CORDIFORMA"-exceptional-habar nu aveam si am trecut pe linga el toata vara si toamna la mama in gradina cu legume
iuli- Mesaje : 907
Data de inscriere : 29/08/2011
Varsta : 68
Localizare : Craiova
Re: Ce gatim azi ?
Doinita ma ciocnii si cu tine...... ,e clar ,Bucurestencele aveti ceva cu mine....hi,hi,hi......sa postez si tu ciolanul ca vad ca v-ati molipsit,,,,boala prin contagiune........hi,hi,hi...de vina e ELVETIA ...Cristinaaaaaaaaaaa sa vazi ce o sa-ti fac la o a 2-a Intilneala ...SURPRIZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
iuli- Mesaje : 907
Data de inscriere : 29/08/2011
Varsta : 68
Localizare : Craiova
Re: Ce gatim azi ?
Ma bucur ca ciolanul meu avu asa rezonanta Iuli, cu ce ti-am gresit, scumpo? Pup si pofta mare! Doina, poate nu mai gasesti nimic din ciolan
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Doina venim cu drag
Iulica mie imi place dovleacul mult. pe Mone il insel cu supa-crema si culmea.....maninca
Iulica mie imi place dovleacul mult. pe Mone il insel cu supa-crema si culmea.....maninca
Re: Ce gatim azi ?
Pe mine nu ar reusi nimeni sa ma faca sa mananc dovleac !!!!!!! Numai cand aud de el sau ii simt mirosul mi se intorce !!!
Cristina, astept sa-mi spui cum a iesit !
Cristina, astept sa-mi spui cum a iesit !
alina 42- Mesaje : 420
Data de inscriere : 26/08/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Alinut, salata cu bulete am comis-o la micul dejun porcul il omor maine seara in Germania. Mii de multumiri pt idee, suna fantastic! Pup!
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Daca tot vorbiti despre dovleac, mie imi place foarte mult placinta cu dovleac si supa crema de dovleac.
Cam asa arat placinta mea cu dovleac pe care o fac toamna de toamna.
Cristina , nu am mincat niciodata ciolan cu bere...sigur este foarte bun.
Alina , mooor dupa bulete de cascaval. Yameeee...mai ai? Vin si eu la o portie.
Cam asa arat placinta mea cu dovleac pe care o fac toamna de toamna.
Cristina , nu am mincat niciodata ciolan cu bere...sigur este foarte bun.
Alina , mooor dupa bulete de cascaval. Yameeee...mai ai? Vin si eu la o portie.
anena- Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia
Re: Ce gatim azi ?
Anena, scumpo, incearca reteta de mai sus si mai modifici dupa chef...Sa ai pofta! Placinta arata fenomenal!
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Numai tentatii pe aici.Cristina,ciolanul tau vad ca face furori,o sa incerc si eu reteta.
Anena,minunata placinta cu dovleac,si eu am facut una sambata.
Anena,minunata placinta cu dovleac,si eu am facut una sambata.
Re: Ce gatim azi ?
Fetelor, ca tot vorbirati de dovleac, am primit azi o reteta de tarta suuuuuper!!!!
In ceva unt se calesc felii subtiri de dovleac impreuna cu ceva ardei iute rosu proaspat , se sareaza, se pipereaza, se mai adauga si ceva patrunjel proaspat tocat si ceva ierburi dupa chef(rosmarin, oregano, etc.) si apoi....surpriza: se pune deasupre tigaii o foaie de coca foietaj, se inteapa pe alocuri cu furculita, se unge cu ou si se da la cuptor. Cand considerati ca e gata se scoate si se rastoarna invers pe o farfurie. Eu am incercat-o, este foaaaaaaaaarte buna si de efect. Stiu, e combinatia ceva altfel decat poate multe dintre noi sunt obisnuite, dar merita incercat! Pofta mare!
In ceva unt se calesc felii subtiri de dovleac impreuna cu ceva ardei iute rosu proaspat , se sareaza, se pipereaza, se mai adauga si ceva patrunjel proaspat tocat si ceva ierburi dupa chef(rosmarin, oregano, etc.) si apoi....surpriza: se pune deasupre tigaii o foaie de coca foietaj, se inteapa pe alocuri cu furculita, se unge cu ou si se da la cuptor. Cand considerati ca e gata se scoate si se rastoarna invers pe o farfurie. Eu am incercat-o, este foaaaaaaaaarte buna si de efect. Stiu, e combinatia ceva altfel decat poate multe dintre noi sunt obisnuite, dar merita incercat! Pofta mare!
Vizitato- Vizitator
Re: Ce gatim azi ?
Am pus acum pozele, micsorate, si cand am dat "previzualizare" erau cat China de mari! A trebuit sa sterg tot ce am postat. Mai incerc acum inca o data:
Aici, cordon bleu cu mazare si morcov.
Si aici ciolanul, care cum spuneam, nu era afumat. Am sa repet aceasta reteta si cu ciolan afumat. Cred ca e si mai bun.
Anena, ce buna e placunta cu dovleac. Silvioara, tu ai facut sambata, iar eu am sa fac sambata asta care vine. Ca prea mi-a facut Anena pofta. Si nici nu am facut in toamna asta.
Aici, cordon bleu cu mazare si morcov.
Si aici ciolanul, care cum spuneam, nu era afumat. Am sa repet aceasta reteta si cu ciolan afumat. Cred ca e si mai bun.
Anena, ce buna e placunta cu dovleac. Silvioara, tu ai facut sambata, iar eu am sa fac sambata asta care vine. Ca prea mi-a facut Anena pofta. Si nici nu am facut in toamna asta.
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Cristina, scuze! Te-am ciocnit! Tot sunt mari pozele, nu stiu ce se intampla. Stiti ce mici le-am facut, in photoshop. In fine.
Foarte interesanta reteta de la tine, Cristina, cu tarta. Azi trebuie sa cobor in piata Moghioros sa cumpar de la un magazin special niste boabe (un fel de medicament) pentru Tara. Si promit sa cumpar si un dovleac sa fac si eu si placinta de la Anena si Silvioara dar si tarat de la tine.
Va pup mult. Aveti grija de voi.
Foarte interesanta reteta de la tine, Cristina, cu tarta. Azi trebuie sa cobor in piata Moghioros sa cumpar de la un magazin special niste boabe (un fel de medicament) pentru Tara. Si promit sa cumpar si un dovleac sa fac si eu si placinta de la Anena si Silvioara dar si tarat de la tine.
Va pup mult. Aveti grija de voi.
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Doina, scumpa mea, tu macar poti pune poze.....eu nu pot de ceva timp, sa tot fie vreo doua luni.....Incearca si tarta, pe cat e de simpla, pe atat e de gustoasa...bun, mie imi place ardeiul iute foarte mult...Pofta mare! Azi iar am comanda de sos bolognese, nu stiu ce are Felix de la o vreme...vrea sossssssss Bun, asa era si socrul meu Domnul sa-i ierte pacatele...
Vizitato- Vizitator
alina 42- Mesaje : 420
Data de inscriere : 26/08/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Alina, ca de obicei, o adevarata opera de arta tortul tau. Ca de altfel tot ce am vazut ca faci tu, cu manutele alea doua! Pasiune si dragoste spun toate preparatele tale!
Cristina, iata dovleacul! Uite ce culoare superba are si e dulceee...Te pup si petrecere frumoasa in continuare.
Si aseara, repede repede pentru fii-meu, ca lui ii place mai mult fasolea, o fasole batuta rau cu carnaciori de bere.
Cristina, iata dovleacul! Uite ce culoare superba are si e dulceee...Te pup si petrecere frumoasa in continuare.
Si aseara, repede repede pentru fii-meu, ca lui ii place mai mult fasolea, o fasole batuta rau cu carnaciori de bere.
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Doinita,vreau si eu o portie de fasole batuta,ce bun.
Alina,frumos tortul tau si sigur si tare bun.
Alina,frumos tortul tau si sigur si tare bun.
Re: Ce gatim azi ?
Doina draga, pozele sunt foarte portivite pentru postat pe forum, nu iti mai face probleme.Doina Ghidu a scris: Tot sunt mari pozele, nu stiu ce se intampla. Stiti ce mici le-am facut, in photoshop. In fine.
Ce bunatati ai facut tu acolo...super.
Alina, yameee, bun rau.Si eu prestez un tiramisoi mare , de ziua Andreei. La toata familia mea place acest dulce,mai ales lui Victor, pt care fac intotdeauna o portie separat, doar pentru el, mai betivana asa, cu mult amaretto.
anena- Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia
Re: Ce gatim azi ?
Hai tu Cristina ca te ajut sa pui cu photobucket...e atit de usor.Si e privat, nu trebuie decit sa nu dai nici un nume pozei tale si niciodata nimeni nu le va vedea.Daca alegi optiunea privat, e ok.Ducess a scris:Doina, scumpa mea, tu macar poti pune poze.....eu nu pot de ceva timp, sa tot fie vreo doua luni.....
anena- Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia
Re: Ce gatim azi ?
Multumesc fetelor pentru aprecieri. Hai la masa Silvioara! Am si salata de varza alba!
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Eu prestez o supa de chimen cu oua
orez cu legume si ciuperci
iar ca desert fac niste paste cu brinza dulce si stafide.
orez cu legume si ciuperci
iar ca desert fac niste paste cu brinza dulce si stafide.
anena- Mesaje : 564
Data de inscriere : 14/09/2010
Varsta : 65
Localizare : Alba Iulia
Re: Ce gatim azi ?
Bun, bun de tot, Anena, tot ce ai facut tu ieri. Supa de chimen imi mai fac si eu cateodata. Zic ca eu, penrtu ca numai eu o mananc. Lui fii-meu nu-i place.
Aseara ce credeti ca am gacut? Reteta de la tine, Cristina, cu tarta de dovleac si ardei iute. Eram foarte curioasa ce gust are si am "prestat-o" urgent!
Iat-o, mai intai abia scoasa din cuptor, cu fundul in sus:
Si aici, rasturnata, cum a zis Cristina:
Fetelor, s-o incercati cu toata increderea. Multumesc, Cristina! Nu pot sa descriu ce gust fin poate sa aiba.
Uite, Anena, o reteta de chec, foarte rapid si foarte bun. Daca crezi ca te aranjeaza pentru ce vrei tu, incearc-o. Dar trebuie lucrat foarte repede. Si urmati pasii strict, in ordine.
CHEC
Ingrediente pentru 2 bucăţi
• 8 oua întregi
• 16 – 17 linguri (de supă) cu zahăr tos
• 12 – 14 linguri ulei
• 4 plicuri zahăr vanilat
• 16 – 17 linguri făină
1. Mai întâi se aprinde cuptorul să fie încins. Se pregătesc formele: se ung şi se tapetează sau se aranjează hârtie de copt.
2. Într-un vas mai înalt se pune tot zahărul, zahărul vanilat şi ouăle întregi. Totul se bate cu mixerul cam 10 – 12 min. Compoziţia trebuie să fie groasă ca smântâna.
3. Se adaugă treptat ½ din făină, apoi ½ din ulei, apoi iar restul de făină şi restul de ulei. Acestea NU SE BAT CU MIXERUL ci cu o furculiţă. Repede şi continuu.
4. Se toarnă repede în forme şi se dă la cuptor pentru 45 min. În acest timp NU SE DESCHIDE UŞA CUPTORULUI.
DACĂ VREI CU CACAO:
- Înainte de a turna compoziţia în forme, se opreşte puţin din cantitate şi se amestecă, bătând repede, 2 linguri de cacao. Se toarnă peste compoziţia din forme, de-a lungul ei.
DACĂ VREI CU NUCĂ:
- se presară deasupra compoziţiei, în formă. NU SE PUNE ÎN COMPOZIŢIE
La fel cu: rahat, stafide, fructe confiate etc.
E adevarat ca e cam scumput, avand in vedere pretul oulelor la ora actuala, dar merita. E foarte bun.
Pupici.
Aseara ce credeti ca am gacut? Reteta de la tine, Cristina, cu tarta de dovleac si ardei iute. Eram foarte curioasa ce gust are si am "prestat-o" urgent!
Iat-o, mai intai abia scoasa din cuptor, cu fundul in sus:
Si aici, rasturnata, cum a zis Cristina:
Fetelor, s-o incercati cu toata increderea. Multumesc, Cristina! Nu pot sa descriu ce gust fin poate sa aiba.
Uite, Anena, o reteta de chec, foarte rapid si foarte bun. Daca crezi ca te aranjeaza pentru ce vrei tu, incearc-o. Dar trebuie lucrat foarte repede. Si urmati pasii strict, in ordine.
CHEC
Ingrediente pentru 2 bucăţi
• 8 oua întregi
• 16 – 17 linguri (de supă) cu zahăr tos
• 12 – 14 linguri ulei
• 4 plicuri zahăr vanilat
• 16 – 17 linguri făină
1. Mai întâi se aprinde cuptorul să fie încins. Se pregătesc formele: se ung şi se tapetează sau se aranjează hârtie de copt.
2. Într-un vas mai înalt se pune tot zahărul, zahărul vanilat şi ouăle întregi. Totul se bate cu mixerul cam 10 – 12 min. Compoziţia trebuie să fie groasă ca smântâna.
3. Se adaugă treptat ½ din făină, apoi ½ din ulei, apoi iar restul de făină şi restul de ulei. Acestea NU SE BAT CU MIXERUL ci cu o furculiţă. Repede şi continuu.
4. Se toarnă repede în forme şi se dă la cuptor pentru 45 min. În acest timp NU SE DESCHIDE UŞA CUPTORULUI.
DACĂ VREI CU CACAO:
- Înainte de a turna compoziţia în forme, se opreşte puţin din cantitate şi se amestecă, bătând repede, 2 linguri de cacao. Se toarnă peste compoziţia din forme, de-a lungul ei.
DACĂ VREI CU NUCĂ:
- se presară deasupra compoziţiei, în formă. NU SE PUNE ÎN COMPOZIŢIE
La fel cu: rahat, stafide, fructe confiate etc.
E adevarat ca e cam scumput, avand in vedere pretul oulelor la ora actuala, dar merita. E foarte bun.
Pupici.
Doina Ghidu- Mesaje : 1312
Data de inscriere : 09/09/2011
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti
Re: Ce gatim azi ?
Alina vrem si noi tort! Cristinuca ne servesti?
Cit despre fasolea si tarta Doinei, imi lasa gura apa. ..........si cu salata de varza,ce mai,deliciu
Cit despre fasolea si tarta Doinei, imi lasa gura apa. ..........si cu salata de varza,ce mai,deliciu
Pagina 19 din 40 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Pagina 19 din 40
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Feb 09, 2019 6:12 pm Scris de Geta
» POEZII SI POETI
Sam Feb 03, 2018 8:53 pm Scris de Geta
» Sa ne amuzam
Sam Dec 09, 2017 4:32 pm Scris de Geta
» GLUME, BANCURI
Mier Dec 06, 2017 3:42 pm Scris de Geta
» cutiuta cu pozele mele
Vin Noi 03, 2017 6:51 pm Scris de Geta
» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 03, 2017 3:20 pm Scris de Geta
» CUGETARI......
Vin Oct 06, 2017 10:24 pm Scris de Geta
» La multi ani "Fete si baieti in bucatarie " !
Dum Dec 25, 2016 6:35 pm Scris de Geta
» curiozitati
Joi Sept 29, 2016 6:09 pm Scris de Geta
» Ce muzica ascultam
Mier Iul 13, 2016 8:29 pm Scris de Geta
» Ce citim ...
Mar Iul 12, 2016 9:14 pm Scris de Geta
» Lulu - La multi ani !
Vin Mai 13, 2016 2:40 pm Scris de Geta
» Rugaciune pentru omenire
Dum Apr 24, 2016 5:50 pm Scris de Geta
» La o altfel de cafea 2
Dum Apr 17, 2016 3:51 pm Scris de Geta
» La multi ani Diana!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu
» La multi ani Doina Ghidu!
Mier Apr 06, 2016 12:47 pm Scris de Doina Ghidu
» Paste fericit!
Sam Mar 26, 2016 10:58 pm Scris de Geta
» Gabi -La multi ani !
Vin Mar 18, 2016 10:55 pm Scris de Geta
» ARTA SI ARTISTI
Dum Feb 14, 2016 10:41 pm Scris de Geta
» Colinde, colinde...
Mar Dec 22, 2015 2:01 pm Scris de Geta
» La multi ani Delia
Dum Dec 06, 2015 3:46 pm Scris de martagabriela
» La o altfel de cafea 2
Vin Noi 20, 2015 8:15 am Scris de iuli
» Donare de sange
Mar Noi 03, 2015 11:04 am Scris de Doina Ghidu
» LA MULTI ANI DOINITA VARGA!
Lun Oct 05, 2015 11:07 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Nico- 15 septembrie
Mier Sept 16, 2015 6:03 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Daniela- 9 sept
Mier Sept 09, 2015 6:13 pm Scris de Daniela
» Noi si nepotii
Dum Sept 06, 2015 7:41 am Scris de Sidy
» CASATORIE aniversari
Mier Sept 02, 2015 11:02 pm Scris de martagabriela
» LA MULTI ANI ,MONE-OOOOOOOOKKKKKKKKKEEEEEEYYYYYYYYYY
Joi Aug 27, 2015 7:15 pm Scris de martagabriela
» La multi ani Anena !
Vin Aug 14, 2015 10:57 pm Scris de maria mihalache